Zdebeluvanjeto od prekinuvanje so pusenje ne se slucuva kaj sekoj.Kaj mene DA,ama kaj sestra mi NE,znaci bitno e da si svesen deka koga ne pusis ne treba da jades poveke od predhodno.Jas licno toa ne go zapaziv pa sega eve se macam kako gresen gavol,i veruvaj polesno mi bese da gi ostavam cigarive otkolku jadenjevo!Ama moram da priznaam tesko,lesno eve se vrakam na normala....Ama navistina tesko....Zatoa dobro razmisli i otkazi gi koga stvarno ke bides spremna za toa...:raz:BabyGirl^^^ напиша:AH da mozam dagi ostavam....mislam verovatno mozam ama psihatami raboti na toa deka ako gi ostavam KE SE ZDEBELAM...e aj sea ostajgi
Ај погоди на шо да ми се љуљаш!?Buljas напиша:Mozokot na Garfild ne postoi, toj e nestvaren, izmislica, sledstveno, ne mozel da napise nisto pametno... :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Ако може да ни кажеш, прераскажеш и напишеш како се одвиваше одвикнувањево или откажувањето на цигариве(како ти е помило)и дали тоа воопшто се случи?Мистичен напиша:Како страстен уживател во димот на цигарите, досега ни на памет не ми паднало да ги оставам. Уживав во нивниот вкус во моментите на радост, моментите на нервоза, со кафе, со пијалок, но во последно време толку ми станаа гадни, што остана само навиката. Од пред неколку дена решив дека денес ќе ги оставам. Се подготвив психички, денес се препушив за уште толку да ми станат гадни, во моментов ја допушив и последната и сум решен навистина да ги баталам засекогаш.
Има некој да ми прави друштво барем во првите недели од апстиненцијалната криза кога е најтешко заедно да се мотивираме?
Од денес сум непушач. :helou:
probav ama nekam...iskreno interesno mi e...isto kao tebe mozi e smesno ama stvarno i jas gi obozavam pozdrav za tie sho se otkazvat se se mozi ako se sakaleandra напиша:Јас несакам да ги оставам,ги обожавам,неможам без нив,им се восхитувам,особено наутро со првото кафе,секогаш си ги носам со себе.
Секоја чест ако некој сака и успеал да ги откаже,нека каже како посакал:smir: