- Член од
- 23 мај 2019
- Мислења
- 4.435
- Поени од реакции
- 5.149
Ми олесна... јас мислев дека има некои други услови кои не ги исполнуваме како на пример:Опколени сме од НАТО држави кои се непријателски расположени спрема нас, немаме излез на море, а единствената колку толку пријателска држава нема излез на море и е опколена со НАТО.
Со санкции за месец дена може да не доведат до просјачки стап а на крајот на краиштата ќе ме поделад меѓу Албанија и Татаристан.
Додека не се деси новоголемо делење на картите на глобално ниво ништо не може да направиме. 30 - 50 години можеби.
Потребно повторно да менуваме име (на пример Федери или Мекотели) оти ова не и се допаѓа на Кина, или да внесуваме Марсовци во устав и се нешто така...
Ако е таква работата ич да не му ја мислам... јас па мислев дека овие од БРИКС++ имаат над 50% од светската економија и дека Кина продава (од игла до локомотива) во Грекистан Бугаристан и... или КСА и РФ продава навта плин на истите земји и си велам нема да ви продаваме ако не може да транзитира нашата стока и до Мекотелија и ќе не спасуат ама изгледа ништо од тоа...
Пих ништо значи од влегуење во БРИКС++ или ЕАУ, сега ме стави во мисла.
Чекај чекај, а кога ќе се распадне ОТАН може ли тогаш да влегуеме во БРИКС++ ?
Ако одговорот е ДА, ќе ти кажам кога ќе се распадне ОТАН