- Член од
- 29 октомври 2008
- Мислења
- 1.394
- Поени од реакции
- 259
аиии многу и паднала цената ^^Многу е тоа, нова е накај 7500 (ама ја нема нигде веќе >.<).
аиии многу и паднала цената ^^Многу е тоа, нова е накај 7500 (ама ја нема нигде веќе >.<).
нема крај за графичкивеДа се стави HD5970 на истите клокови со GTX480 има да и е*е МаТеР. Со сток е мала разлика, а бидејќи има место за добар оверклок кај HD5970 ќе ја стави у вентилатор и ќе ја сомеле 480
@Аладин па како нема да и падне старо аро е веќе тоа![]()
Истата конфигурација ја имам и јас. Не знам како мислеше да ја играш NFS Shift со Целерон процесор, кога во нејзините минимални побарувања пишува дека треба најмалце Core 2 Duo на 1.8 Ghz.Intel Celeron D CPU 3.06Ghz, 3.0GB RAM,NVIDIA GeForce 9500GT,Windows 7,HD 80 GB,nemozam da igram igri a nekoi i nemoze da se instaliraat,samo postari igri do 2005godina,ponovite nemoze,ili ke se instalira i koci igrata,NFS Shift ja instaliravme i kocese mnogu,sto moze da bide problemot,koj del od konfiguracijava treba da se promeni so drug za da mu se podobrat performansite,ednostavno PC-vo ne e za igri,ili ne se instaliraat ili koci
--- надополнето ---
Zaboraviv da dodadam informacija za maticnata ploca ECS 945GCT-M2,i prasanje dali bi se podobrile performansite na moeto PC ako go zamenam procesorot so nekoj da receme sto ke mi go predlozite i da bide kompatibilen se razbira na preostanatite komponenti![]()
Да, ова е најбоља препорака. Матичната ти е антика, така да заборави на надоградување. Земи на пр. нешто со Core i3 процесор, ATI HD 5750/5770 графичка и 4GB DDR3 рам. Тоа би требало да ти е доволно барем за 2-3 години. За хард дискот одлучи сам колкава големина ти треба, ти ги препорачувам WD. За матична, најбоље ти се ASUS, Gigabyte и MSI. Едно квалитетно напајање од 500 вати од познат производител е доволно.Моја препорака е да смени процесор, матична плоча, меморија, графичка и напајање. Па узпут може и нов хард да си купи, 80GB е малце за Win7 + игри. Новите делови ќе имаат потреба од соодветно ладење, така да ново куќиште. Кратко кажано, мењај го цел компјутер освен режачот!![]()
За на најслабо со слаба резолуција топ си е...Јас имам GeForce 8500 gt 512mb и до сега не сеум имал проблеми со понови игри освен со две(blur и NFS:Shift) исто кочеа премногу, ама затоа имам солиден процесор кор2дуо 2.2GHz. За игри од типот на Split Second, NFS:Undercover, Fallout 3, Crysis, Splinter cell, Command and Conquer4: Tiberian twillight не сум имал било какви проблеми.
Јас имам GeForce 8500 gt 512mb и до сега не сеум имал проблеми со понови игри освен со две(blur и NFS:Shift) исто кочеа премногу, ама затоа имам солиден процесор кор2дуо 2.2GHz. За игри од типот на Split Second, NFS:Undercover, Fallout 3, Crysis, Splinter cell, Command and Conquer4: Tiberian twillight не сум имал било какви проблеми.
:pos2::pos2::pos2:Јас имам GeForce 8500 gt 512mb и до сега не сеум имал проблеми со понови игри освен со две(blur и NFS:Shift) исто кочеа премногу, ама затоа имам солиден процесор кор2дуо 2.2GHz. За игри од типот на Split Second, NFS:Undercover, Fallout 3, Crysis, Splinter cell, Command and Conquer4: Tiberian twillight не сум имал било какви проблеми.
Имам самсунг SyncMaster 2032bw 20" и точно дека не играм на резолуција 1600x1050, ама не играм ни на 640 ебате. Со резолуција од 1360x728 нема проблеми. Не мораш да се пичиш дека имаш 4850, не е отворена темава за тоа, ако сакав да праам хард кор гејминг, ќе си земев gtx295. Препорачаната грфика за Crysis e 8800 gts, што не е светлосни години од 8500, во истата серија се.:pos2::pos2::pos2:
Ммм, еј да бе таа 8500 е тродупло појака од мојава ати 4850, штета што немаш 30 инчен монитор, бидејќи на 2560 пута 1600 резолуција ја врти крајзис на Very High, 16xQAA
А не мојава, не можи ни на 800 пута 600 со се на најниско.......
( сарказам )
Стварно бе, каков монитор имаш ти, некој прототип 320 пута 240 резолуција па да немаш ИЧ проблеми со најновиве игри?
8500GT=6600GT, јас порано ја имав 6600гт, едвај ја играв крајзис на 800 по 600 со на low. CoD4, 800 по 600, по некој сетинг беше укључен, тексурите на normal/high, и таа едвај на 25 фрејма се држеше.
8500 е едно дупло послаба од 8800 и не е у иста класа, нека не те лаже името. Иначе за да играш асално Крајзис (солиден гејмплеј) ти треба.Имам самсунг SyncMaster 2032bw 20" и точно дека не играм на резолуција 1600x1050, ама не играм ни на 640 ебате. Со резолуција од 1360x728 нема проблеми. Не мораш да се пичиш дека имаш 4850, не е отворена темава за тоа, ако сакав да праам хард кор гејминг, ќе си земев gtx295. Препорачаната грфика за Crysis e 8800 gts, што не е светлосни години од 8500, во истата серија се.