Груевски и Ахмети постигнаа договор за коалиција

Член од
12 јуни 2008
Мислења
170
Поени од реакции
3
Da da, vie bevte tie sto plukavte po Grujo deka one e ubiec, on ubiva albanci, vi rekovte deka so tie sto go napravija masakrot vo Brodec, nikogas nema da koalicionirate... kako naednas Grujo stana dobar???

Aj sega gitla, od kur vo kur, ednas na Branko sega na Grujo, vi otidne gzot u picku mater :jaj::hump:
neli :) i sdsm nekogas imase rejting kako sto ima vmro sega no sto stana so rejtingot zosto mu padana? istoto ke mu se sluci i na gwujo ke go drzime na terapija 4 godini no ne garantirame kakov rezultat ke ima..

da te prasam edno zosto slavese posle izborite ? za vmro ili za pdsh ? toa da mi go kazes..

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Да умрев денес, немаше да знам дека во склад со европските светогледи е и мешањето во политичкиот живот на суверена држава, а во насока на формирање на нејзината нова Влада.
Што да правам со мојот балкански менталитет кога и понатаму сум убеден дека прашањата од овој тип се внатрешна работа на една држава која треба да биде решена во склад со Уставот на унитарна Македонија и меѓупартиски договор...
Немој Гоце, немој душо, после свадба тапан кога тропа да се разочаруваш. Нити да амнестираш некој кој треба да сноси одговорност која сме му ја дале јас и ти.

Има изјава од премиерот?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Голема разлика навистина од дуи до дпа. Како ќе можеме да го совладаме ова.
Јас ги преферирам ДПА, имам другари таму, ама сега што е нека е.
Пак ќе си имаш другари само таму и најверојатно никаде на друго место после ваквите настани.:toe:

neli :) i sdsm nekogas imase rejting kako sto ima vmro sega no sto stana so rejtingot zosto mu padana? istoto ke mu se sluci i na gwujo ke go drzime na terapija 4 godini no ne garantirame kakov rezultat ke ima..
da te prasam edno zosto slavese posle izborite ? za vmro ili za pdsh ? toa da mi go kazes..
Го држите?Е па,подржете го уште малку.:smir:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Груевски, септември 2006:

Знаете скоро 70 македонски војници и полицајци беа убиени со наредба на тој штаб. Не станува збор за селото Шипковица, јас секако некогаш ќе отидам во тоа село, но да бидам поканет и да отидам во штабот на организација која со тероризам убиваше, јас ќе го понижам целиот народ во Македонија ако го направам тоа, па дури и Албанците.
Тачно...

Мојот коментар на темава по одлуката за коалицирање би бил: "...".

Баш така, немам зборови. Изјава од Груевски има?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Има изјава од премиерот?
не .. ама ке имало статуа од александар 100 метри висока кај демир капија...колите под муда ке му поминувале за јачање на патриотизмот...после тоа едно две три кампањи ти си хомосексуалец....затоа наведни се

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Сепак јас колку што имам информации одлуката е неофицијална и не е дефинитивна.

И минатите избори имаше една ваква опција за коалиција, но по притисокот кој Груевски го имаше од членството на партијата, одлуката беше повлечена.

Ова не го кажувам за да заштитам или одбранам некого, туку за да кажа дека сепак постои можност одлуката да биде повлечена, владата сеуште не е составена. Местата се поделени, но уште официјално не се знае кој каде ќе седне.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Немој Гоце, немој душо, после свадба тапан кога тропа да се разочаруваш. Нити да амнестираш некој кој треба да сноси одговорност која сме му ја дале јас и ти.
Си ме сфатил погрешно. :wink:

Не амнестирам никого јас, а најмалку Груевски.

Прашањето е следно: Дали тапаните тропаат на уште непочната свадба, или по свадбата?

Јас одговарам позитивно за првото. :smir:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Едно сакам да знам а на некој начин е поврзано со темава. Со следниот потег, промена на името, дали ќе пљукате по ДУИ или ВМРО? Ама најискрено.

А

Ајсшутер

Гостин
Еден бојкот на Грујо да му напраиме дајте мејлови од партијата,па да видиме тогаш дали ке коалицира

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Едно сакам да знам а на некој начин е поврзано со темава. Со следниот потег, промена на името, дали ќе пљукате по ДУИ или ВМРО? Ама најискрено.
promena na imeto nema da ima :smir:

А

Ајсшутер

Гостин
Па нема да се смени името :smir:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
408
Поени од реакции
30

Прашањето е следно: Дали тапаните тропаат на уште непочната свадба, или по свадбата?

ДИУ добива пет министерски места, три места за заменик министер и едно за вицепремиер

Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ едногласно дал зелено светло за влез на ДУИ во владината коалиција, потврдија за Нетпрес од владејачката партија. Од таму се уште не даваат конкретен одговор колку министерски места ќе и припаднат на Демократската унија за интеграција, иако од ДУИ ги потврдуваат информациите дека добиваат пет владини ресори и едно вицепремиерско место.

“Синоќа највисокиот орган на ДУИ го потврди учеството за коалицирање во Владата. ДУИ ќе добие пет министерски места, три места за заменик министер и едно вицепремиерско“, изјави за Нетпрес, Џеват Адеми од ДУИ.

ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ договориле да коалицираат за формирање на новата влада, на средба, која се одржа вчерапопладне. На средбата бил постигнат договор и за распределба на министерски места. Заедно со нив во новата влада ќе коалицира и партијата на Фијат Цаноски.

По договорот за коалицирање вчеравечер во скопскиот хотел “Континентал“ заседаваше централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Истовремено во тетовското село Мала Речица согласност дал и централниот одбор на ДУИ.

Автор на веста: Нетпрес

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Некако ми ги нема “слепциве“ на ДПМНЕ,или заминаа по нови инструкции во штабот?
Инаку немој некој да рекол дека нема да има промена на име,оти ќе има гарант!:smir:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18

Fuere istoto go napravi i 2002. Ova treba da e proben balon, ama ne dali da se koalicira ili ne tuku kako da se pere mozok posle koalicijata.
Sala na strana, iskreno ne go osuduvam za ova Grujo. Pritisokot koj go navede Trn e pregolem. Ovaa koalicija moze da bide i bi trebalo da bide dobra za idninata na Makedonija.
Znam, ne vikajte odma, tesko e da se isgvakaat nekoi raboti , a kamoli da se goltnat no nekogas koga kje se fatis vo oro bi trbalo da go doigras i pokraj toa ako go smenat od pravo na optan toptan.

Kajgana Shop

На врв Bottom