Груевски и Ахмети постигнаа договор за коалиција

Член од
30 ноември 2007
Мислења
408
Поени од реакции
30
Ахмети: Ако си Словен не можеш да бидеш Македонеc

Во македонската историја има многу противречности, треба да бидеш будала за да не разбереш дека доколку си Словен, не можеш да бидеш Македонец и да го присвојуваш Александар Македонски.

Ова во вчерашната дебата на водечката албанска телевизија „Топ Ченел“ го изјавил лидерот на ДУИ Али Ахмети.

Според него, доколку некој треба да го присвои Александар, тоа не се Македонците, туку Албанците поради тоа што неговата мајка Олимпија била од илирско потекло.

„Сега противречност, ние сме стар народ, Александар Македонски е наш и тука имавме противречност“, изјави Али Ахмети за „Топ Чанел“.

Вие како партија им давате право на Грците?

„Не се работи за право, треба да бидеш будала и да сфатиш дека доколку си Словен, не можеш да бидеш Македонец, не можеш да го присвоиш Александар Македонски“, додаде Ахмети.

Во отворената емисија Ахмети повторил дека на разговорите со министерката за надворешни работи на Грција Бакојани минатата година и рекол дека ДУИ нема да прифати ниедно име, затоа што во преговорите не се вклучени и претставници на Албанците.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
408
Поени од реакции
30
ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ работи на есенското сценарио

ВМРО-ДПМНЕ ја обвинува опозицијата дека работи на есенско сценарио за да го спречи приближувањето на Македонија кон евроинтеграциите.

За таа цел, според владината ВМРО-ДПМНЕ имало и тајна средба меѓу Црвенковски, Ахмети и Шеќеринска.

„Според нашите сознанија деновиве е одржана средба на периферијата на Скопје, помеѓу Радмила Шеќеринска, Али Ахмети и Бранко Црвенковски, на која се дефинирани и прецизирани три цели за спроведување на нивното есенско сценарио. Нашите сознанија говорат дека трите споменати цели се блокирање на проектот за докомплетирање на Државниот судски совет на начин што ДУИ подолго време нема да се произнесе по предлогот на Црвенковски што, пак, од своја страна практично ќе резултира со вториот дел, со втората цел, добивање извештај од Европската комисија, кој нема да биде позитивен за државата“, изјави Александар Бичиклиски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.

hahahaha

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
A be se prisetuva Agima na nekoi slucki od minatoto..... nisto drugo i ne mu preostana....:pos2::pos2::pos2:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
kako da se pere mozok posle koalicijata.
Абе ти се шалиш, ама ова вистина е...

Колку е политички созреана Македонија, може да се види од тоа што во влада коалицираат две политички партии кои, едната се себедекларира за десно ориентирана, и другата која се декларира лево ориентирана...:kesa:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
aj kratko...suma sumarum

ПРЕДАВСТВО !!! ВЕЛЕ ПРЕДАВСТВО

го изгласавме, му дадовме апсолутна мок за што...за ова??? ко да сме ја изгласале дуи!!!

дали било кој од вас ке гласаше за вмро ако се знаеше дека ке коалицира со дуи????? тешко

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
GWUJO KE MORA , NAJDOCNA DO KRAJOT NA SEPTEMVRI... jas tipuvam 13 septemvri...DA GO SMENI IMETO i da go izbrise MAKEDONSKIOT narod od spisokot na zivite narodi....za toa tolku..
........inaku ako seuste nekoj ne veruva deka Gwujo e na platen spisok na nekoj koj "brza" sto pobrzgu da gi zbrise Makedoncite...neka mu...so inka um ne se polni :)
........najsmesno mi e deka edinstvenata tocna poraka do ova FYR-ovcive bese na ona sekernoto devojcencence... ...koe vsusnost ne ni znae sto toa znaci... :)

kolkav pak mi e IQ ???....................verojatno harmoniziran za da si bide akran so "premierot" mu...:)...onoj sos swicarskoto teskere.........

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Абе ти се шалиш, ама ова вистина е...

Колку е политички созреана Македонија, може да се види од тоа што во влада коалицираат две политички партии кои, едната се себедекларира за десно ориентирана, и другата која се декларира лево ориентирана...:kesa:
Kako se deklarira ? Batali Trn. Jas gledam kako funkcionira. Tipicno komunisticki...Koj e nad 40 barem pamti, drugite se rekla kazala.
ps. Komunizmot ne e "da zivee Tito" tuku stvaranje na kult " da zivee liderot " , a site drugi na Goli Otok, lomaca, stadion, vo sdsmovski zatvori po selata itn.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
vo Srbija da znaeja deka Tadic (Demokratskata partija ) ke koalicira so Socijalistite (Milosevic i kompanija) i toj nemase da dobie tolku glasovi kako sto dobi :wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
vo Srbija da znaeja deka Tadic (Demokratskata partija ) ke koalicira so Socijalistite (Milosevic i kompanija) i toj nemase da dobie tolku glasovi kako sto dobi :wink:
А овде,прашање е дали Гвујо воопшто и ќе добиеше гласови,освен од неколкумина при очи “слепци“?:toe:

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Гледам многу новорегистрирани јузери кои сеуште се обидуваат да не убедат дека Г'ујо не направил коалиција со ДУИ и бараат изјави?!! Смешни сте....

Нејсе, мене тоа воопшто не ми изненади, тоа ми беше јасно како бел ден, и затоа во еден пост тие 480 000 илјади гласачи ги нареков ОВЦИ , не заради оваа ситуација, зашто сеуште не беше актуелно ами ради друго, али не е битно, ОВЦА си е ОВЦА.

И пак ќе повторам само го чекам денот кога Г'ујо ќе рече(иако со оваа коалиција веќе ви најави на вас овцичките, јас си знам) SMILE, YOU ARE ON CANDID CAMERA!:helou:

...жално но вистинито:toe:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
170
Поени од реакции
3
Ахмети: Во нашата соба ја имаме униформата на ОНА

Ние сме ваши луѓе, во нашата мала соба ја имаме униформата на нашите соборци од ОНА, униформа покриена со крв на загинатите во Косово и овде во Македонија.

„Тетово денеска демонстрира дека е град на два универзитета, докажува дека е духот на Ослободителната народна армија, докажува дека никогаш во оваа држава нема да владеат тие што добиваат директиви од антиалбанските центри. Албанците во Македонија во 2001 година ја сменија историјата, го сменија Уставот“, рече Али Ахмети, претседател на ДУИ.

„Али Ахмети му докажа на Груевски кој е главен во Македонија. Го седна на маса и се договорија пред една година“, рече Теута Арифи, ДУИ.

Скандирања: „Ахмети, УЧК“, пукотници од оружје и импресивен огномет беа дел од декорот на тетовскиот митинг на ДУИ.
da toj e toj pic majcin sto sve pravi i pak e na vlast moze nekoj da go sopre ? neka izleze maz neka mu poprece na patot

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Гледам многу новорегистрирани јузери кои сеуште се обидуваат да не убедат дека Г'ујо не направил коалиција со ДУИ и бараат изјави?!! Смешни сте....
Нејсе, мене тоа воопшто не ми изненади, тоа ми беше јасно како бел ден, и затоа во еден пост тие 480 000 илјади гласачи ги нареков ОВЦИ , не заради оваа ситуација, зашто сеуште не беше актуелно ами ради друго, али не е битно, ОВЦА си е ОВЦА.
И пак ќе повторам само го чекам денот кога Г'ујо ќе рече(иако со оваа коалиција веќе ви најави на вас овцичките, јас си знам) SMILE, YOU ARE ON CANDID CAMERA!:helou:
...жално но вистинито:toe:
Изјавите на Гвујо се само пукање во празно,зар има уште некој да му верува?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
ABC mnogu ja forsiras ovaa greska na Grujo niz forumot i niz site temi :)

Kajgana Shop

На врв Bottom