Ги баталувам цигарите!

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Ги баталив. Готово. Не пушам од пред 9 дена. Не дека бев нешто зависна ама сепак пушев по... отприлика 2 кутии на 3 дена. Само да појасниме, не ги баталувам засекогаш туку на неодредено време. Додека не ми се пропуши пак. Ама тоа сигурно нема да биде во наредниве месец-два.
И која е поентата да ги откажеш само на определен период???
Зошто воопшто да не пушиш некое време кога кат тат планираш пак да им се вратиш??? Што ќе постигнеш така???
Или пуши или не!!!Еве добро ти тргнало , нека помине уште некоја недела, падни уште неколку пати во искушение,надмини го истото,....и крај!!! :)

Член од
16 декември 2007
Мислења
89
Поени од реакции
0
Pusev po edna kutija na den... sea pusam po 10 cigari... a nemozam da gi batalam da ne pusam... daj pomagajte!!!!!!

Член од
2 октомври 2007
Мислења
19
Поени од реакции
0
Нема помош, само цврста волја. Точно 1 година и 1 еден месец до денес откако ги оставив цигарите. Е сеа ставив 2-3 килца, ама здравје само, поарно малку меше неголи кашлање секое утро, настинка по 5-6 пати секоја зима,задишување после 15-20 скали и ред други работи. Тоа е DOcTORe. Па сеа ти види :)

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Не пушам од 20 ноември. Ај фил грејт. :baeh: :motor:

Член од
16 декември 2007
Мислења
89
Поени од реакции
0
Нема помош, само цврста волја. Точно 1 година и 1 еден месец до денес откако ги оставив цигарите. Е сеа ставив 2-3 килца, ама здравје само, поарно малку меше неголи кашлање секое утро, настинка по 5-6 пати секоја зима,задишување после 15-20 скали и ред други работи. Тоа е DOcTORe. Па сеа ти види :)
Fala druze ke probam ko sto mi rece.... so cvrsat volja :helou::helou:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Со пушењево имам долга кариера изградено :)) Лани имав краток прекин од 4-5 месеци и пак се по старо...Од денев решив да пробам да ги баталам. Wish me luck :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Битно е и во какво друштво си. Секогаш ке има некој кој ке ти нуди со сила, и покрај тоа што знае дека сакаш да ги оставиш. =)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сум пробал на периоди чисто да видам како ми е без цигари али неможев. Тешко иако имам силна волја. Следниве години не планирам да се откажам. Мислам дека ке се откажам кога ке се смирам и се ке ми биде под конец.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
еве веќе еден месец има од ко неам запалено цигара па ич не сум осетил потреба ... се шо ти треба за да ги баталиш е само воља и ништо друго

M

Mussolini

Гостин
Јас не пушам веке 10 месеци. И ви кажам право не гледам некоја поголема разлика од сегашниот период кога не пушам и тогаш кога пушев. Само сега гледам една многу голема разлика во карактерот: додека пушев многу потешко се изнервирував од нешто а сега кога не пушам за една бељја полесно се изнервирувам... ама как и да е, не верувам у скоро време да ги препушам пак...

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
Конечно решив и си ветив дека ќе ги оставам цигариве тогаш кога воопшто веќе нема ни голтка алкохол да ставам у мене. хе хе што значи многу нереално е ова! највеќе што сум издржала без мојте родео било 4 дена...и тоа јас си знам како издржав одвај!!!!!! :helou:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Аз казвам категорично НЕ!!!

Нема теорија да ги откажам. Нејќам, убави ми се, уживам, ми требаат, ќе ги пушам до смрт. Го знам тоа smoking kills сра*е, и свесна сум колку ми штетат, ама има уште барем 50 ситни ствари што секојдневно ги конзумираме, а кои можат да ми нанесат штета, па одбивам да се лишам од сите нив, ако цената треба да ја платам со ускратување на задоволство.

Шо е битно шо ќе живеам помалце; налет долгиот живот ако треба да го проживеам без вакви спороубивачки задоволства :)

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Јас секој ден велам дека помалку ќе пушам, ама нема помалку/повеќе, или ги оставаш или не...Треба воља , ама ај...ја чекам сеуште...:tapp:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Кој сака да се откаже у апотеките продаваат едни цигариња за откажување. Само не ги пушите у јавност зш корнат на трава :):)

Kajgana Shop

На врв Bottom