SCORPIO__20
Your sex is on fire
- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 4.380
- Поени од реакции
- 71
ne pusham cigari i se osekam topce
Volkswagen напиша:Не друштво, ама да те бодрам можам. Јас сум непушач и многу луѓе што ме послушаа, а беа страстни пушачи сега ми викат ”фала”. Една другарка се врати во градскиот хор (го поврати гласот), нема мамурлок, болки во главата, гнасни плунки. Иако ќе ти требаат години дур да ги прочистиш градите ...
Оваа слика нека ти е совет, место розеви...
И како ти иде?Мистичен напиша:Како страстен уживател во димот на цигарите, досега ни на памет не ми паднало да ги оставам. Уживав во нивниот вкус во моментите на радост, моментите на нервоза, со кафе, со пијалок, но во последно време толку ми станаа гадни, што остана само навиката. Од пред неколку дена решив дека денес ќе ги оставам. Се подготвив психички, денес се препушив за уште толку да ми станат гадни, во моментов ја допушив и последната и сум решен навистина да ги баталам засекогаш.
Има некој да ми прави друштво барем во првите недели од апстиненцијалната криза кога е најтешко заедно да се мотивираме?
48 часа без цигара, успешно ја преживувам апстиненцијалната кризаRealGirL напиша:И како ти иде?
И ја се палев овој цел месец ќе ги оставам,од денес не пушам али тоа му доаѓа како од понеделник сум на диета.
Мислам дека кога ќе ги откажам цигарите ќе ми се сменат и секојдневните навики од последиве 5 години.Станувањето од сабајле и секако кафето и цигарата сервирани,на факс наместо како до сега прво до бифе ќе мора одма во анфитеатар да идам,после колоквиум ќе треба одма дома да идам,наместо да испушам една во ходникот,ќе треба да го прекинам пиењето на кафе,нели кафе без цигара не иде,како и алкохол без цигара...
Ако си ги оставил...кажи ми како и одма ти правам друштво!Ај прамес:smir:
Чекај бе Мистик, каде брзаш.Мистичен напиша:Чудно ми е што уопште не ме фаќа онака криза или нервоза. Најверојатно, добро се подготвив психички тие неколку дена пред да решам да ги оставам. А и најверојатно, добро ми се згади од последната кутија.
А ти ова од искуство го кажуваш, имаш фатено (редовно) пушено цигари?PSYtisfaction напиша:Чекај бе Мистик, каде брзаш.
Само 2 дена си издржал без цигара, сега е тој почетниот период кога си се убедуваш себеси дека можеш без тоа сра*е. На почетокот ваљда сугестивно, пошто си убеден дека ќе издржиш, се трудиш да не мислиш на цигара. Ама верувај ми, првиот пат кога малце повидно ќе се изнервираш, кога на пример ќе ти закасни таксито за на работа, или девојката ќе ти касни пола саат на состанок, одма ќе ти се разбуди желбата да цмугнеш два-три дима.
У секој случај, да не те обесхрабрувам, чим 2 дена тераш без гајле, мислам дека ќе успееш. :smir: