Глобален Југ

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Опколени сме од НАТО држави кои се непријателски расположени спрема нас, немаме излез на море, а единствената колку толку пријателска држава нема излез на море и е опколена со НАТО.

Со санкции за месец дена може да не доведат до просјачки стап а на крајот на краиштата ќе ме поделад меѓу Албанија и Татаристан.

Додека не се деси новоголемо делење на картите на глобално ниво ништо не може да направиме. 30 - 50 години можеби.
Ми олесна... јас мислев дека има некои други услови кои не ги исполнуваме како на пример:
Потребно повторно да менуваме име (на пример Федери или Мекотели) оти ова не и се допаѓа на Кина, или да внесуваме Марсовци во устав и се нешто така...

Ако е таква работата ич да не му ја мислам... јас па мислев дека овие од БРИКС++ имаат над 50% од светската економија и дека Кина продава (од игла до локомотива) во Грекистан Бугаристан и... или КСА и РФ продава навта плин на истите земји и си велам нема да ви продаваме ако не може да транзитира нашата стока и до Мекотелија и ќе не спасуат ама изгледа ништо од тоа...
Пих ништо значи од влегуење во БРИКС++ или ЕАУ, сега ме стави во мисла.

Чекај чекај, а кога ќе се распадне ОТАН може ли тогаш да влегуеме во БРИКС++ ?
Ако одговорот е ДА, ќе ти кажам кога ќе се распадне ОТАН ;)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.380
Чекај чекај, а кога ќе се распадне ОТАН може ли тогаш да влегуеме во БРИКС++ ?
Ако одговорот е ДА, ќе ти кажам кога ќе се распадне ОТАН ;)
Кога ќе се распадне НАТО (што мислиш кога?) ние пак ќе бидеме земја без излез на море со непријателски комшии.

Ете се распаѓа НАТО и Русија избива на Дунав. И што потоа? Пак Татарите и Грците имаат море и граница со Турција а ние немаме. Пак се повредни од нас и тогаш притисокот наместо од запад би доаѓал од исток.

Како ти би играл?

Да не ме сватиш погрешно, ОК и јас сум за но како а да не не натртат од друга страна?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Не знам зошто толку таксист и компанија навива за растурање на овој поредок. У таква ситуација ние најмалите ќе бидеме асимилирани многу лесно. Моментално немаме подобра опција, а не верувам ни да имаме некогаш друга опција.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Кога ќе се распадне НАТО (што мислиш кога?) ние пак ќе бидеме земја без излез на море со непријателски комшии.

Ете се распаѓа НАТО и Русија избива на Дунав. И што потоа? Пак Татарите и Грците имаат море и граница со Турција а ние немаме. Пак се повредни од нас и тогаш притисокот наместо од запад би доаѓал од исток.

Како ти би играл?

Да не ме сватиш погрешно, ОК и јас сум за но како а да не не натртат од друга страна?
Имаш погрешна перспектива на гледање на промените.
Сметаш дека промените се само за да се сменат едни со други кои според твое видување имаат исти погледи на цивилизацијски развој, жалам на таквиот поглед го пласира (х)Оливуд а ти по се изгледа го земаш здраво за готово.

Нашите соседи се такви токму заради позицијата која им ја дозволува западната империја ти сметаш дека со нова прераспределба (новиот свет која се раѓа) на соседите ќе им биде дозволено да се однесуваат исто.
Да го земеме примерот по 2СВ како се однесуваше Бугарија кон Македонците, дали им дозволи културна автономија, дали се водеа разговори за присоединување на пиринскиот кон вардарскиот дел?!?
Или односот на Грција и нејзините газди, како денешните стратешки партнери им дозволија и не само тоа туку ги убиваа македонците во Егејскиот дел, па до ден денешен тие западни сили идентично се однесуваат кон македонското прашање и Македонците и уште овој Ринче ме прашува зошто сум сакал да ги нема...

Како би играл, за почеток не би го правел единствениот сосед за геноциден народ, затоа што тоа некој смислено сака да ојде до повторно создавање на оската Белград-Атина а на сметка на Македонците и погоди не тоа Путин како што пеат нашиве северџгански демократи... би ги обнвил стоковите резерви би правел стратешки сојуз со моќна сила која не врши етноцид врз македонците, зарем и тоа не се гледа и се поставува теза немоќни сме соседите ни се непријателски настроени и слични глупости... па ајде да ја укинеме македонската држава и да не се мачиме (добро овие и тие до сега веќе солидно ја уништија ама јас верувам дека се додека има Македонци има и Македонија!).

Не знам зошто толку таксист и компанија навива за растурање на овој поредок. У таква ситуација ние најмалите ќе бидеме асимилирани многу лесно. Моментално немаме подобра опција, а не верувам ни да имаме некогаш друга опција.
Ти сериозно не ги гледаш фалинките на овој светски систем во кој доминира западната империја?

Империја која изврши ЕТНОЦИД врз Македонците и ти ме прашуваш зошто сум сакал да не постои, не знам што и да ти одговорам ти ќе релативизираш и ќе ги оправдуваш плинските печки на третиот рајх... немало подобро па мора да ги прифатиме :yid:

П.С.
Ако немаш подобра опција оди изврши харакири.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Сметаш дека промените се само за да се сменат едни со други кои според твое видување имаат исти погледи на цивилизацијски развој, жалам на таквиот поглед го пласира (х)Оливуд а ти по се изгледа го земаш здраво за готово.

Нашите соседи се такви токму заради позицијата која им ја дозволува западната империја ти сметаш дека со нова прераспределба (новиот свет која се раѓа) на соседите ќе им биде дозволено да се однесуваат исто.
Да го земеме примерот по 2СВ како се однесуваше Бугарија кон Македонците, дали им дозволи културна автономија, дали се водеа разговори за присоединување на пиринскиот кон вардарскиот дел?!?
Или односот на Грција и нејзините газди, како денешните стратешки партнери им дозволија и не само тоа туку ги убиваа македонците во Егејскиот дел, па до ден денешен тие западни сили идентично се однесуваат кон македонското прашање и Македонците и уште овој Ринче ме прашува зошто сум сакал да ги нема...

Како би играл, за почеток не би го правел единствениот сосед за геноциден народ, затоа што тоа некој смислено сака да ојде до повторно создавање на оската Белград-Атина а на сметка на Македонците и погоди не тоа Путин како што пеат нашиве северџгански демократи... би ги обнвил стоковите резерви би правел стратешки сојуз со моќна сила која не врши етноцид врз македонците, зарем и тоа не се гледа и се поставува теза немоќни сме соседите ни се непријателски настроени и слични глупости... па ајде да ја укинеме македонската држава и да не се мачиме (добро овие и тие до сега веќе солидно ја уништија ама јас верувам дека се додека има Македонци има и Македонија!).

Ти сериозно не ги гледаш фалинките на овој светски систем во кој доминира западната империја?

Империја која изврши ЕТНОЦИД врз Македонците и ти ме прашуваш зошто сум сакал да не постои, не знам што и да ти одговорам ти ќе релативизираш и ќе ги оправдуваш плинските печки на третиот рајх... немало подобро па мора да ги прифатиме :yid:

П.С.
Ако немаш подобра опција оди изврши харакири.
Ти многу си уверен дека некој нов поредок ќе биде правичен за нас. И еуфорично влагаш у тоа, ќе ги ебеме готови се. На крај да не испаднеш ти изебан.

Целта е прагматично да ги гледаш работите, а не низ некоја омраза и слично. Али ти размислуваш исто како твојот лидер, така да јасни ми се стварите.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Ти многу си уверен дека некој нов поредок ќе биде правичен за нас. И еуфорично влагаш у тоа, ќе ги ебеме готови се. На крај да не испаднеш ти изебан.

Целта е прагматично да ги гледаш работите, а не низ некоја омраза и слично. Али ти размислуваш исто како твојот лидер, така да јасни ми се стварите.
Секогаш кога се прават промени мотивот е да донесат ПРАВДА и правичност.
Што тресеш, каква еуфорија какво ебење, што ти е?
Значи прагматично е да бидеш квислинг/измеќар за каква омраза збориш, па не реков Путин да им фрли 10 сатани и да ги нема, ај престани да спинуваш ако имаш аргумент зошто треба да се прифати етноцид повели ако не, не се резили.

И кој е мојот лидер, ако сакаш да ме запознаеш

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.380

Ок се слагам генерално но како би го направил тоа?

Како би направил стратешки сојуз со голема сила без комшиите кои имаат подобра стратешка позиција да имаат подобра понуда на “тендер“ така да се изразам.

Олус рачунај дека северџаните не разоружаа во меѓувреме.

Што би понудил ти на таа голема сила за да биде на наша страна наспроти комшиите кои имаат излез на мора?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
На човеков кога ќе му заврши мандатот, да му понудиме да дојде во Македонија да биде претседател? Триплицираме плата веднаш!

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
поглед од друг агол,

Regional Integration Gaining Support Across the Global South

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Malezijski premijer: ‘Blinken me tražio da Putina proglasim neprijateljem, odbio sam ga’

Овој Блинкенот отишол во Малезија кај Анвар и му рекол ако го прогласиш Путин за непријател ќе те примиме во ЕУропска, овој му рекол абе не ние сакаме и понатаму да се викаме Малезија еве примете го Северџганистан тие многу сакаат таму... :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom