Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Добро Боби, ти знаеш - јас не, ти си во право - јас лажам за инает и дека ги мразам Охриѓани.
Се одјавувам од темава дека имам попаметна работа од вртење во круг, во кој колку и да пишувам се` е исто и џабе е.
Ајт.
Кој дел од постот ми е арогантен и одважен, па сум употребил лаги за да се спротиставам на "твојот инает"?

Со тоа со шо се сложувам, напишав. Со тоа со кое не се сложувам бидејќи мислам дека не си доволно информирана, исто напишав. Со тоа со кое не се согласувам бидејќи имам поинаков став, пак напишав.

Значи, ги исполнив сите критериуми на културна форумска дискусија.
Тужи ме, ил реплицирај. Не ме бојкотирај :smir:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не бе, нема што да те бојкотирам.
Да не бев Струга немаше ич да доаѓам Охрид, но вака ќе продолжам да си одам и не ви пишувам повеќе на темава, за да ме пуштате пак во градот. Добро, барем кога имате помала гужва, дека кога е обратно имате посебни критериуми. На одмор ќе си одам по странските земји каде странските туристи повеќе ги поштоваат ... нели било тоа исто некое непишано правило.
А за тоа дека пишувам работи за кои не сум информирана ... не би рекла дека е така, но нема и за тоа да се убедувам, дека ич не ми е важно дали некој ќе ми поверува или вечно негира. Како што знам спомнав повеќе пати дека пишувам што ми се случува, па токму затоа нејќам да ме правите слепа при пар здрави очи.
Поздрав и доневидување тука.:salut:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Не бе, нема што да те бојкотирам.
Да не бев Струга немаше ич да доаѓам Охрид, но вака ќе продолжам да си одам и не ви пишувам повеќе на темава, за да ме пуштате пак во градот. Добро, барем кога имате помала гужва, дека кога е обратно имате посебни критериуми. На одмор ќе си одам по странските земји каде странските туристи повеќе ги поштоваат ... нели било тоа исто некое непишано правило.
А за тоа дека пишувам работи за кои не сум информирана ... не би рекла дека е така, но нема и за тоа да се убедувам, дека ич не ми е важно дали некој ќе ми поверува или вечно негира. Како што знам спомнав повеќе пати дека пишувам што ми се случува, па токму затоа нејќам да ме правите слепа при пар здрави очи.
Поздрав и доневидување тука.:salut:
Кој те прајт слепа? Ти кажав дек преку рампата е еден од двата начина да се стигне до стариот дел (другиот е преку горна порта), а дека може да има информација КОНКРЕТНО дали има слободни паркинзи, може - иако тешко се манипулира толкав простор. Не е невозможно, точно. Паркингот е Рак Рана - и тоа е точно. Една од работите кои фалат во градот.

За начинот на наплата, ти кажав дека сметам како тоа е пракса која функционира насекаде во светот. Нема емоции, има математика. Ама, така е насекаде, каде паркингот е платен и фискализиран.

Дека некаде цените ги поскапуваат дупло, значи 100%, никогаш во животов не сум забележал. Значи, полни 18 години и спорадично во минативе четири. Она што СУМ го забележал е поскапување од 10-20 денари на пиво и жестоки пијалаци. Исто, продавниците во центар, бар некои од нив држат повисоки цени отколку маркетите или продавниците во останатиот дел на градот.

Не примање во град, или слични глупости? Вечно негирање?
Аман.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58

Eте зошто си го сакам Охрид и ќе го посетувам без разлика на некои поединечни разочаровачки искуства. Искрено, и тука кај мене во Струмица може да ми се случи да ме изнервира некој таксист, или да чекам 40 минути во ресторант или да неможам да најдам место за паркирање. Тоа ти е секојдневно обележје на малите градови со голем број посетители. И не гледам зошто овие случки би влијаеле на мојот став на начинот на кој тие влијаат врз сите кои се жалат од Охрид. За да си поминам убаво на одмор ми треба плажа, добро друштво и добра количина пиење и јадење. И секако расположение. Расположението си го создавам самата јас, без разлика на тоа дали некој намерно или ненамерно сака да ми го расипе.

Среќна сум што од година во година Охрид ми станува поблизок и попријателски, поорганизиран и поличен. Затоа и сите СЛОЖНО ОДИМЕ во Охрид!:helou:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
малку ќе забегам ама негде кун средина на коментарине читав и за хигиенава. Само да ви кажам на тие шо незнаеја плажине се чистат секоја вечер и секое сабалје пошо не смеат да ги вознемируваат туристите на сред ден да го чистат нивното ѓубре,а понекогаш и измет

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Можам да го замислам АБЦ како седит на влезот во Охрид и им ги слика регистрациите на тие кој нема да го бојкотираат Охрид.:pos2:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ми текна сеа... Пред некојси 3 години коа со мојте бевме у Лагадин, имаше ѓубре на плажата, ама апла ѓубре куп огромен којшто седеше таму 6 дена. Корнеше, арно ама на никој да му текне да го собере. Се напизди татко ми, му кажа на тој типот кај што бевме сместени да се јави у Охрид и да ги потсети дека треба да го соберат ѓубрето. Дојдоа некако, го собраа. Значи, ако не беше татко ми или некој друг тип којшто ќе покренеше некоја иницијатива за да се собере тоа ѓубре, тоа немаше да биде собрано? Не сум бил у Охрид некојси 2 години, можда е подобрен ( хигиенски ).

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ми текна сеа... Пред некојси 3 години коа со мојте бевме у Лагадин, имаше ѓубре на плажата, ама апла ѓубре куп огромен којшто седеше таму 6 дена. Корнеше, арно ама на никој да му текне да го собере. Се напизди татко ми, му кажа на тој типот кај што бевме сместени да се јави у Охрид и да ги потсети дека треба да го соберат ѓубрето. Дојдоа некако, го собраа. Значи, ако не беше татко ми или некој друг тип којшто ќе покренеше некоја иницијатива за да се собере тоа ѓубре, тоа немаше да биде собрано? Не сум бил у Охрид некојси 2 години, можда е подобрен ( хигиенски ).
Е подобрен.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Можам да го замислам АБЦ како седит на влезот во Охрид и им ги слика регистрациите на тие кој нема да го бојкотираат Охрид.:pos2:
ме изнасмеа во ниедно време...:pos::pos::pos:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ни едните ни другите сме во право, гледаме целокупно на градски народ, и поединечно да гледаме неможиме да процениме какви се луѓево тука нити таму. Зато кључ и канта :icon_razz Зш напорни сме :wink:

Па наш, Охриѓанец море Јован =)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Би одела и Струга и Дојран и Преспа, но би се вратила Охрид. Зошто? Затоа што одморот не ми е одмор ако не појдам таму. Секоја година без разлика дали Љубаниште, Градиште или центар, не сум прескокнувала. Убави се сите горенапоментаи места, но никаде не е толку убаво езерото, центарот, кафичите...

Стварно, се дешава во секој град да се случи такво нешто како што се случува во овај период во Охрид, но јас не замерувам, бидејќи се ситници и воошто не ги забележувам. Малку е мачно со паркинзите, но тоа е местото, мал е градот.

Бојотот - колку? Мислам дека се излишни сите муабети, бидејки и оваа и другата и по другата година ќе има Скопјани. Како Охрид нема друг во Македонија. Го сакам.

Јас пак, ако зборуваме за понељубезни услуги, многу повеќе се нервирам во Скопје и НЕКОИ продавачи и таксисти, од колку Охрид ил инекој друг.

Ќе одам Охрид се додека сум жива. Најубав град.
:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom