Грција ги „фиромизира“ новите регистарски таблички

Статус
Затворена за нови мислења.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
се убаво кажа, е сега само свртија логиката.
нашите оставаат како што рече 100 милиони во грција, ама сепак тоа нив не им пречи да лепат лепенки.
од друга страна тебе ти фуфка да не случајно тој гркот повеќе не се врати, пошто пари оставал.
сега дај одлучетесе сакате со грците или нејките.
од една страна убаво ви е кога носат пари од друга страна нечинат. сега чинат или нечинат.
ако бидиш доследен биди до крај. или грците ги нејкам ама парите им ги сакам.
е па истот важи и за нив, можи нас не нејкат ама парите ни ги сакаат. ама и покрај тоа сепак ке залепат некоја лепенка.
е тука е разлкиката меѓу нив и нас. затоа ама ич да не те гризи совеста како што и нив не ги гризи. земај спрејот и на работа. па ако нив после им е криво и несакаат да се понижуваат нека не идат. може така ??
Друже 100 милиони во наш буџет се пари, а во нивниот се ситница.

Член од
18 мај 2012
Мислења
68
Поени од реакции
38
човек што се замараш да им објаснуваш,се собрале патриотиве што не крадат секој ден во администрација,и објаснуваат како треба да идеме во Египет или дома да си седиме.
Да ви наложат од партија има Фиром без проблем да го проголтате,исто ко што беше со толкувањето на хашките случаи,така ке го толкувате и името.Па уште филмовиве за одмор у страв дека ке те истепа,не ми се верува дека толку затуцан народ има пристап на форум.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 00:04 ---

Колкав си,кај работиш?може и во пп да ми одговориш..
На крај краева твој избор е ова,некој 15 дена му се подобри него 5:)

Извини, се најдов повикан да одговорам.
Јас не сум некој посебен "патриот", барем не онака како што се сфаќа кај нас.
Ама несакам да ме понижува некој. Без разлика заради што (во случајов: етничка припадност).
А партииве кај нас се извор на сите зла и се расплод на не-едуцирани медиокритети, кои без членство неможат НИШТО во животот да постигнат. И едните и другите.

Прашањето е: Што има ова врска со партија?
Дека ти така спомна или има некоја партија реакција (претпоставувам одобрувачка) на гестов на Грците?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Колкав си,кај работиш?може и во пп да ми одговориш..
На крај краева твој избор е ова,некој 15 дена му се подобри него 5:)Сепак дури и да жртвуваш 10 дена одмор на море за Македонија(иако си никаков фактор у ова),тогаш океј прав патриот си(поштевање за ова)..што не мора да значи дека сите мора да бидеме..
Финансиската ситуација ми е просечно македонска, сфаќаш отприлика сега.И пак не ми е проблем да одам 5 дена место 10, битно да не одам таму, не ме познаваш џабе, ќе морам да барам слика од пасошот за потврди дали сум бил или не воошто:D Одам прво од себе лично, си имам некакво минимално почитување за себе за да некој така е поставен спрема мене.Види во првиот пост мислам напишав пред околу 15 години одевме таму фамилијарно кај пријатели Македонци од Егејска Македонија.Еднаш тргнавме натаму и баш поради тие работи никогаш не сме отидени пак.Еве во Јули добивам покана за свадба, нема да одам.Одбив и лани и преклани на одмор за ефтини пари, не планирам да сменам.Лично мислење.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Очигледно немаш појма од Англиско право или условите во Англија во последно време. Има пабови каде што одбиваат да служат војници заради неправедните војни во Авганистан и Ирак.

Што се однесува до логиката, во твојата мисла ја нема.
Агресивен отпор на недолжен Грк нема врска со луѓето кои сами одлучуваат да бидат понижени. Ако така тргнеме, ќе забегаме у фашизам, каде што ако јас сметам дека нешто не е правилно, ќе имам "право" да му забранам на другиот да го прави истото...

Како и да е...доколку тебе ти е во ред да бидеш понижен - слободно оди.
Јас нема пред децата да дозволам тоа да ми се случи.
не е многу битно дали јас имам познавање од англиско право.
сепак изреката држи вода или можеби држела некогаш, затоа англија е тоа што е денес, па можат да си дозволат такви луксузи. да не била таа изрека можеби ке биле никој и ништо.
и мислам дека сосем ја промаши поентата на изреката, а тоа е сложноста и чуството на единство кое нас ни недостасува.
наместо тоа ние се повикуваме на цивилизираност и ги осудуваме тие што биле обележани како предавници, наместо да им вратиме со иста мера исто онака како и на нас самите да ни направиле нешто.
тоа што ти нема да го однесеш твоето дете и да види како можеби ти би бил понижен е само пикање на главата во песок.
си отишол не си отишол знаеш дека тоа е така, само разликата е во тоа што нема да бидеш ти понижен само затоа што не си отишол, а дека твоите сонародници ке ги понижат баш те брига. демек нека не одат, кој ги тераше.
наместо да ги најдеш грците како криви за нивното однесување, ти ги ги оправдуваш а од друга страна ги напаѓаш нашите и дека сами си го барале.
ама тоа е толку ни е сложноста и единството.
незнам тогаш што ве чуди дека сите не дупат како што сакаат.
сите војната ја водат кај нас дома, нека осетат како е на нивен грб малце, ама неее. ние не ги чкртаме пошто се невини, а вие ако не сакате да ве чкртата не одите. далеку ке стигниме со таа логика.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.257
Поени од реакции
18.206
Финансиската ситуација ми е просечно македонска, сфаќаш отприлика сега.И пак не ми е проблем да одам 5 дена место 10, битно да не одам таму, не ме познаваш џабе, ќе морам да барам слика од пасошот за потврди дали сум бил или не воошто:D Одам прво од себе лично, си имам некакво минимално почитување за себе за да некој така е поставен спрема мене.Види во првиот пост мислам напишав пред околу 15 години одевме таму фамилијарно кај пријатели Македонци од Егејска Македонија.Еднаш тргнавме натаму и баш поради тие работи никогаш не сме отидени пак.Еве во Јули добивам покана за свадба, нема да одам.Одбив и лани и преклани на одмор за ефтини пари, не планирам да сменам.Лично мислење.
океј тоа е твое право,така си избрал..Јас ја сакам земјата ама секогаш моето задоволство си е на прво место.
Не ми беше тоа муабетот,не зборам за лични убедувања..туку за тоа што пробувате да ме убедите дека има финансиски и пологички места за летувања.Сеа се разбравме дека нема,имаш само лично почитување..Повторно твој избор,али немојте да објаснувате за цените на оние кој не избрале така како тебе:)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Факт е дека е најисплатливо сега на одмор во Грција. Но, ако не ти сметаат понижувањата од страна на Грците изволте правец јуж.

Член од
18 мај 2012
Мислења
68
Поени од реакции
38
не е многу битно дали јас имам познавање од англиско право.
сепак изреката држи вода или можеби држела некогаш, затоа англија е тоа што е денес, па можат да си дозволат такви луксузи. да не била таа изрека можеби ке биле никој и ништо.
и мислам дека сосем ја промаши поентата на изреката, а тоа е сложноста и чуството на единство кое нас ни недостасува.
наместо тоа ние се повикуваме на цивилизираност и ги осудуваме тие што биле обележани како предавници, наместо да им вратиме со иста мера исто онака како и на нас самите да ни направиле нешто.
тоа што ти нема да го однесеш твоето дете и да види како можеби ти би бил понижен е само пикање на главата во песок.
си отишол не си отишол знаеш дека тоа е така, само разликата е во тоа што нема да бидеш ти понижен само затоа што не си отишол, а дека твоите сонародници ке ги понижат баш те брига. демек нека не одат, кој ги тераше.
наместо да ги најдеш грците како криви за нивното однесување, ти ги ги оправдуваш а од друга страна ги напаѓаш нашите и дека сами си го барале.
ама тоа е толку ни е сложноста и единството.
незнам тогаш што ве чуди дека сите не дупат како што сакаат.
сите војната ја водат кај нас дома, нека осетат како е на нивен грб малце, ама неее. ние не ги чкртаме пошто се невини, а вие ако не сакате да ве чкртата не одите. далеку ке стигниме со таа логика.

Човече, пак не сфаќаш.
Нема логика да тепаш некој Грк само заради етничка припадност.
Погрешно сме го сфатиле патриотизмот ние.
Микеланџело не бил некој тепач, а не бил ни Леонардо, ниту Орвел, Киплинг, Бејкон, Дарвин, Њутн и.т.н.
Ама ако ги прашале "Што си?", спремно одговарале "Италијан" или "Англичанец".
Не е работата у покажување мускули, пошто тоа (кога-тогаш) ќе го снема.
Работата е у тоа дека АКО ПРИФАТИШ да те понижат, веќе си изгубил!

У тоа е работата.
Можеш да ишкрташ колку сакаш грчки коли, да претепаш колку сакаш Грци, ама раните се лечат, а колите се мијат...ама АКО САМ СЕБЕ СЕ УНИШТУВАШ, ти нема помош. И помал и поголем од тебе ќе те победи. Македонецот е можеби најтипичен пример за тоа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.257
Поени од реакции
18.206
Извини, се најдов повикан да одговорам.
Јас не сум некој посебен "патриот", барем не онака како што се сфаќа кај нас.
Ама несакам да ме понижува некој. Без разлика заради што (во случајов: етничка припадност).
А партииве кај нас се извор на сите зла и се расплод на не-едуцирани медиокритети, кои без членство неможат НИШТО во животот да постигнат. И едните и другите.

Прашањето е: Што има ова врска со партија?
Дека ти така спомна или има некоја партија реакција (претпоставувам одобрувачка) на гестов на Грците?
Друже тебе те понижуваат 20 години секоја партија што е на власт,излези и буни се ако не прифаќаш?
Сваќате дека се замраме со ова бидејки сме дупка од држава..да имавме поише пари мислиш ке одеше некој во Грција?Нејкат луѓево на Ибица да идат..кој е крив за тоа?
Кој е крив за ебаното Фиром што го лепат?Ја што идам у грција или некој шупак што го прифати тоа?Ја ке бидам прв што ке застане зад владата ако ги прекина преговорите,ама нејкат пошто сакаат вака проста раја да се пали на вечниот непријател.
Државата тоне се поише,а причина им е Грција.Да они сносат доста вина,ама најголемиот непријател ни е внатре..Се буните за 100 милиони дадени од македонските туристи кој си купиле нешто таму,и си прошле убаво а не се буните за бруката со 14 те краци на проектот што исцица 4 пати поише?
Немојте да бидете лицемерни,имате поштевање према себе бунете се за све а не само за ова да покажувате сила.Јадете гомна за грциве дека малтретираат а не немаат пипнато,а албанциве ни праат садо мазо 24/7 и никој уста не отвара..

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не сум била никогаш кај овие соседи. Не ми испаднала прилика, не дека нешто посебно сум ги нејќела или сум се замарала со политика. После денешниве вести, без пари да ме носи некој, па не одам. Не сакам за ништо и никој да ме етикетира, со што би ме омаловажил, а јас згора на се` да му го платам тоа. Народот може нема врска со ова, но нека пати и тој поради лошата политика на луѓето кои си ги избира. Не можам и за нив да се секирам.
Јас ќе си останам и ќе се шлапкам во Охридсково езеро, па повелете тука сите вие кои не сакате низ уши да ви излезе одморот кој долго сте го планирале и очекувале. Не за друго, ама барем по гостопримливоста моите сограѓани се далеку подобри. И не, не мислам на Охрид.:icon_lol:

Член од
18 мај 2012
Мислења
68
Поени од реакции
38
Друже тебе те понижуваат 20 години секоја партија што е на власт,излези и буни се ако не прифаќаш?
Сваќате дека се замраме со ова бидејки сме дупка од држава..да имавме поише пари мислиш ке одеше некој во Грција?Нејкат луѓево на Ибица да идат..кој е крив за тоа?
Кој е крив за ебаното Фиром што го лепат?Ја што идам у грција или некој шупак што го прифати тоа?Ја ке бидам прв што ке застане зад владата ако ги прекина преговорите,ама нејкат пошто сакаат вака проста раја да се пали на вечниот непријател.
Државата тоне се поише,а причина им е Грција.Да они сносат доста вина,ама најголемиот непријател ни е внатре..Се буните за 100 милиони дадени од македонските туристи кој си купиле нешто таму,и си прошле убаво а не се буните за бруката со 14 те краци на проектот што исцица 4 пати поише?
Немојте да бидете лицемерни,имате поштевање према себе бунете се за све а не само за ова да покажувате сила.Јадете гомна за грциве дека малтретираат а не немаат пипнато,а албанциве ни праат садо мазо 24/7 и никој уста не отвара..

Пак ќе речам: Ја промашуваме поентата.
Не се работи за партииве, они да можат и мајките ќе си ги продадат пошто толку им е моралот. Ако баш искрено сакаш да ти кажам, во случај да се бојкотира Грција во овој момент од повеќето туристи од Македонија, Грците ќе ги заборават налепниците.
Да го имавме тоа чувство за морал и сите да бојкотиравме, кажи која од партииве ќе можеше да "не работи" као бавча? Замисли некој политичар од позиција или опозиција (иста багра) да го фатат новинари на летување у Грција, а цел народ бојкотира... Ќе добие ли таа партија некогаш избори? Шанси нема!
Не се замарајте со политичариве, они НИКОГАШ нема да направат нешто затоа што треба - туку затоа што МОРААТ! Затоа и народот си ги заслужува овие политичари.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Последен пат во Грција сум бил на одмор во 1989. Чисто информативно.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ако де.. убава работа е тоа... додека има овци ке има и волна.. додека им одите таму ем ке ве дупат ем парите ке им ги давате... чим одат луѓе значи им одговара така да им прават ( како и обично - македонска работа )

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не сум била никогаш кај овие соседи. Не ми испаднала прилика, не дека нешто посебно сум ги нејќела или сум се замарала со политика. После денешниве вести, без пари да ме носи некој, па не одам. Не сакам за ништо и никој да ме етикетира, со што би ме омаловажил, а јас згора на се` да му го платам тоа. Народот може нема врска со ова, но нека пати и тој поради лошата политика на луѓето кои си ги избира. Не можам и за нив да се секирам.
Јас ќе си останам и ќе се шлапкам во Охридсково езеро, па повелете тука сите вие кои не сакате низ уши да ви излезе одморот кој долго сте го планирале и очекувале. Не за друго, ама барем по гостопримливоста моите сограѓани се далеку подобри. И не, не мислам на Охрид.:icon_lol:
Стружани (Че) rules! :)

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Они што се безобразни и подмукли се тоа е факт,ама нашиве политичари се бетер они се тие кои што се платени од народот да ја вршат работата а не само во џеб да ставаат они се криви што циганиве си играат со нас и не викаат фиромјани,како и да е колку што ја пратам работава и со другите цигани Бугарчета не е нешто в ред и они спремаат некоја пиздарија само кога питање...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Друже 100 милиони во наш буџет се пари, а во нивниот се ситница.
толку ни вреди патриотизмот.
100 милиони ??
ако оставаја само 10 тогаш ке беше ок, тогаш можевме да чкртаме по колите и да ги тепаме???
па на крај на крајовите не ги оставија во државно одморалиште на владата на грција туку во приватно сместување, така да пак не ти држи вода муабетот.
очигледно не ме свати што ми беше муабетот.
не е битно колку и дали оставиле.
патриотизмот и националната гордост по правило не би требало да имаат цена. ако имаат тогаш е предавство онака лаички кажано.
но од друга страна како што викате вие ве омаловажувале( ете јас немам такво искуство, но ке речиме дека е така), ние наместо да се солидализираме со навредените, ние еднсотавно одлучуваме од двете зла помалото, демек јас нема да одам и со тоа нема да бидам навреден. јака работа, многу храборо во секој случај.
од друга страна пак ако на секој наш, го папа по еден нивни можат да се случат две можни сценарија.
првото е да зачестат омаловажувањата према наша страна и на наши сограѓани со што и ние би им вратиле во иста мерка и тоа би одело до моментот кога никој нема да оди никаде.
или пак другото сценарио од кога ке ги здоболи кога со нивни камења ке ги маваш поглава, па кога тие нивни граѓани ке се побунат дека со мерките кои тие ги прават према нас и тие страдаат, им страда нивниот бизнис и уште кога ке ја додадам скапотијата од другата страна на границата во однос на оваа, тогаш најверојатно сето тоа како што почнало така и ке престане и сите среќни и весели.
така да решението не е во апстиненција во одење во грција туку во колку и да звучи примитивно и нецивилизрано враќање во иста мера или малце повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom