Група Ц - финална разврска

Статус
Затворена за нови мислења.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Aбе друже и ние многу си ги зголемивме апетитите од оваа гледна точка.
Мене ми е најбитно дека сме пласирани во наредна фаза, а дали ќе се со два или четири бода не ми игра голема улога (нормално дека убаво е да е со четири..), ама пласманот во 1/8 финале е голем успех и верувам дека ќе победиме барем една селекција од Д групата , и не планирам да си тупам мозок со математика.:D
Ни мене муабетот не ми беше за поените. Битно ми беше дали влагаме 100% во втор круг и со пораз, бидејќи постои можност од круг на 4 репрезентации со ист скор од кои една ќе треба да испадне.
ОК е...математиките се на наша страна :cool:

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Aбе друже и ние многу си ги зголемивме апетитите од оваа гледна точка.
Мене ми е најбитно дека сме пласирани во наредна фаза, а дали ќе се со два или четири бода не ми игра голема улога (нормално дека убаво е да е со четири..), ама пласманот во 1/8 финале е голем успех и верувам дека ќе победиме барем една селекција од Д групата , и не планирам да си тупам мозок со математика.:D
Кога веќе имаме шанси за 4 бода не гледам причина зошто да не се потрудат да тепаат ( јес да се преуморни ), и онака имаме поквалитетни играчи од Гнидиве...

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Во сваки случај во следна фаза можеме и две победи да оствариме.Словенија некако не е нешто нај нај,а Грузија исто може да ја тепаме.Со Русија зависи од околностите.Многу е важен и распоредот на натпреварите.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Ако тепа Грција, а ние изгубиме - одиме со 2 бода во следната фаза, исто колку што ќе имаат и Грција и Босна

Ако тепа Грција и ние победиме - одиме со 4 бода во следната група, Грција ќе има 2, Босна 0.

Ако тепа Хрватска, а ние изгубиме - Грција е елиминирана, во следната група продолжуваме ние со 2, Босна со 2 и Хрватска со 0 бодови.

Ако тепа Хрватска, а и ние победиме - Босна е елиминирана, во следната група продолжуваме ние со 4, Хрватка со 2 и Грција со 0 бодови.

ова се сите математики, ако не погрешив некаде.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.086
Поени од реакции
45.966
Аман бе луѓе,влезени сме 100% понатаму,готово,завршена работа,макар изгубиме 150 разлика од Бих.Единствената дилема е дали ке имаме 4 во случај на победа или 2 во случај на пораз...друго не не интересира,особено што Хрватска нема никакви шанси против Грција.Вечерва се виде колку вредат.
Па тие 2 бода мањак (пре)многу значат, тоа е муабетот, мене нема да ми биде сеедно утре ако изгубат, ај што сме изгубиле од Босна, сме изгубиле од Босна со Бавчич грдиот у екипа и тој пораз не кошта 2 драгоцени бода кои злато вредат.

P

PewDiePie

Гостин
Еј, не сакам да ги ругам босанците :), има еден на форумов бајаги го поштуем а миланез е, ама дека Бавчич е грд, грд е, гарант по дома со кеса на глава им се шета на неговите од шо им е грд.
Добро он е наш бошњак,не се важи. :)

Али колку немаме среќа значи тоа е нешто невозможно.
Утре да почнат со резервиве па да видиме како ќе се развие натпреварот,Бо нема душа веќе а и осеќам на раб на повреда е,сачувај боже.

Едино позитивно(ако може да се каже)е тоа што денес имаат цел ден да одморат и утре скоро цел ден,плус се надевам дека денес испукаа босанциве и дека утре нема да им иде шут против нас.

П.С. Не може нас еднаш да ни се поклопат картите,не може. Пошто крај на свет ќе дојде ако се деси тоа.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
во случај да изгубиме од босна
грција>босна
македонија>грција
босна>грција
како ќе се пренесуваат тогаш поените? сите ќе имаме по една победа .
Македонија? :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Кога веќе имаме шанси за 4 бода не гледам причина зошто да не се потрудат да тепаат ( јес да се преуморни ), и онака имаме поквалитетни играчи од Гнидиве...
Koj квалитет бе човек.

Хрватска ја победи Финска.
Македонија ја победи Хрватска.
Финска ја согази Босна.
Босна ја победи Хрватска.
Ние ги измлативме Грците.

Нема квалитет, ако ти тргни денот арно, ако не можи и екипа од рангот на Финска да те подбери..
Јас на ова првенство не видов квалитет, ФИБА многу згреши што го напраи првенството со 24 репрезентации, квалитет барем во групите Ц и Д не видов.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако тепа Грција, а ние изгубиме - одиме со 2 бода во следната фаза, исто колку што ќе имаат и Грција и Босна

Ако тепа Грција и ние победиме - одиме со 4 бода во следната група, Грција ќе има 2, Босна 0.

Ако тепа Хрватска, а ние изгубиме - Грција е елиминирана, во следната група продолжуваме ние со 2, Босна со 2 и Хрватска со 0 бодови.

Ако тепа Хрватска, а и ние победиме - Босна е елиминирана, во следната група продолжуваме ние со 4, Хрватка со 2 и Грција со 0 бодови.

Грешка Грчка е више во втор круг осигурана заедно со нас.

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Утре ако изгубиме од Босна а
Хрватска ја тепа Грција тогаш што ќе се случи ?

Ќе има улога кош разликата или,,, ?

Tabela.png

Можеби ќе испаднам глуп во врска со прашањево ама навистина не ми е јасно !

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
А ако тепа Финска, а изгубат Хрватите и Босанците, што прајме тогаш.
Грција, Македонија, Финска ќе бидат на првите три места. :D

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Утре ќе тепа Грција, а со Босна не можам да предвидам, според нашата игра денес и нивната против Хрватска, шансите се доста изедначени.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
во случај да изгубиме од босна
грција>босна
македонија>грција
босна>грција
како ќе се пренесуваат тогаш поените? сите ќе имаме по една победа .
Sit epo 2 boda i toa ne e dobro. Mora da ja dobieme Bosna utre
По 3.

А дали е добро или не... добро е секако и ако одиме со 3 бода, да ви понудеше некој нешто такво сигурно немаше да одбиете. Дури почетната математика беше победи над ЦГ, Босна и Финска, со што би влегле со 0 (нула) бодови во наредната фаза.

Така да, и со 3 е win ситуација за нас, т.е. за нашите очекувања од пред почетокот.

Но, нормално по успехот у групава со фаворитите, и по очигледниот „факт“ дека имаме голем потенцијал, апетитот се зголемува. Да влеземе со 4 бода е double win ситуација, нешто фантастично. Тогаш би имале право на кикс у втората фаза, помал притисок. Доколку одиме со 3, ќе мора да стискаме заби и таму за да одиме подалеку на првенствово.

Немавме среќа другите да ни скројат добра судбина, Хрвативе не тепаа, ќе мора да се видиме што ќе биде утре. Се надевам на лесна победа со Босна без потреба многу да се исфорсираат нашиве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom