Група Ц - финална разврска

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Не знам,но некако сум песимист дека ќе биде работава.Ако американецов направи нешто можеби ќе поминеме добро.Ако не тешко нас

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Имаме квалитети само треба работа и потење :) за продолжување во наредното коло :) иако мислам дека ќе се случи нешто како и секогаш во некој ќе ја бараме кривицата зошто било онака зошто било овака !

Член од
13 август 2011
Мислења
82
Поени од реакции
7
Не верувам дека ке ја поминеме али мора да се потрудат...
А тоа грците мора да ги тепаме..!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Јас мислам дека Џиги ќе ги среди...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Финска петти противник на Македонија на Евробаскет

Селекцијата на Финска најверојатно е петтиот ривал на македонската кошаркарска репрезен- тација во групната фаза на претстојниот Евробаскет во Литванија. Финците со две победи во пред квалификациите обезбедија пласман на континенталниот самит во Литванија.​

На пред квалификацискиот турнир финската селекција со две убедливи победи над Унгарија и Португалија си обезбеди учество на европскиот шампионат.

Во последното коло Финците се слободни ,а за вториот патник на континенталниот собир во меѓусебен дуел ќе одлучуваат Унгарија и Португалија. Со пораз Унгарија ги губи шансите за настап на шампионатот во Литванија .

На Евро баскетот од дополнителните квалификации ќе играат првите две репрезентации, победникот на баражот ќе биде дел од таканаречената балканска група каде покрај Македонија играат и селекциите на Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Грција.
Нашата најдобра репрезентација е во последната фаза од подготовките, последните контролни средби пред патот за далечната Литванија ќе ги одиграме од во петок и недела против Црна Гора и Нов Зеланд во рамките на веќе традиционалниот трофеј на Македонија.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.199
Поени од реакции
959
Еве да напишам мое мислење. Имаме добри шанси да ја минеме групата. Изедначена е по квалитет некако. Грција се огромни фаворити и мислам дека не би требало да имаат потешкотии во групата. Потоа следуваат Хрватска, Црна Гора и во сенка Македонија. Овие три селекции ке се борат за двете преостанати места. Можеме да парираме на Хрватска па мислам дека можеме и да победиме, ист е случајот и со Црна Гора. Хрватите имаат добра репрезентација без разлика на отсуството на неколку клучни кошаркари сепак се солидни. Црна Гора е најопасна преку Пекович. Ако го сопреме него ги тепаме без проблем. Босна може да направи доста проблеми во оваа група. Предводени од Мирза Телетович ке бидат тежок залак за секого, но мислам дека сме подобри од нив, а последната селекција Финска мислам дека нема што да бараат во оваа група. Иако во денешно време секој знае да игра кошарка, сепак мислам дека ке бидат заковани на дното со 5 порази.

Член од
19 август 2011
Мислења
38
Поени од реакции
23
90 otsto od vas zboruvate samo za Hrvatska i Crna gora.. retko koj gi spomnuva grcija ili kvalifikantot ( Finska ako ne se lazam)!!! ja mislam deka od hrvatska bas i ne treba mnogu da se plasime zatoa so kako so procitav u eden komentar pogore ubavo e napisano deka grcite i so 3 ekipa mozat da bidat strasni :)) taka da mislam deka povise treba da se plasime od grcija od kolku od hrvatska ili pak crna gora :)) Realno gledano so ovaa ekipa mislam deka mozeme da stigneme barem do naredna faza t.e da ja pomineme grupata .. so iskustvoto koe go sobravme niz godinite prognoziram deka hrvatska i kvalifikantot sekako gi tepame :)) moe mislenje :))

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Какво ебано рангирање бе,си прават како што ќе им стане,виделе некој клип на подготовките и ајде ранг пред првенството колку да се напише нешто.Со самото тоа што ние не влеговме заради ФИБА,туку си заслуживме место во ТОП 16 не смеат да не стават во последните 8 МИНУМИМ.Ама ајде ни одговара ова нас кога не сметаат аутсајдери,само не знам уште колкку време.;)

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Какво ебано рангирање бе,си прават како што ќе им стане,виделе некој клип на подготовките и ајде ранг пред првенството колку да се напише нешто.Со самото тоа што ние не влеговме заради ФИБА,туку си заслуживме место во ТОП 16 не смеат да не стават во последните 8 МИНУМИМ.Ама ајде ни одговара ова нас кога не сметаат аутсајдери,само не знам уште колкку време.;)
поарно вака е бе помалку притисок
сигурен сум дека сите шо се рангирани од 12-24 можиме да ги тепаме

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Мислам дека Босна треба да ја поминеме без проблеми.Имаме добра бековска линија Бо,Војдан,Дамјан,Соколов,Илиевски играат одлично.Под обрачите повторно сме силни Антич,Гечевски,Самарџиски и изненадувањето Николов(браво за него).Чековски може ако сака само не верувам многу во него.Иако мислам дека некако како да нема крило во репрезентација.Барем јас таков впечаток добив.(исправетеме ако грешам).
А дали ке ја поминеме групата незнам,ама јас сум вечен оптимист(y)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.906
Поени од реакции
7.468
Мислам дека Босна треба да ја поминеме без проблеми.Имаме добра бековска линија Бо,Војдан,Дамјан,Соколов,Илиевски играат одлично.Под обрачите повторно сме силни Антич,Гечевски,Самарџиски и изненадувањето Николов(браво за него).Чековски може ако сака само не верувам многу во него.Иако мислам дека некако како да нема крило во репрезентација.Барем јас таков впечаток добив.(исправетеме ако грешам).
А дали ке ја поминеме групата незнам,ама јас сум вечен оптимист(y)
Ски

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ajde malce atmosfera sto e ova. Mene me plasi samo kondiciskata pripremnost na nasive. Plus prvite tri se teski utakmici i duri na kraj igrame so autsajderite Finska i Bosna.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom