Bitushanec, Nikola, Bratot ....:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Da se potsetime na Latas :
Али Ахмети и неговите успеаја повторно, во неколку наврати, да изработат провокациии кон Македонците, и да поттикнуваат непријателско расположение. Кој би бил кооперативен додека подмукло го шибаш у ребра, и го плукаш у фаца. Или Ахмети, по долгите години живот на општественото дно во Швицарска, навикнал на тоа. Плукањето го смета како свој природен амбиент.
Отсекогаш ме интересирала границата и мотивите на таквите типови, и нивната провокаторска настраност.
Сега тоа го прави Али Ахмети.
Го прави ли тоа намерно? Случајно не е сигурно.
Неговиот вујко Фазли Велиу го најдов во документи на УДБА, како коавтор на филм против Македонија. Документите наведуваат дека бил соработник на УДБА која финансиски му помагала за пропагандниот филм, за да се искачи на скалилото во радикалната емиграција. Не би исклучил можност неговиот внук Али Ахмети да останал на истата линија. Само соработник на УДБА може во пресрет на косовското отцепување да врши такви провокации во Македонија, создавајќи негативна, анитиалбанска енергија меѓу неалбанците тука. А и не само тука.
Време е на САД и ЕУ да им се покажат документите од посетите на Муса Џафери и Агрон Буџаку на Грција. Средби со грчката Влада. Бизниси кои се договорени.
Потоа, Ахмети изјавува; ние мора да бидеме вклучени во преговорите со Грција околу името. Мора, пријатељу. Никој не ви дава пари џабе. Ахмети, како колектор на тешко заработени гастарбајтерски придонеси, добро го знае тоа.
GRUEVSKI 2006:
Груевски, септември 2006:
Знаете скоро 70 македонски војници и полицајци беа убиени со наредба на тој штаб. Не станува збор за селото Шипковица, јас секако некогаш ќе отидам во тоа село, но да бидам поканет и да отидам во штабот на организација која со тероризам убиваше, јас ќе го понижам целиот народ во Македонија ако го направам тоа, па дури и Албанците.