Голема полициска акција на Шар планина против терористите

Статус
Затворена за нови мислења.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ок, сега може да се стави клуч, да се фрли низ тераса клучот, без коски у канта темава и да си продолжиме со нормалниот живот.

Има поважни работи отколку неколку малоумници што мислат дека можат сами против цела држава. за дискутирање.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Јас денеска цел ден на работа а вие 11 страни сте постирале.
Почна ловот на штрумфови :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

N

n/a

Гостин
курот да ми го јајш.

се извинувам шо немам Х употребено,кога би употребил цел контекст на реченицата би се сменил.
100 pati sum povtoril deka ako site albanci bea kako tebe i RYMZ zemjava ke ni cutese.
Resenieto ne e ,i nikogas ne smee da dojde u optek takvo koe sto ke zahteva masovno `istrebuvanje` i egzodus na site albanci.Svrti se levo i desno...:toe:...pogledni kako `srekno` izgledaat takvite zavrsnici...na sekoj eden normalen i prosecno inteligenten covek treba i mora da mu bide jasno deka takvoto resenie e nevozmozno i pogresno.
Megjutoa...koj ne pocituva zakon,sistem i drzava...mora direktno da se sudri so silite na sistemot...:toe:...koi vprocem e i moj i tvoj.
I pak ke povtoram...Nacist...Shiti...i ostanati ne me reketirale mene (nikoj mene ne mi dosol doma i ne mi baral pari,kola ili ovca..ili pak ne vlegol vo kafana i ne platil,nego zulum pravele na mestanite) nego mirnoto naselenie vo Shar Planina.I zatoa ova e prvo nivna pobeda!
A ti mali...(za Pujol) si ziv primer za prethodniot moj post...t.e za podsvesnata radikalizacija koja sto se slucuva pri vakvi akcii.
A toa e mnogu pogresno i nedozvolivo!
Pij edna ladna voda...odmori ja glavata...podredi gi prioritetite i ke razberes deka e taka kako sto kazuvam...:toe:...te deka nekoj gi spasil mestanite albanci od zlo,a ne deka gi teroriziral.

N

n/a

Гостин
Sto da gledame ?
Kako izvestajot od EU nikoj ne go komentira.
Ovaa grupa se znaese kade e (bravo za akcijata) ama se cekase za akcijava namerno ili ne ?:toe:
Ova e tipicno sdsmovska debilna izjava!
De be pamet malku...aman vise.
Ne smee...iljada pati povtoriv...NE SMEE za prasanja koi sto se od opsto znacenje na site vo R.Makedonija da se lovat dnevno -politicki poeni!

I vakvite debilni `ispadi` se faktor eden zosto gi mrazam sdsm.Prosto...ste so isprani mozoci i ste totalno NEUPOTREBLIVI !
A toa e zalno!

P

Princ

Гостин
Етничко чистење од форум Мистичен? Сакам и јас, сакам и јас :)
Не ни планирав да коментирам на темава, не за друго туку немам што да искоментирам, далеку сум од случувањата. Ама имаше толку многу погани коментари од македонци квази-херои членови на форумов (вклучувајќи и администратори и модератори) а само членови албанци под дифолт јадат бан. 3:1.

П.С.: Албанец сум :)

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
pred se ova e za dobroto na samite albanci sto go teroriziraa sopstevnoto naselenie.megjutoa nema da bide se taka mirno ovie grupise povrzani so uck i ona , ponataka tesko moze da se pretostravi sto ke se sluci.ovaa akcja e vo soglasnost so amerikancite i so site verodojstojni diplomatski faktori.kese vidi krajot se nadevam ke bide se ok i ke nema nikakvi posledici za zemjata.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
3:1 Па според рамковен и така треба да биде нели 30% застапеност на Албаницте ако не се лажам :) мала шала

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Можи ке јадам бан за ова ама морам да си кажам...
Шо ѓаол бараја да ги уапсат тие 12 души? Посекако затворите ни се преполни, судството бавно и нереално а џабе ке ги хранат и издржуваат неколку години. Итака си таму, изубиј ги сите комплет посекако за 1 година најмногу ке ги ослободат од затвор или полошо ке избегаат.

А за акцијата... Вакви треба да има почесто, да не се занесувааат дека Македонија може да се дестабилизира со независноста на Косово. Еден куп оружје е запленето, а што мислите каде тоа би се користело?

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Site ovie se povrzani so DUI i zatoa se zagrizeni denes, Sipkovica i redovite na DUI treba da bide slednoto.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Не разбирам зашто толкава бука за денешната акција на полицијата.Тоа што беше во 2001/ва заврши.Македонските албанци добија права што не верувам некое друго малцинсво во светот да добило , а да не збориме за македонците во Албанија или соседна Грција и Бугарија.Добија ранковен договор , од терористи неписмени станаа пратеници во собрание,од шумски разбојници со краток курс станаа полицајци .Со купени дипломи , инжинјери , доктори , медицински сестри и не знам што друго.Се спроведе т.н.„позитивна дискриминација„ на конститутивното мнозинство , што на пример во САД уште во 70-години се покажа како неуспешен експеримент, со црнците.И тука завршуваат сите приказни околу , права , дискриминација или не знам што,црвената линија е оддамна помината и оваа линија е не црвена , него крвава.После ова си работи правната држава , тоа значи дека никој , ама баш никој не смее да се дрзне и потегне по оружје , да убива полицајци , да малтретира народ и сл, било да е македонец , македонец со албанско потекло или припадник на друго малцинство.Ја поздравувам акцијата на полицијата и се надевам дека ке има уште многу вакви акции, а владата би требало да размисли околу воведуванје на екстремно ригорозни казни за недозволено поседуванје на оружје, па и за ловџиите ако треба , кога нема да биде ловна сезона пушките задолжително да бидат под надзор на МВР.

FromSunWithLove

dance or die
Член од
1 февруари 2007
Мислења
524
Поени од реакции
13
едит:ни првата војна не и беше доста на армијата,па сеа пак по цивили мава.(ова тазе инфо)
kakov gllupac... herojstvo vi lici ova? da ubivash 16 godisno momce? herojstvo vi lici, da pukas po civili, zeni i deca, gragjani na RM?
btw, prasajte gi vasite specialci, kade vi e helikopter, i okllopnite vozila...
so ovaa go zapecatavte sudbinata na drzavata... nemate vise da imate mir...

pozdrav od Lirim jakupi- NACISTOT

nemav namera da komentiram na temava, arno ama zadi ovoi dvajca kurnazi koj strasno me nakurcija mozam da kazam

za crazy:
epa vaka vojnata ne ja pocnaa makedoncite, sribite ili afrikancite vie ja pocnavte vojnata. Armijata dobro si raboti, ubiva, ali taa ubiva za bezbezdnost ne za "prava". i od kaj najde mrtvi civili???

za great:
Da Herojstvo e. Herojstvo e da tepas teroristi im davam sekoj cest. a toa toj "vojnikot" od 16 godini sho vojnik e be?? terorista e. kako i site drugi Albanci. Plus i ne ve sakame vas kako granji na RM. I specialcite se na broj, transporterot i toj e vo forma, i nema nikakov srusen hilikopter. Za toa deka nema da imame mir se lazes, sea mozete samo da go popusite *****

add za crazy:
Kakvi dzamii kakvi gluposti, i da ima zapaleni taka treba zs vie pocnavte da palite crkvi.

ete poradi vakvi inteligentni deca kako vas nikogas nema da ve razberam sho luge ste vie Albancite.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Aj shala na strana smirete nabojot... se polupavme site u gradi i dovolno e,policijata samo si ja izvrsuva obvrskata i nisto poveke.

Ama toa sto nekoi albanci nasle prilika da se prepoznavaat sebe si zad licata i delata na nekoi kriminalci e najzalno vo celava rabota.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Да не сакате и да ви ја ослободиме државава а?!?! Е тоа само сонувајте ебаве шупаците. Како што ве исчистија денеска, така ќе ве чистат и во иднина! И не кур провоцирајте на темава, зошто сите знаеме кој сте и како сте...неможе гомно да биде цвеќе! Само американциве да ви свртат грб, а тоа ќе биде во иднина...ќе ве прашам тогај кај ќе идете!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Зошто секогаш кога во западниот дел на Македонија се прави акција за „ставање на сигурно“ криминалци (како нешто друго и неможам да ги окарактеризирам) секогаш се кука од страна на Албанците? Не се тоа криминалци? Не верувам дека не се... Ви штетат повеќе вам Албанците, отколку нам. Мене во Струмица за Нацистот и багра како него ич не ме боли, далеку е од мене...Ама, оди по селата во Тетовско, каде живеат Албанци.
И, бил другарче со Али или било кого и ќе се шират муабети дека цивили полицијата тепала, дека незнам што, незнам како...Епа, нема веќе...Кој се огрешил кон законот треба и да си одговара. Законот важи од Струмица до Тетово, за сите е ист.
А темава отиде и таа во несакан правец. Криминалот и човековите права не одат заедно. Ова е криминал. Како таков треба и МОРА да биде санкциониран.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom