Гласање за изгледот на новата фасада на Владата на РМ

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
А да си стајме предлог тие шо одбравме ниедно?Да бидиме малку корисни...
Еве еден предлог, мислам дека ќе ја отсликат правата намена на објектот.Зграда на ебавање во здрав мозок!
ОВа следново изглеа страшно добро и покрај фактот што е мимикрија на уснички од путенце :)

А коа веќе почнале да се занимаваат со барок, а нели Аце наш дошол до Индија, there for, зашо не стават бре малку „индиски барок“ а?
Еве малку поинаков колорит - индиски..

Ова е храмот Каџухаро, посветен нали на Кама Сутрата :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Па ниедно не ми беше ептен, ептен ама дефинитивно два (иако личи повеќе на деловен објект отколку на административен) без тоа скулптурите испонаредени една до друга, и ако е потребно да се постави некаква скулптура нека биде апстрактна, нека има некакво значење и нека се вклопува во амбиентот и нека гледаат да не ја утнат пак со осветлувањето, јес да 1 ќе победи.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.177
Поени од реакции
18.250

FRANCE
Изградена во 1789 година

SRBIJA
Изградена во 1928 година според план на рускиот архитект Николај Краснов

slovenia
Изградена во 1886 година

slovakia
Претседателска палата (Грасалковичов палац), изградена во 1760 година

estonia
Изградена во 1909 година

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Ај Петок 13ти е, се молам само Џејсон да им се појави од некаде на дотичниве господа :love:

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
ima opcija za glasanje: nikoja od predlozenite opcii ?!?!

1 & 5 - preku kur vise so barok-like-style

3 - new age crkva

2 & 4 ist koncept so segasnata fasada ...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Шо има да гласам коа е стаена веќе фасадава во самата анкета?

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Ми се допаѓа дизајнот на 3 решение а во комбинација со дел од фонтаните во 2 решение би било совршено.
Дизајнот на првото решение е ужасен,( стави рандом навредлив збор тука).
Истото важи и за решение со број пет.
На четворката рендерите се, како детенце од 2 години да ги праело.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535

Футуристички дизајн 3:love:
Светот оди напред не назад ако е таков стил како што води моментално број 1 треба и во собрание да бидат вака :pos:

Затоа Дубаи е светолосни години пред сите ;)

Член од
7 март 2009
Мислења
1.163
Поени од реакции
829
Ако се изберат 1 или 5, а се така ми се чини ќе треба доброволци за бомбаши самоубијци. Мене искрено 2 варијанта ми е најпривлечна. Гледам сега според гласовите води број 1. Неверојатно!
Да и јас гласав за 2-ката,само што оние статуетките не ми изгледаат како доволно големи и се некако несоодветни за останатиот модерен дизајн.
Бр.1 е антички стил(не е кич,како што некои сакаат да го прикажат, и е преголемо отстапување од сегашниот изглед на владата и мислам дека не е најсоодветно решение. Бр.2 реков,е добро решение со соодветни корекции и исправки
Бр.3 е КИЧЕРАЈ сакале да го спојат ултра-модерното со нашиот фолклор и тоа очигледно не успеало.
Бр.4 е добро решение за затвор и за С.Кореја а не за една модерна европска земја како нашата :)
Бр.5 е слично на бр.3,ова решение воедно е уназадување а не унапредување од постојниот модел,ако се избере ова решение ќе прикажеме пред светот дека сме заглибани во минатото а не гледаме кон иднината.
Ова се моите размислувања за постојните предлози,и мислам дека овие предлози се недоволни,имаме ние овде во Македонија одлични архитекти и дизајнерски тимови кои би дале каде каде подобри решенија од овие,поздрав! ;)

Член од
4 јануари 2012
Мислења
39
Поени од реакции
24
Абе луѓе што се замарате кога се знае кое ќе биде решението, па се знае БАРОК, тие цел центар го направија во барок и сега мислите дека нас ќе не прашаат како да им изгледа куќата, па кој нормален човек ги прашува комшиите каква да ја направи фасадата.......

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
добро бе од 5 предлози ниеден да не асален? не сериозно ама баш ниеден нечини! и во тоа анкетата нека ставеа опција НИЕДЕН СТИЛ!!!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
ОВа следново изглеа страшно добро и покрај фактот што е мимикрија на уснички од путенце :)

Ова е храмот Каџухаро, посветен нали на Кама Сутрата :)
Абе добар бизнис се прај овде со вазелин...сексање, на кило :pos:

Он-не ми се бендиса ниедна од причина што ако веќе мораа да не нагузат со Скопје 2014, по тој проект приоритет на градба требаше да е нешто друго...на пример Чаир кај стадионот нема тротоари, газиш на земја. И во Центар е калабалак со тротоарите...Сигурно има проблем и во другите населби. И не само со тротоарите.
Горе се дадени слики од Словенија, Естонија, Франција...може вода да им носиме со среденост на села и градови во тие земји, вложување и рамномерно вложување, со сообраќајници, трансферзали, железници...
Некој као дете не му купувале играчки па сега играчки си игра, као со лего коцки.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Јас мислам или нашиве архитекти си ја утнале професијата или овие од Влада намерно бираат постмодернистички срања за да докажат колку неокласицизмот и барокот се подобар избор. И дај нека прекинат со "китење" со скулптури, Шутка изгледа помалку циркузантски наспрема вакви идиотштини и гротески. Ако на нешто подобро се надевам во оваа земја е било која идна влада да го исчисти срањето и простотиите што ги направија овие во Скопје.

Kajgana Shop

На врв Bottom