Друже 100 милиони во наш буџет се пари, а во нивниот се ситница.
толку ни вреди патриотизмот.
100 милиони ??
ако оставаја само 10 тогаш ке беше ок, тогаш можевме да чкртаме по колите и да ги тепаме???
па на крај на крајовите не ги оставија во државно одморалиште на владата на грција туку во приватно сместување, така да пак не ти држи вода муабетот.
очигледно не ме свати што ми беше муабетот.
не е битно колку и дали оставиле.
патриотизмот и националната гордост по правило не би требало да имаат цена. ако имаат тогаш е предавство онака лаички кажано.
но од друга страна како што викате вие ве омаловажувале( ете јас немам такво искуство, но ке речиме дека е така), ние наместо да се солидализираме со навредените, ние еднсотавно одлучуваме од двете зла помалото, демек јас нема да одам и со тоа нема да бидам навреден. јака работа, многу храборо во секој случај.
од друга страна пак ако на секој наш, го папа по еден нивни можат да се случат две можни сценарија.
првото е да зачестат омаловажувањата према наша страна и на наши сограѓани со што и ние би им вратиле во иста мерка и тоа би одело до моментот кога никој нема да оди никаде.
или пак другото сценарио од кога ке ги здоболи кога со нивни камења ке ги маваш поглава, па кога тие нивни граѓани ке се побунат дека со мерките кои тие ги прават према нас и тие страдаат, им страда нивниот бизнис и уште кога ке ја додадам скапотијата од другата страна на границата во однос на оваа, тогаш најверојатно сето тоа како што почнало така и ке престане и сите среќни и весели.
така да решението не е во апстиненција во одење во грција туку во колку и да звучи примитивно и нецивилизрано враќање во иста мера или малце повеќе.