Голема љубов

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
шрц... дај раскажи нешто повеќе... личи како интересна приказна...

сега што правиш? најде нова љубов?
Jа ова дури сега го видов, ама добро е хехехе.Епа Алек поминаа 7 месеци од немилиот настан....шетам искачам се дружам, се запишав и на факс, се посветив сама на себеси, и да, веќе два месеца има и нов човек во мојот живот...неможам да кажам дека сум заљубена,но сепак, убаво ми со него бидејќи ме исполнува на секаков начин и се труди да биде правиот човек за мене....времето ке си го каже своето дали ќе биде така или не....а старата љубов веќе не постои

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
шMрц... дај раскажи нешто повеќе... личи како интересна приказна...

сега што правиш? најде нова љубов?
Jа ова дури сега го видов, ама добро е хехехе.Епа Алек поминаа 7 месеци од немилиот настан....шетам искачам се дружам, се запишав и на факс, се посветив сама на себеси, и да, веќе два месеца има и нов човек во мојот живот...неможам да кажам дека сум заљубена,но сепак, убаво ми со него бидејќи ме исполнува на секаков начин и се труди да биде правиот човек за мене....времето ке си го каже своето дали ќе биде така или не....а старата љубов веќе не постои

супер што си позитивна и што раскажа за сегашноста (и иднината) :)

мене, онака сеирџиски, ме интересираше и за минатото - кој беше тој „трет фактор“.... затоа и сум сакал да напишам шМрц (приказаната за 10те години ти беше идилична), ама од тага и тоа сум го утнал :)

само напред и ќе се снајдеш во животот ако си полна со оптимизам...

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Кога сме со одредена личност за да развиеме и чувствуваме љубов кон истата многу нешта зависат од нашата желба за такво нешто, особено потпомогнато од моќната работа на потсвеста. Во отсуство на таква желба најчесто или се живее со идеализирање на минатото или со некоја замислена платонска љубов од иднината и надеж дека ќе се случи. Иако сум бил со многу жени, мислам дека имало само неколку љубови и сите биле големи. Мала љубов не постои :)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
ахх голема љубов...е голем ризик...
голема љубов е кога партнерот всушност се ке жртвува за љубовта

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Јас сум ја почувствувала таа голема љубов еднаш.. и уште ја чувствувам можеби.Јас му го посветив животот.. направив некои работи за него,се откажав од некои работи за него ... некогаш и си мислам и дека си го уништив животот со таа љубов... животот кој ми беше прекрасен на некој начин.Сега веќе не е така!
И на крај,таа љубов мене не ми донесе ништо...само ме остави сама меѓу луѓето,ме остави сама на себе да одам понатаму во животот...без никој свој покрај себе-мислам на партнер се разбира а додека тој има партнерка веќе подолго време,и не ми преостана ништо друго освен да се сеќавам,да...има моменти прекрасни врежани во моето сеќавање,моменти кои секогаш ќе ги памтам и никогаш нема да ги заборавам.... само тоа ми остана,да се сеќавам.
И сега ве прашувам сите... Дали сте спиеле некогаш со скршено срце? Пробајте да спиете на мојот кревет...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
За да биде голема како и секое големо дело треба да има посебно стилизирани бои, да има содржина и доволно комплексност што би ја разликувало од сите други врски.
Сраст, нежност, милост, желба, физичка привлечност, интелектуална колизија, доза на мистерија, креативност...
Сето тоа е измешано и зачинува една голема љубов. И, не, не е тоа недостижно и премногу... ќе го препознаете еден ден :smir:
Тоа што е многу важно: ТРАЕ!
Значи, драги мои - тој што не е со вас не е вистинскиот!

Член од
22 март 2010
Мислења
54
Поени од реакции
2
Сакам да ми се случи..во овој период..е сакам! х) :pos2:

O

okej

Гостин
едно мало прашање...што значи кога девојка ти после 2 ден глеање ќе ти каже дека те сака?...мислам...без нискобуџетни постови за да те искористи или слично зошто не ми се дешава прв пат...чисто општо што мислите за љубов (гооолема) после 2 дена?...:smir:

Член од
16 август 2007
Мислења
96
Поени од реакции
15
Големата љубов,не мора нужно да биде вистинска,но вистинската секако не само што ке биде голема,туку ке бида НАЈГОЛЕМА..

голема љубов е првата љубов,тогаш навистина сите го имаем тоа чувство дека никој не сака ко нас,и дека тоа што ни се случува со емоциите и телото е единствено и неповторливо,за жал,времето ги негира таквите дијагнози,и од нас создава помудри љубовници..

така доага втората љубов(ако првата завршила лошо,се има чувство на страв,малце потешко се опушта човек,повеке внимава,не сака да крши нога двапати од ист камен)
па доага период од животот каде се кристализираат сите креитериуми па се трага по некој си амалгам создаден од тие критериуми,и обично или сексот тоталка е погоден а интелектуалното ниво на партенрот е пониско,или ке најдеш карактер ист крој со твојот со слични аспирации и погледни на свет,ама сексот нема да се погоди,или ке го заборави капакот на шољата,и се некои ситници ке те вадам од кожа додека еден ден со вибраторот у рака не си поставиш реторичко питање-ПРОКОЛНАТА СУМ,РЕТАРДИРАНА СУМ,ИЛИ МАГНЕТОТ МИЕ РАСИПАН?

Не знам што е голема њубов,ја гледаме по филмови и реклами,ја консумираме од сапуници,серијали,книги,приказни,рекла казала,дешавки на пријатели,насекаде е,а никако да се види на лицата на оние кои не одминуваат..ко некоја масовна гробница сме,гледам парови на слики кои се смеат,идат 3 години и декларираат вистинска љубов,ама ги гледам насмеани ради сликата шо треба да се стаи на фејс,а не ради -љубовта која е голема,или вистинска-

Не сум видела околу мене,но верувам дека ја имам доживеано,И ГОЛЕМА И ВИСТИНСКА..
траеше интензивно 19 месеци,потоа 12 месеци на камера преку 2000киломтери,зајакна со далечината,не измени и двајцата во смисла,не спои уште повеќе,не мораше повеќе да се гледаме,не пишувавме,камерите ни беа отворени,тој покажуваше со раката на левата страна а јас ги бришев солзите и знаев дека тоа што го имаме тука и сега,не може да го убие никој ни во иднина ни никогаш..мешана врска со максимални жртви,со максимален излив на емоции,со ноќи во кои не зборувавме ништо со саати,а знаевме кој што мисли,не се опишува чувството кога си одиш дома,и не се вртиш да го погледнеш пак,просто не ти треба,се погледнеш у огледало и исто ко него да си го видел,не мораш да го слушнеш,пуштиш само една песна и исто ко да си разговарал со него со денови,не мораш да им кажуваш на пријателките дека е вреден за жртвите,излегуваш еднаш за рака со него и добиваш сосема нов облик и форма,како да станувавме едно..никој никогаш не праша дали го сакам,покрај тешките кавги,љубовта не се доведе во прашање..

Денес сакам друг човек.
сакам,но не љубам.
ги слушам истите песни,и самата се сожалувам,и ова е голема љубов што сега ја имам,но вистинската неповратно ја загубив..

претпоставувам дека ниедна вистинска љубов нема среќен крај..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
^ Одличен, пост/исповед. Многу искрено и од срце, вистински пример за сите нас. Фала!

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Секој различно ја дефинира големата љубов. Кога сме помали и ќе почувствуваме симпатии за некој мислиме дека го сакаме најмногу на свет. Кога ќе пораснеме дури тогаш сфаќаме дека сме биле во заблуда. Големата љубов не може да се дефинира, таа треба да се почувствува. Таа не е само да сакаш и да неможеш да живееш без некого. Таа бара безрезервно почитување, меѓусебна подршка, разбирање на партнерот и слично. Јас мислам дека ја имам доживеано таа љубов, можеби не во целост но со тек на времето се надевам дека ќе биде така.
Трае и сакам уште многу да трае. На почетокот не бев сигурна дали се работи за вистинска љубов, но уште тогаш имав претчувство дека ќе биде така иако тогаш само физички ме привлече, но подоцна сфатив дека физичката привлечност и не ми е толку важна како психичката, односно карактерно се погодивме, а и во нашите погледи кон светот и иднината. Денеска после речиси две години љубовта сеуште не згасна и е како на почетокот полна со страст, желба привлечност, но и разбирање. Едноставно мислам дека не би можела без него, зашто тој ми е последната мисла пред да заспијам и прва кога ќе се разбудам. Можеби некој ќе рече дека е опсесија но не е така, а како и секоја врска постојат моменти на несогласување и караници и дури тогаш кога ќе се скараме сфаќам дека уште повеќе ми фали и дека неможам без него

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Голема љубов?ахххх...Сум имала и никогаш не ја преболив.:pipi:
Ми се случи пред 2 години.Го сакав со сето срце,со сета душа...многу ми беше убаво тој период.Но сепак не бевме заедно.Причината беше заради средината.Да не повредиме други личности.Јас се жртвував со тешко срце.
И ден денес се прашувам што би било кога би се спротиставила на оние околу мене?кога би се бореле?Дали би успеале или би губеле само време,тоа никогаш нема да дознаам.
Големата љубов е тешко да се објасни...треба само да ја осетиш во себе а останатото само по себе ке си дојде.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Љубов е именка која не е подложна на компарација.
Или го сакаш, или не го сакаш. Можеш да го/ја сакаш повеќе од некој/а друг/а, но голема/поголема/најголема љубов нема. Има само љубов.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Верувам дека постои, ама уште немам доживеано. Имам сакано, ама мислам дека беше далеку од онаа љубов за која си спремен да се жртвуваш. Ајде оптимист сум, се надевам ке ми се случи, али има уште време за тоа. Со мојата верба во другите луѓе и претпазливоста да не бидам повредена, сега моментално сум далеку од неа....:toe:

Член од
8 јануари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
1
Кога ќе ми текне на сите девојки и кога ќе размислам убаво сеуште немам доживеано голема љубов.Секако дека имало али не е до тој степен(како што кажа vampgirl) да се жртвувам за неа..
Верувам дека постои голема љубов и се надевам дека ке ми се случи(моментално сум во врска па ќе видиме што како) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom