Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
хахахах дан немаш кредит... клошару??? да ти фрлам некој пара??? кучко глупа ... шо не се јавиш... пичкицо... со ова се кажа.... гомно глупо скопско,,, сите сте исти....лол
Е бе море сељачиште - да се плашев од глувци мачка ке носев со мене...лол
На пост пејд сум, знаеш, ти се јавив во меѓувреме, чисто да видиш дека е посериозна работата отколку што мислиш.

Утре ќе ти се јават надлежните, такви закани не се толерираат, коцката е фрлена.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Ajde mojme da prajme muabet za pokonstruktivni temi,na pr. kako da se pomogne da se vratat makedonskite turisti vo Struga(bez nikakva navreda za albancite),bidejki jas kako struzanec smetam deka gradov od godina vo godina ni tapkat vo mesto,za zal!
Epa stvarno ne znam zosto,ama kako makedonec me pravi da se zaprasam dali nie makedoncite znajme da si gi cuvame ubavite raboti,vrednosti,ili naprotiv gi gubime kako so ja gubime Struga,znameto od virgina,sega imeto i sto uste ne...
Sekoj koj me razbira neka poveli vo Struga

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
неможев да се воздржам а да не прокоментирам. Овај OnTop стварно ја претера .Буквално од играчка плачка
Се согласувам со мистичен доколку е пријавен таму во МВР нека си ја вршат тие понатаму работата се надевам дека еден ден ќе му дојт умот дека темава,а воедно и форумов не е создаден за закани.
ц ц ц секакви луѓе имат
И јас го отпишвам,не е за на форумов а камо ли за во градов.
Пријавено во МВР, нека си тераат работа со хакер4ево понатаму они.

Продолжете со дискусијата.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Значи,ко што ви викав јас,идеш на темава за дискусија,ја уништува Охриѓанец.
Идеш во Охрид на одмор,ти го уништуваат на ваков или онаков начин Охриѓани.

онТоп се курчеше,бидејќи мислеше дека му се може.
После пријава во Мвр,малку терор во очите и мавтање со затворски и парични казни,ќе биде многу пофин.
Охриѓани јавно повикуваат да не идеме ако не ни чини,арогантно се однесуваат према скопјанштината,и према секој друг што изјавува дека Охрид не е "перфектен".
После еден бојкот,и они ќе бидат фини како што ќе биде онТоп,кога ќе искочат од розевиот балон дека всушност живеат од туристи.

Друг заклучок,секој што има над 18 години и бил сам на одмор во Охрид (без мама и тато),не му било погодено нешто.
На малкуте што им било перфектно (Прити_Грл,Маwecko),имаат колку,16 и 17 од пред месец дена? :)

Време е за прво одење со друштво,повелете во Охрид,сето тоа што Acid го убаци во верзија на клетва,всушност е гарантирано дека ќе ви се оствари.
Потоа,придружете ни се,на бојкот за сезона 2009.

Него,Фантом,што она дека само 4 души ќе праеле бојкот?
Да не се 44 досега,односно 50% од гласачите?

Преиспитајте си го вашиот Охрид,50% задоволни е навистина загрижувачки фактор :)

П.С. Мистик,избриши ги Rock-Kate и Martin$ од анкетата,не е битно дали некој е роден во Америка,ако имаш перманентно живеалиште во Охрид,не си турист. :wink:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Ако имате мислење во врска со темата, ок... во ред е, ако пишувате брао Acid, најјак си Мистичен, браво Мац, убаво му рече <јузер>, гарант нема да добиете зеленко, нити ќе ве назначат за суперадмин, уште помалку ќе кажете нешто што не знаеме. Охриѓани барајте си туристи, стружани ако не можете да ќарите нови туристи продолжете и радувајте се на неуспехот на комшиите штом не можете да ги привлечете туристите со нешто ново. Реклами, не фала. Лижачи такоџе. Клански борби на серверите за кантер. Тука не.

Хфала.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Значи,ко што ви викав јас,идеш на темава за дискусија,ја уништува Охриѓанец.
Идеш во Охрид на одмор,ти го уништуваат на ваков или онаков начин Охриѓани.

онТоп се курчеше,бидејќи мислеше дека му се може.
После пријава во Мвр,малку терор во очите и мавтање со затворски и парични казни,ќе биде многу пофин.
Охриѓани јавно повикуваат да не идеме ако не ни чини,арогантно се однесуваат према скопјанштината,и према секој друг што изјавува дека Охрид не е "перфектен".
После еден бојкот,и они ќе бидат фини како што ќе биде онТоп,кога ќе искочат од розевиот балон дека всушност живеат од туристи.

Друг заклучок,секој што има над 18 години и бил сам на одмор во Охрид (без мама и тато),не му било погодено нешто.
На малкуте што им било перфектно (Прити_Грл,Маwecko),имаат колку,16 и 17 од пред месец дена? :)

Време е за прво одење со друштво,повелете во Охрид,сето тоа што Acid го убаци во верзија на клетва,всушност е гарантирано дека ќе ви се оствари.
Потоа,придружете ни се,на бојкот за сезона 2009.

Него,Фантом,што она дека само 4 души ќе праеле бојкот?
Да не се 44 досега,односно 50% од гласачите?

Преиспитајте си го вашиот Охрид,50% задоволни е навистина загрижувачки фактор :)

П.С. Мистик,избриши ги Rock-Kate и Martin$ од анкетата,не е битно дали некој е роден во Америка,ако имаш перманентно живеалиште во Охрид,не си турист. :wink:
Ако ги гледаме резултатите од пописот од 2002 има:
2,022,547 - 42,000 (жители од Охрид)=1960574

Ако 1960574 е 100% тогаш 45 луѓе се: 0,002295246%

Многу незначителен процент за охридскиот туризам :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Никаде не е совршено де.
2 пати до сега сум била во Охрид со друштво и ми било супер, прекрасно, најубавите одмори тогаш ми биле.
Сега има изолирани случаеви на лошо однесување, ама тоа го има и кај туристите.
Треба работи и кај едните и кај другите да се сменат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јаху,гледај од гласачите,немој на мене за статистички финти.

Не се гледа така со споредбите.

92 гласачи,од нив 45 не одат.

Тоа ти е 48 %.

Што значи,ако гласаат сите 2,022,547 жители,дури и Охриѓани (нели и овде гласате),пак ќе бидат 48 %,со некои варијации за грешка од 30-60% да се промени распонот.

И тоа генерално зборено.

А тактичко мислење,ако бојкотот ќе биде неуспешен,и вие сте уверени длабоко во тоа,нема да има потреба да ми докажувате мене и да ставате потписи,ќе си кулирате на вашето езеро само :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Жити заклучокот.

Шо врска има дали некој бил со друштво или со неговите?
Од тоа зависи лошата услуга на охриѓаните, дали ќе има топла вода во бојлерот или дали ќе чекаш во ресторан саат време за да ти донесат јадење?

:S

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Одговорот е во заклучокот на Mac))

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Ако имате мислење во врска со темата, ок... во ред е, ако пишувате брао Acid, најјак си Мистичен, браво Мац, убаво му рече <јузер>, гарант нема да добиете зеленко, нити ќе ве назначат за суперадмин, уште помалку ќе кажете нешто што не знаеме. Охриѓани барајте си туристи, стружани ако не можете да ќарите нови туристи продолжете и радувајте се на неуспехот на комшиите штом не можете да ги привлечете туристите со нешто ново. Реклами, не фала. Лижачи такоџе. Клански борби на серверите за кантер. Тука не.

Хфала.
Да потсетам.

strike one.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Јаху,гледај од гласачите,немој на мене за статистички финти.

Не се гледа така со споредбите.

92 гласачи,од нив 45 не одат.

Тоа ти е 48 %.

Што значи,ако гласаат сите 2,022,547 жители,дури и Охриѓани (нели и овде гласате),пак ќе бидат 48 %,со некои варијации за грешка од 30-60% да се промени распонот.

И тоа генерално зборено.

А тактичко мислење,ако бојкотот ќе биде неуспешен,и вие сте уверени длабоко во тоа,нема да има потреба да ми докажувате мене и да ставате потписи,ќе си кулирате на вашето езеро само :)
Полека бе Мац. Не ги навредувај моите статистики. :smir:
Еве сеа малку ќе ти објаснам.
1960574 е 100%. Е сеа реално ако гледаме од 12:30 до 21:30 тоа се 7 саати. За 7 саати 45 луѓе. За 12 месеци = 365 дена = 8760 h

8760: 7= 1251 човек, од прилика

Во проценти тоа ти е 0,0638078% што значи дека не е ниту приближно до 1 % од македонскиов народ (барем оние кои се регистрирани на кајгана). :)

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
реков дека немат да пишам во темава ама неможев да издржам...:nesum:
мац убо е вака?:tv:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Контра доказ ти е ова.
Мислам,убав муабет направив со Боби на ем ес ен,ако сите бар имате таква логика како него и не се бламирате на форум со вакви квази изјави,нема ни да има потреба од бојкот.

Ама,вие продолжувате.

Кој збор од "се уништувате сами со изјавите" не го сфаќате,не знам стварно?

Дајте,пробуваме реална дискусија,некој не е во право овде за тоа дали треба бојкот или не,да видиме кој.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
си реков да не коментирам на темава барем до мај следната година ама потписов ми забоде очи
ако стварно не ти е гајле што има бојкот на охридскиот туризам нема да ставаш толкав потпис,нема да се замараш пишувајќи на темава,нема да размислуваш на таа тема воопшто
ама сепак ве боли затоа што знаете дека следната година нема да има ист број на туристи.
јас верувам дека ацид и мистичен нема да се задржат само на една тема на кајгана туку дека ќе ја направат поголема кампањава...
а знаете и вие дека е така!
Па гледам во мода е да се носи потпис во врска со бојкотот, да не останам покусо и јас. Пишам на темава пошо сакам, бар за то забрана не сум имал. Еве од сега не пишам, збогум љубави.

Ќе реплицирам на темава само ако бидам повикан. Се гледаме другото лето, чао.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom