Генерално кажано за оваа тема имам добиено 9-ка по Филозофија на факултет.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Кај интересен професор по филозофија. Човекот вика ајде да разговараме за теми од нашето општество. Јас ја одбрав оваа, пошо ја ептен скопјанец од две страни, добро ќе кажам од моите прадедовци се од познати околни села на Скопскиот реон, али сум чистокрвен за овој округ Скопски.
Сеа викам неколку работи се проблематични и му викам, јас односно моеве поседуваат земја, ама нема кој да ја работи пошто едниов ми е фармацевт од родителиве, другиов машински инжинер, а земја нема кој да работи. Си викам еве во Свети Николе, Штип, Струмица и итн има земја колку сакаш и има пари у тој бизнис, ама детето сакало адвокат да станува у Скопје. Правен ќе учи, наместо земјоделски или нешто биотехнички или што знам ја од таа област нешо. И сеа родителиве од таму мора и стан да купат у Скопје, а за тие пари има Fendt или John Deere (Џондар или Јохандери што би рекле нашиве у истокот) со триста дрембулии за работа на земјава - почвава. И после ќе биде уште побогат од мене, ама они зинале за Скопје, и ни викаат на нас што бе скопски ли да зборам, а ја уствари се трудам литературно да зборам. Што праеш не ин, кога го кажуваш туку те бележи дека си сељак покондурен
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
. И му викам на професорот секој да си работи и да се образува во својата област, и во својот град и таму да даде придонес за сите ќе биде поубаво. Ама џабе, едно е јасно во Скопје нема граѓани, туку сељаци покондурени (ова не важи за земјоделци, сточари и фармери
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
). Циркуз ми беше за оние што мислат дека дијалектот е ин, фармерки Miss Sixty се машки бренд и ред други работи што затекнав дур бев студент. А јас затоа си излагав у Штип, Струмица, Кавадарци и супер си поминував.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Поентава ми е, Скопје го прават луѓето што живеат во него, затоа прифатете ги нашите навики, не ги увезувајте вашите лоши навики и калта (фигуративно). Нив избришете ги убаво, и учете се да бидете како нас Скопјани. Како и да е, кога си во Њу Јорк сакаш да бидеш како нив таму, така да живееш, па дај бе мајкуму еднаш бидете и прифатете да бидете ко Скопјани, дај земи научете нешто од нас.
Не само скопски педерчиња, па прашајте ги сестрите дали е така, ама ај во друга прилика.