Граѓанската „не“ Култура во киносалите... :S

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Vtoriot del od Twilight!
Ma Stephanie Meyers knigite (cetirilogija)!

Bog da cuva e denes! Ke ima guzva!
A sakam i na Ninja assasin, a denes mu e premiera!
Јас го немам гледано Twilight но ми рекоа дека е ужасен и боље што не сум го гледал. Сега истиот муабет и за New Moon. Зошто го црнат филмот толку а е доста популарен? Онака ме интересира зошто ми се интересни филмови со вампири и врколаци но цело време слушам како ми викаат дека е дебилен филмот. Ако си го гледал може да ми кажеш твој впечаток?

On topic: Друже Zodiak, заборави на некомпетентнине доделувачи на места. Јас и друштвото со мене доаѓаме, влегуваме, и човеков вика оди втор ред, тоа и тоа седиште. Одиме таму - седишта слободни нема! Го викнавме да дојде, доаѓа до самиот втор ред и покажува на едно празно место (кое патем имаше две јакни на него) и вика - "Еве бе! Што се жестите, имате место!" и си заминува, а ние, 4 души се гледаме еден со друг и не ми се верува што се случи. Гледа едно слободно место и им вика на 4 души, еве ви место, седнете .... (О_о) дали само јас ја забележувам дебилноста во ова?

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Јас го немам гледано Twilight но ми рекоа дека е ужасен и боље што не сум го гледал. Сега истиот муабет и за New Moon. Зошто го црнат филмот толку а е доста популарен? Онака ме интересира зошто ми се интересни филмови со вампири и врколаци но цело време слушам како ми викаат дека е дебилен филмот. Ако си го гледал може да ми кажеш твој впечаток?

On topic: Друже Zodiak, заборави на некомпетентнине доделувачи не места. Јас и друштвото со мене доаѓаме, влегуваме, и човеков вика оди втор ред, тоа и тоа седиште. Одиме таму - седишта слободни нема! Го викнавме да дојде, доаѓа до самиот втор ред и покажува на едно празно место (кое патем имаше две јакни на него) и вика - "Еве бе! Што се жестите, имате место!" и си заминува, а ние, 4 души се гледаме еден со друг и не ми се верува што се случи. Гледа едно слободно место и им вика на 4 души, еве ви место, седнете .... (О_о) дали само јас ја забележувам дебилноста во ова?

Хахахах во право си да... а веројатно и ти си се измешал во редицата кои се думаа кај да седнат... штета што не се занеме лично... ќе можеше да го затепаме и тој вратарот... пошто ние го викнавме и нас ни вели.. „Абе со некултура народ ли јас да се расправам, ете барајте таму“ Бог да чува... кој ужас, од вратар па се до редица 1... :)))

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
А јас се прашувам дали навистина сите кога седиме дома и гледаме филм јадеме пуканки или јадеме хот дог?
Јас искрено не.Дали тоа е непишано правило дека кога се идело во кино тек тогаш морало да се грицка сончоглед?Јаде смоки?Хот дог?Па саат и пол(не зборам за титаник тој е три саата па ајде ќе разберам)да не се можело да се издржи.Не ради друго,ем мириса,ем одвлекува внимание,ем треба некој после да чисти.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Седнување на твоето столче, станување на сред филм, галамење на основци во задните редови, грицкање сончоглед тој позади тебе и тн. имало цело време јас кога сум бил во кино!
Ама еднаш навистина тапа беше кога еден типац што седеше до мене и го раскажување целиот филм на девојка му, онака ти гледаш хорор страшна музика одвај чекаш да видиш што ќе излезе низ врата и само тој а еве сега ќе ја убијат женскава, а да баш сега! :mad:
Ми го упропасти цел филм!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе култура што немаме немаме, колку пати сме праеле муабет на оваа тема и ништо ич.
Него да прашам јас имаше гужви во киното му се мислам да одам да го гледам филмов, ама ако знајт некој во колку сатот се играт колку е карта нека пишит ве молам

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Абе култура што немаме немаме, колку пати сме праеле муабет на оваа тема и ништо ич.
Него да прашам јас имаше гужви во киното му се мислам да одам да го гледам филмов, ама ако знајт некој во колку сатот се играт колку е карта нека пишит ве молам
Ние последните ги земавме вчера. Среќа! Имаше ненормална гужва иначе. Ако одиш да купуваш карти, оди пола саат пред филмот. Последните 10 минути се пекол. И филмот е ненормален, мора да идеш и да го гледаш.

Хахахах во право си да... а веројатно и ти си се измешал во редицата кои се думаа кај да седнат... штета што не се занеме лично... ќе можеше да го затепаме и тој вратарот... пошто ние го викнавме и нас ни вели.. „Абе со некултура народ ли јас да се расправам, ете барајте таму“ Бог да чува... кој ужас, од вратар па се до редица 1... :)))
Потполно си во право за ова погоре! ;)

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
:icon_lol:

А вие просто се перутате кога некој ќе ви се прошета пред нос на најинтересниот дел. :pos: Иначе све саде фин народ тука, никој никогаш ништо не напраил "некултурно(!)" на кино. Само да крцне нешто позади и одма се згражавате од ужасната постапка. *колективно упатување злобни погледи кон крцкачот*

Дајте... Јас не одам на кино (толку често), одам на театар. Кај што гледам нешто што се случува во моментот, пред мене, тогаш и таму. Не е проекција што оди сто пати на ден или можам дома да си ја носам и кога сакам да ја гледам. А на многу посериозни дебилштини сум била сведок, за време на претстава. За почеток, кога ќе се исклешти некое неотесано детиште, не само што мене ми пречи и ме деконцентрира, пречи на актерот. Со други зборови, плука на некој што прво пробува да му стави со инка во глава, т.е. да го просвети нели, и второ си заработува лебот. Што е практично навреда.

Филмот е друга приказна. Не помалку вредна, но помалку чувствителна.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Бидете среќни што имате кино.
Јас некогаш одам до Скопје само да одам на Кино или на Журка.
Нема живот надвор од Скопје искрено.

Во Битола има супер Кино кое може да напрај огромен профит.
Звукот е одличен. Екран голем. Далекууу поголемо од Рамстор.
Ама не му текнува на луѓето.
Порано ајде некако работеше ... барем ги носеа блокбастерите Поттер, Пиратите, ЛОР ...

Гостивар има киноооо. :kill:

Филмот не е концентриран на вампирите и врколаците.
Повеке е љубовната приказна. :smir:

П.С. На Манаки беше ужасно. Ги следев сите филмови. Срамотилоци. Смеење зборање ц ц ц

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
:icon_lol:

А вие просто се перутате кога некој ќе ви се прошета пред нос на најинтересниот дел. :pos: Иначе све саде фин народ тука, никој никогаш ништо не напраил "некултурно(!)" на кино. Само да крцне нешто позади и одма се згражавате од ужасната постапка. *колективно упатување злобни погледи кон крцкачот*

Дајте... Јас не одам на кино (толку често), одам на театар. Кај што гледам нешто што се случува во моментот, пред мене, тогаш и таму. Не е проекција што оди сто пати на ден или можам дома да си ја носам и кога сакам да ја гледам. А на многу посериозни дебилштини сум била сведок, за време на претстава. За почеток, кога ќе се исклешти некое неотесано детиште, не само што мене ми пречи и ме деконцентрира, пречи на актерот. Со други зборови, плука на некој што прво пробува да му стави со инка во глава, т.е. да го просвети нели, и второ си заработува лебот. Што е практично навреда.

Филмот е друга приказна. Не помалку вредна, но помалку чувствителна.
Театар и филм не е исто... На театар може о штици да ти крцкаат... такви звукови на кино не се слушаат, посебно на толкава јачина звук како штоп имаше филмов... Али сепак кино е кино... театар е театар... Не може така да гледаш на работите другарке.... Ако ода на кино сакам тој доживљај да го имам. А ако сакам хоум едишн ќе си го земам дома да си го гледам... Ама сепак си пошол да се измешаш со народ, да видиш нешто спектакуларно на голем екран, да го доживееш филмот со реални ефекти пред тебе... а не да гнетиш хамбургер, да плукаш и ркаш со сончоглед додека ти залетнува некоја семка во грло, или пак да јадиш ход дог да пиеш кока кола и да ждригаш као нездрав... А па за станување на среде филм... :toe:извини ама не сум ошол да видам на некој колкава му е сенката едно 2 минути додека се извлече од пред екран.... :)))) Култура и бон тон недостасува... а сакаме во Европа... Ова ни во Бугарија не го прават - тврдам за тоа...

Бидете среќни што имате кино.
Јас некогаш одам до Скопје само да одам на Кино или на Журка.
Нема живот надвор од Скопје искрено.

Во Битола има супер Кино кое може да напрај огромен профит.
Звукот е одличен. Екран голем. Далекууу поголемо од Рамстор.
Ама не му текнува на луѓето.
Порано ајде некако работеше ... барем ги носеа блокбастерите Поттер, Пиратите, ЛОР ...

Гостивар има киноооо. :kill:
Сум бил брат Битола, (мислам одам почесто де, а тогаш уште почесто :)), кога пред некои 5 години... тогаш беше премиерата на Трипл ИКС... Какви ефекти пружа киното... лелееејјј се вчудоневидов... Звук, Слика, простор, Абе све убајна... :) Мора да признаам... и малку покултурен народ за разлика од другиве места... Конзули се конзули.. :):helou:

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Ахахахаха ме изнасмеа, да не пукниш:pos2:, немој бе така не се деградирај.. :)) Инаку да со лесно си поминав, десет минути од филмо ко предши во гаќи се вртевме, едно 20 души... баравме столчиња прескокнувавме газевме луѓе, се гледаме ко диносаоруси на платното и така...

Што се однесува на филмот, искрено имаше дури и сцени каде од пререалните ефекти користени во филмот ми застануваше здивот до крај... такви имаше на неколкупати... Анимацијата која е реална скоро 99,99% едноставно де закопува во столчето, а понекогаш може и да си ги изгрзиш прстите поради неизвесноти во дел од филмот... :) Се на се... дефинитивно јако филмче... :))
Фала ти за информациите за филмот.баш планирав и јас да го гледам.

Член од
6 јануари 2009
Мислења
509
Поени од реакции
72
Дај казете во колку 4ас кје има проекција на 2012 во рамстор и колку саат ?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Само колку да им дадам надеж на сите љубители на седмата уметност која се твори само за да го има правиот ефект кога се гледа на големо платно, ќе пуштам информација, дека во Германија секој си седи на местото кое му е наведено во картата, сите се тивки за време на проекција, и се трудат на прават шумови воклку истовремено уживаат во пуканки или некој пијалок додека го гледаат филмот.
Со други зборови има една многу префинета кино култура.
Е сега мала негативна работа е то што обично се картите поскапички, околу 7-8 евра.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.828
Поени од реакции
5.639
хмммм додека работеше Милениум знаев да отидам и искрено позитивно бев изненаден од културата на луѓето... јас го очекував се ова што е изнапишано претходно дури и полошоо ама испадна спротивното... и се чудев си викам дали народов е станат премногу културен или па до киното ќе да е нешоо.. и уште не ми е јасно :) посебно коа читам какви се кретени одат да "гледаат" филмови

Kajgana Shop

На врв Bottom