Граѓанско движење против промена на името на Република Македонија

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
предлог просто

Минатиот пат за малце ќе го стореа протестиравте
еве и сега

али јбг јас ќе пишувам поезија за тоа колку ја сакам македонија и ќе повикувам на света војна :pipi:

за коментирање е лесно тоа на сите ни е јасно
aко неможете или неќите да помогните зошто едноставно не ја скокнете темава

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Alex_The_Great е во право, ако не се потпишувате слободно скокнете ја темава. Ве молам читајте ги почетните постови на темите. Темава е за да се потпишеме и да го споделиме тоа со другите. Во врска со тоа што и како ќе се прави со промена на името имате во друга тема и тоа во оваа.
Темава е отворена за една од мерките кои ќе се превземаат за заштита на името, а не општо за тоа. Затоа Ве молам избегнувајте непотребни коментари.

M

marsovka

Гостин
за коментирање е лесно тоа на сите ни е јасно
aко неможете или неќите да помогните зошто едноставно не ја скокнете темава
Слушај ми ги отековте да не кажам што лубеници ми ги претворивте во политка за името испоплукавте се живо и диво што не се согласува со вас за името
Некои до вас тврдеа дека ќе идат во илегала,(гемиџии и остали роматичарско-нацинално срања)
Ми пишувте ебани поезиии и познатото смрт или слобода.
Ми спомнувавте линчови и не знам што ми ти не
И кога дојде време за да се покажете кои мажи сте сите се скривте позади ебаната тастатура и ебаните петиции

Да биде иронијата поголема ова го збори човек кој е анационален ,кој доби етикета предавник и треба да се запали на плоштад јавно поради неговите еретички постови .

Сеа овој еретик е револтиран од вашето овчјо понашање:наведната глава , сабја не сече ,кое иначе не доведе до ова дереџе и оваа беда

Сеа се извинувам господа али ова е моментот кога јас велам:
Ви реков , вие сте ебани фејкери
Овој пост е напишан кога утре(а знам дека ќе има неуспешен референдум)ќе почнете пак да плукате по сите слични на мене и со друго етничко потекло да можам да ви го напикам во грло и да ви речам сами сте си криви.:pipi:

Овој пост е напишан само за да го посочам лицемерието кое ја затру секоја сфера од нашата држава и ја уби секоја можна дебата за Имато и политикава во земјава воопшто

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Марсовка прво прекини да етикетираш, иницијаторите на оваа кампања неможеш да ги поврзуваш со ниедна од тие работи кои ги кажуваш

планот се објасни каков е
ако немаш попаметен молчи

и да повторам ако не ти се допаѓа нешто, ако не сакаш да помогниш или незнаеш, благодарам ама скокнија темава или отвориси нова и плукај по такви какви што ги наброја во постот

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
на денешен ден е роден Александар Македонски.....слава му.

името- аманетот на нашите предци никогаш да не згасне.

сакајта си ја својата Земја Македонци

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Јас се потпишав...па да видеме шо ке биде...ја сакам македоија и сум против менење на име.Тоа значи предавство.Се надевам дека нема да се смени името...бидејки тоа значи да се откажеме од идентитето

Член од
11 август 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
со гејците спогодба мозе да правиме само ако сакаат гратис насава ВЛАДАдаму ја дадеме а името тескоооо :nenene:

Член од
16 јули 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Потпишано. Поздрав за сите браќа МАКЕДОНЦИ!!! :smir:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
a be sto se zamarate so ovaa od mars, pusteteja neka si ebe mater, neka crkne kako kuce.

Член од
5 септември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
epa vaka sega nov sum i sakam da se vklucam vo forumot prvo bi vlegol so tocni fakti deka makedonija postoela i vo vreme koga grcija kako grcija ne bila nitu oblast a nekamoli drzava toa go dokazuvam so faktot deka vo azija i vo indija se pronajdeni koska od mamut koja datira od 30 000 godini pred hristos na koj e napisana pesnicka (poezija) koja ima avtor no trikot vo toa e sto nie makedoncite mozeme delumno da ja razbereme i da ja procitame a uceni akademski profesori mozat da ja procitaat i svatat vo celost no sepak ne zvuci na prav makedonski jazik zatoa sto nema samoglaski a bukvite se premnogu slicni na denesnite sto duri i povekjeto mozeme da gi procitame bez problem ili pak kamenot od rozeta na taa ogromna ploca na koja imaat ostaveno del site imperatori koj go osvoile egipet pa taka i aleksandar makedonski ( makedonecot) no nasi istrazuvaci uspeale da procitaat celi 54 santimetri na togasen makedonski jazik koj bil pisuvan i zboruvan no sepak nemalo samoglaski i e napisano bez ostavanje na prazno mesto megju zborovite . Ako i ova ne e dovolno ke vi dadam uste fakti vo nekoja pestera megju francija i spanija e pronajden nekakov hodnik vo koj se pronajdeni i iskopani mnogu artefakti vo istorijata na francija vo koj prekrasno so nasi razbirlivi bukvi e napisano makedonija na jazik na koj nie go razbirame toa samo sto toa imalo samoglaski no bilo napisano od desno kon levo ( izvinete ako sum se zbunil 4 sabajle e mng mi se spie ama aj :vozbud::pos2: ) isto taka vo istata pestera se pronajdeni i pecati na koj prekrasno na istoto nase pismo koe denes go pisuvame i citame pisuva MA toest golemata majka MA sigurno ja znaete taa statuetka od glina koja bese najdena vo govrlevo e od tuka poteknuva zemjata makedonija a vo toa vreme ( 13 000 god pred hristos) na ovoj predel imalo bozica koja se vikala MA pa taka izleguva deka makedonija znaci zemja na golemata majka no sepak nesto fali vo prikaznava ako imalo jazik i pismo sto sodale kiril i metodij ??? odgovor - nisto
grcite kako grci plakjale golemi sumi na pari vo vizantija i ostanatite zemji koj ja osvojuvale makedonija da site tie podatoci koj gi ostavile makedoncite bidat unisteni i zapaleni . a kiril i metodij samo nasle izvorni podatoci od toa vreme i samo malku gi promenile sepak sto mislite dali slucajno metodij ( izvinete ako sum se zbunil poradi gore navedenoto :pos2:) e umren vo zatvor toj ne umrel od bolet toj bil ubien poradi toa sto grcite ja platile negovata egzekucija no samo e izmislena prikazna deka murel od bolest . ili pak naj ociglednot fakt od site e toj deka koga imalo makedonija vo denesna grcija imalo sparta , atina i drugi gradovi drzavi ili t.n. polisi koj vojuvale megju sebe a filip 2 makedonski gi okupiral t.e. aj da ne recam okupiral gi osvoil vo negovite prvi pohodi takada grcija ( cenzura :pos2:) :pusk: iako imam 15 god zboruvam na baza na provereni podatoci seeya` skunk2

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
epa vaka sega nov sum i sakam da se vklucam vo forumot prvo bi vlegol so tocni fakti deka makedonija postoela i vo vreme koga grcija kako grcija ne bila nitu oblast a nekamoli drzava toa go dokazuvam so faktot deka vo azija i vo indija se pronajdeni koska od mamut koja datira od 30 000 godini pred hristos na koj e napisana pesnicka (poezija) koja ima avtor no trikot vo toa e sto nie makedoncite mozeme delumno da ja razbereme i da ja procitame a uceni akademski profesori mozat da ja procitaat i svatat vo celost no sepak ne zvuci na prav makedonski jazik zatoa sto nema samoglaski a bukvite se premnogu slicni na denesnite sto duri i povekjeto mozeme da gi procitame bez problem ili pak kamenot od rozeta na taa ogromna ploca na koja imaat ostaveno del site imperatori koj go osvoile egipet pa taka i aleksandar makedonski ( makedonecot) no nasi istrazuvaci uspeale da procitaat celi 54 santimetri na togasen makedonski jazik koj bil pisuvan i zboruvan no sepak nemalo samoglaski i e napisano bez ostavanje na prazno mesto megju zborovite . Ako i ova ne e dovolno ke vi dadam uste fakti vo nekoja pestera megju francija i spanija e pronajden nekakov hodnik vo koj se pronajdeni i iskopani mnogu artefakti vo istorijata na francija vo koj prekrasno so nasi razbirlivi bukvi e napisano makedonija na jazik na koj nie go razbirame toa samo sto toa imalo samoglaski no bilo napisano od desno kon levo ( izvinete ako sum se zbunil 4 sabajle e mng mi se spie ama aj :vozbud::pos2: ) isto taka vo istata pestera se pronajdeni i pecati na koj prekrasno na istoto nase pismo koe denes go pisuvame i citame pisuva MA toest golemata majka MA sigurno ja znaete taa statuetka od glina koja bese najdena vo govrlevo e od tuka poteknuva zemjata makedonija a vo toa vreme ( 13 000 god pred hristos) na ovoj predel imalo bozica koja se vikala MA pa taka izleguva deka makedonija znaci zemja na golemata majka no sepak nesto fali vo prikaznava ako imalo jazik i pismo sto sodale kiril i metodij ??? odgovor - nisto
grcite kako grci plakjale golemi sumi na pari vo vizantija i ostanatite zemji koj ja osvojuvale makedonija da site tie podatoci koj gi ostavile makedoncite bidat unisteni i zapaleni . a kiril i metodij samo nasle izvorni podatoci od toa vreme i samo malku gi promenile sepak sto mislite dali slucajno metodij ( izvinete ako sum se zbunil poradi gore navedenoto :pos2:) e umren vo zatvor toj ne umrel od bolet toj bil ubien poradi toa sto grcite ja platile negovata egzekucija no samo e izmislena prikazna deka murel od bolest . ili pak naj ociglednot fakt od site e toj deka koga imalo makedonija vo denesna grcija imalo sparta , atina i drugi gradovi drzavi ili t.n. polisi koj vojuvale megju sebe a filip 2 makedonski gi okupiral t.e. aj da ne recam okupiral gi osvoil vo negovite prvi pohodi takada grcija ( cenzura :pos2:) :pusk: iako imam 15 god zboruvam na baza na provereni podatoci seeya` skunk2
Имаш цел форум историја за овие работи.
П.С. пробај да пишуваш на кирилица поразбирливо е :smir:

Член од
5 септември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
вака сеа ова го кажав како факт дека сум против промена на името а на кирилица не писував пошо пред 4 дена го форматирав компјутерот и ме мрзеше да местам јазик на пишување од контрол панел а и мислам дека не е ништо лошо тука ако сум го пишал моето мислење за да им го потикнам мислењето на другите за да се вклучат во грагјанска иницијатива или како сакаш наречија

бтв кај е тој форум
баш би сакал да го посетам
фала што ми кажа

Член од
19 септември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
23
Потпис 4089. И препорачано на други. Само напред!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom