Група А: Турција - Чешка 15.јуни 20:45

Статус
Затворена за нови мислења.

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
45
браво - три гола за 15 мин и турција-хрватска на 20 јуни

F

fantomX

Гостин
zosto e najgolem dunster zatoa
И сеа шо?!
Грешката во финалето беше тешка за мене, ама за ова ич ку*о не ме боли. И така сакав Турција да помини!
И сеа дркај го на една грешка на Чех дури можиш, оти ко че почни новата сезона че ја немаш таа можност!:pusk:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.918
Поени од реакции
44.921
Со оглед дека навивам за Турција на сите големи натпреварувања ненормална вечер беше ова за мене , сум се остаил од дерење на терасава ми се чудеа комшии ( ми се дереа ,абе дете 500 години ги заборави ли :D ) али како и да е , не само што денес се вратија од 2-0 , почнаа со катастрофална игра со Португалија ,натпревар кој целосно ги деморализира и за кој сите рекоа дека Турција не е дорасната за ова ЕП но сепак , се вратија со Швајцарија од негатива 1-0 и победија , губеа и денес 2-0 , и кога сите мислеа дека Турција се пакува за дома истите направија неверојатен пресврт за 15 мин , неда залужуваат репсект за борбеноста , докажаа дека надежта последна умира , докажаа како се бранат боите на цела една нација . . . . Браво Turkiye , честитки до оние со турска националност на форумов ако воопшто ги има таквите , на ред се хрватите со кои очекувам многу интересен натпревар и нормално победа , Турција и се е можно .

Член од
20 октомври 2007
Мислења
208
Поени од реакции
5
Браво за Турција нема тоа е се бореа цело време Чешка олабави накрај малце.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Затоа е убав спортот...
Реално, Чесите се посилна репрезентација, но Турците си искористија шансата која им се пружи и отидоа понатаму.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Со оглед дека навивам за Турциве на сите големи натпреварувања ненормална вечер беше ова за мене , сум се остаил од дерење на терасава ми се чудеа комшии ( ми се дереа ,абе дете 500 години ги заборави ли :D ) али како и да е , не само што денес се вратија од 2-0 , почнаа со катастрофална игра со Португалија ,натпревар кој целосно ги деморализира и за кој сите рекоа дека Турција не е дорасната за ова ЕП но сепак , се вратија со Швајцарија од негатива 1-0 и победија , губеа и денес 2-0 , и кога сите мислеа дека Турција се пакува за дома истите направија неверојатен пресврт за 15 мин , неда залужуваат репсект за борбеноста , докажаа дека надежта последна умира , докажаа како се бранат боите на цела една нација . . . . Браво Turkiye , честитки до оние со турска националност на форумов ако воопшто ги има таквите , на ред се хрватите со кои очекувам многу интересен натпревар и нормално победа , Турција и се е можно .
Само да се линкувам до другата тема: http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=24267&page=5

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И јас бев навивач на Турција овој натпревар. Една од причините е затоа што беа меѓу ретките што не се пуваа пред почетокот на турнирот дека ќе газат се` пред себе.
Пофалби за нивната пожртвуваност, не е малку да се вратиш од негатива од два гола, да постигнеш трет гол, да останеш без голман и на крај да победиш и да влезеш во четврт-финале.
Арда и Нихат заслужуваат чиста десетка, додека Казим е промашај на векот. Дали неискусен или едноставно по грешка донесен во тимот, по Италијанците за мене е големо разочарување, додека се сомневам дека Арда наесен ќе игра повторно за истиот клуб, 90 проценти сум сигурна дека ќе ги промени клупските бои.
Честитки за репрезентацијата и раководството уште еднаш, како и на припадниците на турската националност на форумов.

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
браво. Ова беше еден од подобрите натпревари на Еуро 2008

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Најинтересен натпревар на првенствово без конкуренција. Ми се допаѓаат Турците и сакав да поминат понатаму, а ќе навивам за нив и против Хрватска. Реално на овие 3 натпревари не покажаа некоја посебна игра и можеби не заслужија да се пласираат ама сепак покажаа неверојатна борбеност и дух. Да се вратиш по 0 - 2 не е мала работа.

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
:bravo::bravo::bravo: за Турција прекрасна игра покажаја.

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Добро кажано дека натпреварот трае 90 мин а завршува со последниот свиреж на судијата... Еве сега докажа и Турција дека е така... Браво за Турциве, мило ми е што победија...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom