Група А: Турција - Чешка 15.јуни 20:45

Статус
Затворена за нови мислења.

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Браво Турци, каков пресврт. Ова беше најдобриот натпревар досега на EURO08. Браво за Нихат, а на Казим шо му беше, многу изгубено делуваше. Само штета што нема да го има голманов на следниот натпревар, одлично брани.

N

n/a

Гостин
Од мал сакам и срцето ми се радува кога групација на луѓе е среќна и се осеќа изливот на нивните емоции...
Вечерва се случи токму тоа...
Скопје славеше и јас бев дел од оние кои со турско знаме го прославија пласманот во четвртфиналето на турската репрезентација.
Помалку `балкански`,помалку неочекувано....
ама за радост на 100 милиони срца низ целиот свет,вечерва Нихат Кавечи влезе во легендите.
Важни се две работи:
1.Туркије влезе во четвртфиналето...:vozbud::back:
2.На улиците на Скопје имаше радост и среќа.

Уште многу напред им пожелувам од срце да стигнат,до самиот европски трон....
и да ни носат радост и среќа и на нас во Македонија.

Ние немаме...подобра и покоректна земја (од сите балкански)...
од Туркије.
Ne mutlum turkum diyene.:back:
Il Allahu le IllAllah,Muhhamedum resu IllAllah!
Koca topcu...Illlllerrrrriiiii !!!!!!

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
лелелееее како сум се радувааал:vozbud::vozbud::vozbud:

...може повеќе се радував на победата на Турција отколку претходно на нашиот пласман на светското. Каков натпревар, браво за Турците!!!:aplauz:

N

n/a

Гостин
Со оглед дека навивам за Турција на сите големи натпреварувања ненормална вечер беше ова за мене , сум се остаил од дерење на терасава ми се чудеа комшии ( ми се дереа ,абе дете 500 години ги заборави ли :D ) али како и да е , не само што денес се вратија од 2-0 , почнаа со катастрофална игра со Португалија ,натпревар кој целосно ги деморализира и за кој сите рекоа дека Турција не е дорасната за ова ЕП но сепак , се вратија со Швајцарија од негатива 1-0 и победија , губеа и денес 2-0 , и кога сите мислеа дека Турција се пакува за дома истите направија неверојатен пресврт за 15 мин , неда залужуваат репсект за борбеноста , докажаа дека надежта последна умира , докажаа како се бранат боите на цела една нација . . . . Браво Turkiye , честитки до оние со турска националност на форумов ако воопшто ги има таквите , на ред се хрватите со кои очекувам многу интересен натпревар и нормално победа , Турција и се е можно .
Еј друже....
-ќе турам 5.000 ден за Тurkiye само за по некаков начин да бидам дел од екипата која што има мегдан со усташите....
-Не се работи за пари и добивка,се работи повеќе за еден вид на должност.
-1/3 од раното детство го поминав во Хрватска,ден денес немам и еден единствен пријател од таму...
-Ги мразам од срце пич.а им ма..р и у исто време од мал Мехмед Паша Соколовиќ и Мустафа Кемал ми се идоли...
-живеев и делев и добро и зло со турци додека бев во Бугарија....
од срце ги сакам....
-мора да си го платам делот.
Победиле или изгубиле-ирелевантно е.
Важно е по било каков начин да се биде дел од ТИМОТ!

V

Viktoranius

Гостин
Офтопик ..

Ќе може ли некој да ми каже колку години е Нихат ?

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Офтопик ..

Ќе може ли некој да ми каже колку години е Нихат ?
28, во ноември 29.

...и следен пат полесно ти е на google да напишеш "nihat kahveci" и одма wiki да отвориш отколку тука да прашуваш за вакви информации.:smir:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Turkiye!!!!
Ох колку ми е ќеиф што чешките пе*ери го земаа немиен :)

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Аферим, ашколсун!
Прекрасен натпревар, во кој навивав за Турција. Понекогаш, не е се до реноме, јачина. Понекогаш треба да се игра со срце, храбро!
А за натпреварот:
Чешка почна подобро, покриваа насекаде во 1во полувреме. Во 2ро полувреме дојде до израз нивната остареност, нивната послаба кондиција. Турците кога го дадоа првиот гол, се осоколија, и почнаа жустро.
Од Турција очекувам да ја мине и Хрватска, а на тој натпревар ќе навивам за Турција.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Мен оф т меч-Петар Чех:baeh:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
Не ми се верува!
Не го гледав натпреварот цел, излегов кога беше 0-1 ! Ми стига порака 3-2 !!!
Невозможно..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добар натпревар,дефинитивно.
Иако јас ги сакам Чесите,сепак Турците се засилија на крајот и направија голем пресврт.
Заслужено одат понатаму!
Добар натпревар!

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Добар натпревар,дефинитивно.
Иако јас ги сакам Чесите,сепак Турците се засилија на крајот и направија голем пресврт.
Заслужено одат понатаму!
Добар натпревар!
Добро е што се повеќе женски гледаат фудбал.:) Имав неколку другарки што не помислуваа да гледаат фудбал, па почнаа преку финале на ЛШ , па по некое дерби низ европа, и сега нема викенд да не гледаат утакмица некоја, посебно дерби средбите.

Добро е, во иднина ќе има се помалку раскинувања и разводи поради фудбал! :pos2:

Никола_МКД

Corazón blanco
Член од
18 март 2007
Мислења
1.213
Поени од реакции
22
и после Чех бил поарен од Касиљас :tapp::tapp:. Чех е аматер за Касиљас

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop