Грција не го признава хрватскиот пасош ако си роден во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Така сам си го ограничуваш правото за движење. Со ускратување на движењето човек и затапува :)

ма..јас се движам 1/2 пати у 2 месеци...надвор од македонија..само не одам за грција.. :)

ма..јас се движам често и то еднаш у месецот..надвор од македонија..само не одам за грција.. :)
Тогаш не можеш да си го запознаеш непријателот. Битка со загарантирана загуба следи.

Грција не го признава хрватскиот пасош ако си роден во Македонија

11.08.2011 - 16:10 |

Американец, Британец, Хрват биди од каде сакаш, ама да не си роден во Македонија, ова е веројатно правилото по кое работат грчките граничари. Не ги интересира пасошот, важно им е само местото на раѓање.
grcijagranicenpreminopsto_66615.jpg

Хрватски државјанин, викендот го доживел искуството кое Македонците го имаат при секое минување на границата на јужниот сосед.
Го дал хрватскиот пасош, ама му вратиле бел лист. Требало да ги потполни податоците за идентификација, веројатно зашто е роден во Скопје, а нивниот систем такво место не познава.
Се изненадил кога ја слушнал наредбата ама друг излез немало. Додека целата фамилија ја минувала границата без проблем, тој морал рачно да потполнува кога и каде е роден.
Од информацијата беа изненадени и во хрватското Министерство за надворешни. Прв пат слушаат дека ова им се случува на нивните државјани.
- Никогаш досега не сме примиле ниту една слична претставка поврзана за пречки при влезот на хрватски државјанин во Грција, со оглед на тоа дека секој кој има важечки хрватски пасош во Грција влегува како и во која било друга земја на ЕУ - велат од Одделението за односи со јавност во хрватското Министерство за надворешни работи и европски интеграции.
Веројатно тоа не е случај со оние кои се родени во Скопје. Хрватскиот државјанин вели дека ова му се случува прв пат, во неговиот пасош ги има печатите за влез од претходните години. Речиси секое лето одат на грчките плажи, ама досега немал вакво искуство.
Одговор од конзуларното претставнишво на Грција не добивме одговор, дали ова е нова пракса на грчките служби или ќе го обвинат граничниот службеник.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/mak...-hrvatskiot-pasosh-ako-si-roden-vo-makedonija

Ebate izvorot shitel:pos:

Ne e vistina toa!

Така сам си го ограничуваш правото за движење. Со ускратување на движењето човек и затапува :)
Не, тој е само патриот!
Кај си видел грк во Македонија на одмор кажи ми, КАДЕ?????

Јас кога викам НЕ ОДЕТЕ ВО ГЕЈЦИЈА, вие сте запнале таму па таму на одмор, како да е единствено туристичко место на Балканот!!!!
Со одење на одмор во Грција македонците несвесно им го плаќат долгот на Грција со тоа што на секој производ таму тие имаат ддв по незнам колку проценти кои одат на државата. :S

Со одење на одмор во Грција македонците несвесно им го плаќат долгот на Грција со тоа што на секој производ таму тие имаат ддв по незнам колку проценти кои одат на државата. :S
Оди објасни им го ова на тапоглави македонци кои штедат цела година за одмор и мислат дека се економични што заштедиле неколку ебени евра!!!!!!!!!!! Само за својот гз си гледаат, анти-македонци!

Не, тој е само патриот!
Во Охрид за велигден. А ти да живееш во Охрид би одела во пчиња на одмор или пак на лајнарка во Прилеп?

Оди објасни им го ова на тапоглави македонци кои штедат цела година за одмор и мислат дека се економични што заштедиле неколку ебени евра!!!!!!!!!!! Само за својот гз си гледаат, анти-македонци!

Абе девојче, ти мислиш дека си патриот, но си далеку од тоа. Има граница помеѓу национализмот и патриотизмот, прочитај си.

Абе девојче, ти мислиш дека си патриот, но си далеку од тоа. Има граница помеѓу национализмот и патриотизмот, прочитај си.
Знаеш ли ти воопшто што значи зборот националист? Националист е човек кој ја сака само својата земја и ги мрази сите други. Јас ја сакам својата земја, но сакам и други земји и не ги мразам сите други земји туку само гејција. Јасно ти е сега?

Па Грција... хаха грција не научија од каде го увезуваат млекото лебот
А не пак вакви глупости на гранични премини. Сељачки класици во 21 век

Aбе па ништо чудно од тие педерчини,ама ако Господ гледа и полека им враќа,полека но сигурно пропаѓаат,кога тогаш ќе тропнат на Македонска врата за помош...

Што толкова се палите? Па това е работа мегу Грциja и Хрватска. Остаjте Хрватска да се разправа со нив.

Не, тој е само патриот!

У Охрид. Ова лето имаше повеќе Грци во Охрид отколку од другите градови од Македонија. Или А1 сум јас па сеа те лажам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom