Група Ц - финална разврска

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Koj квалитет бе човек.

Хрватска ја победи Финска.
Македонија ја победи Хрватска.
Финска ја согази Босна.
Босна ја победи Хрватска.
Ние ги измлативме Грците.

Нема квалитет, ако ти тргни денот арно, ако не можи и екипа од рангот на Финска да те подбери..
Јас на ова првенство не видов квалитет, ФИБА многу згреши што го напраи првенството со 24 репрезентации, квалитет барем во групите Ц и Д не видов.
Aбе другар батали кој кого тепал, јас ти кажувам дека според играчите што ги имаат двете Репрезентации Maкедонија > Босна.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.753
Поени од реакции
1.022
Еве еден коментар од хрватски форум , да видите како пиздат Хрватите по поразот од Босна ... хе хе хе

Jebem im balzamiranu majku,pa ovo treba sve u gulag poslat da tucaju kamen dok ne riknu.
Samo mi Slavka žao,kolikim je on katastrofama prisustvovao...
Stavljam spolovilo na panj da bi on bio bolji trener od ovog retarda...

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Постои и можност Финска да оди понатаму. Доколку ние ја тепаме Босна и Грција ја тепа Хрватска, тогаш Босна, Хрватска и Финска (доколку утре ја тепа Црна Гора) ќе имаа по две победи, по што Финска ќе има најдобра кош разлика. Во право сум или ова е невозможна математика ?

Групава стана калаку*ница

Член од
14 март 2010
Мислења
16.974
Поени од реакции
16.356
Aбе другар батали кој кого тепал, јас ти кажувам дека според играчите што ги имаат двете Репрезентации Maкедонија > Босна.
Сети се на дуелот во Словенија, кога на цел меч неможевме ни 50 коша да им дајме.
Ама добро таа Македонија и оваа што игра на ЕП е разлика небо и земја :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
JOSIP VRANKOVIĆ
'Nadamo se, ali ne smijemo javno reći da idemo po medalju'
:tapp:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Доста веќе со тие проклети статистики!!!!!!!!!!!!!!!!!1Бројки ова,бројки она,бројки бројки бројки бројки!!!!УПМ

*Ги зима апчињата за смирување*

Океј,нема веќе ебани калкулации.Одиме на победа!Е сега во овие моменти би требало да одржам мотивациски говор кој ќе го вцрви небото и затресе планините ама пошто не ме бива еве ви го чичко Черчил.

We shall never surrender!Up the fckn Irons!

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Се изгубив у математикиве, прочитав 50 комбинации... Да не се замараме со вакви работи, утре идеме на победа, од тоа нема зијан :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако тепа Грција, а ние изгубиме - одиме со 2 бода во следната фаза, исто колку што ќе имаат и Грција и Босна

Ако тепа Грција и ние победиме - одиме со 4 бода во следната група, Грција ќе има 2, Босна 0.

Ако тепа Хрватска, а ние изгубиме - Грција е елиминирана, во следната група продолжуваме ние со 2, Босна со 2 и Хрватска со 0 бодови.

Ако тепа Хрватска, а и ние победиме - Босна е елиминирана, во следната група продолжуваме ние со 4, Хрватка со 2 и Грција со 0 бодови.

ова се сите математики, ако не погрешив некаде.
Ок се поправувам сега јасно е значи без разлика што ќе направат Грците и Хрватите кој и да тепа ако тепаме ние носиме 4 бода ако тепа било кој а ние изгубиме носиме два ама и решаваме кој ќе иде даље Грчка/Босна/Хрватска

М

Мартин`

Гостин
Ја како што глеам има шанси и воопшто да не одиме понатаму во најлош случај ?

+ Подобро утре нека стегнат заби со Босна да тепаме и да одиме со 4 бода понатаму отколку да бркаат после 2 победи, пологично е вака ..

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Според табелава Хрватите се пред Босанците иако изгубија од нив

Значи има теорија да испаднеме со кош разлика ?

Capture.PNG

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ја како што глеам има шанси и воопшто да не одиме понатаму во најлош случај ?

+ Подобро утре нека стегнат заби со Босна да тепаме и да одиме со 4 бода понатаму отколку да бркаат после 2 победи, пологично е вака ..
НЕ http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011_Group_C
Значи ние сме СИГУРНИ за даље што и да се случи сега битката е меѓу Грчка/Хрватска/Босна нас ни зависи само колку бода 2 или 4.

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
Bitno e da ideme so 4 boda. A toa sekako kje go storime so pobeda nad Bosna utre. PA zarem povtorno onoj debilon Teletovic kje ima dobar den, ili Domercant koj pruzi zivotna utakmica? Ne veruvam.

Realno nema sto da bara ovaa smesna bosanska reprezentacija protiv nas.
--- надополнето: Sep 4, 2011 7:54 PM ---

Sit epo 2 boda i toa ne e dobro. Mora da ja dobieme Bosna utre
taka site nosime po tri pobeda se nosi bod za poraz i dva za pobeda

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Ако ми е добра математиката ,со победа утре не ни е потребна математика.Нешто нејасно?:icon_lol:

М

Мартин`

Гостин
НЕ http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011_Group_C
Значи ние сме СИГУРНИ за даље што и да се случи сега битката е меѓу Грчка/Хрватска/Босна нас ни зависи само колку бода 2 или 4.
Да да сега видов, ок јасно ми е .. значи финтава е само кој колку бода ќе носи понатаму ;)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.228
Колку и да звучам лудо, утре Марин мислам дека треба да употреби повеќе играчи од клупа, шо е многу-многу е ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom