Ги баталувам цигарите!

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Непушам точно 506 дена!!!
Алал да ми е!!!

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Донесов одлука: од 3ти јуни заедно со еден другар (за поддршка:pos:) ги откажуваме цигарите.

Уиш ми лак. :pos:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Што ќе ви таков луксуз? Ќе се откажуваат од пушење...свашта чоече. И кафе кога ќе пиеш без цигара да запалиш на што ќе личи тоа? А после јадење кога ја довршуваш бирката? Или додека кењаш седнат на шоља? А? Иде без цигара? Ма јок бре, нема шанси!

Член од
27 февруари 2007
Мислења
195
Поени од реакции
3
Mandrak напиша:
Што ќе ви таков луксуз? Ќе се откажуваат од пушење...свашта чоече. И кафе кога ќе пиеш без цигара да запалиш на што ќе личи тоа? А после јадење кога ја довршуваш бирката? Или додека кењаш седнат на шоља? А? Иде без цигара? Ма јок бре, нема шанси!

hahahahaaha:D bravo:D alal neka ti e:D
btw se soglasvam so tebe deka bez cigara da pies kafe ne e isto koa ke go pies so cigara:D:salut:

S

Sith_Lord

Гостин
Не можам без цигари. Воздухот ми е стран ако не е заситен со никотино-катрански чад. Белите дробови ми се влезени во даркерски филм, џигерот поприма некои психоделични форми, а во артериите имам царински и патарински пунктови. Моето тело одвнатре наликува на нешто од најдобрите денови на надреализмот. За оставање, кога ќе станам будистички свештеник и ќе го наследам Далај Лама. Ако поживеам толку.

Sith

Член од
22 февруари 2007
Мислења
240
Поени од реакции
3
немојте да ги откажвите ќе се зафркните имам пробано милион пати и по неколку дена непушење ќе испушев еден тон цигари

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Mandrak напиша:
Прва работа:
Родео- 50 денари, секој ден (просечно) по 2 кутии=100 ден. 100 денари х 30 дена=3000 ден. 12 месеци х 3000 денари= 36000 денари. Ако точно пресметав, пошто математика имав кец. :pos:

Втора работа:
Кашлам ко туберкулозна, срцето ме боцка од време на време, дробовиве ми се црнотија- не иде веќе.

Ете што ќе ми е таков луксуз.:)

Сеа, ќе биде тешко- не викам не, ама од толку време пушење ниеднаш не сум пробала да се откажам, па еднаш да пробам барем, да видам како ќе оди.
Ако не иде- ќе продолжам да си живеам со трошоци од 36.000 годишно и туберкулозно кашлање. :pos:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Najiskreni chestitki do site shto ste prestanale da pushite ili shto se ushte ste vo faza na otkazhuvanje!

Za mene golem luksuz e da vnesuvash vo sebe otrov od koj mnogu lesno mozhesh da dobiesh rak (nauchno dokazhana vrska!). Ne li e luksuz isto taka samiot da se ogrduvash: da imash isushena i pozholtena kozha, izmastena kosa, da ti bazdat oblekata i ustata....?!

Odime na 2ta nachina kako da gi otkazhesh cigarite:

1. Da prestanesh naednash. Toa e poteshkiot nachin zoshto shokot e pogolem.

2. Da prestanesh postepeno, t.e .da pushish se pomalku i pomalku dodeka ne prestanesh. Ili da upotrebuvash "patch" koj kje vbrizguva nikotin vo teloto no postepeno i se pomalku. Tuka e najtezhok posledniot chekor zoshto teloto po navika povtorno kje bara "doza".

I vo dvata sluchaja bitno e da si SVESEN deka cigarite ti se shtetni, ne samo povrshno, tuku kako i na sekoj chovek pri zdrav razum da ti se zgrozat. A ne samo da kazhesh kje gi batalam, a potsvesta t.e. navikata da prodolzi da raboti po staro.

Potoa bitno e da se spremash psihichki i da imash sila da go izdrzhish krizite. Zatoa, kje povtoram, mnogu e vazhno:

(a) da jadesh pravilno i pomali obroci povekje pati (za da go regulirash shekjerot vo krvta);

(b) da ti pomagaat bliski okolu tebe so zbor, da te bodrat, ILI da ti go prenasochuvaat vnimanieto ako krizirash!

(c) da imash plan, koga e kriza, da pravish neshto sosema drugo za da ja prebrodish: na primer izlupi i izedi jabolko poleka, dishi poleka t.e.meditiraj za da se smirish, vezhbaj, imaj seks, baraj neshto, itn.

Mnogu e polesno da si aktiven a ne zaseden pri shto se stvara nervoza i "potreba" da pushish. Probaj, testiraj se, vidi kolku mozhesh da izdrzhish, ne mora naednash ako ne si spremen. I da ne uspeesh, ne go smetaj toa za "kraj na svetot", tuku izvlechi pouku zoshto ne si uspeal i neka te napravi posilen za vtoriot obid.

Aje da vidime koj se kje ima uspeh, a mojata ponuda od gore se ushte vazhi!

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
PSYtisfaction напиша:
Прва работа:
Родео- 50 денари, секој ден (просечно) по 2 кутии=100 ден. 100 денари х 30 дена=3000 ден. 12 месеци х 3000 денари= 36000 денари. Ако точно пресметав, пошто математика имав кец. :pos:

Втора работа:
Кашлам ко туберкулозна, срцето ме боцка од време на време, дробовиве ми се црнотија- не иде веќе.

Ете што ќе ми е таков луксуз.:)

Сеа, ќе биде тешко- не викам не, ама од толку време пушење ниеднаш не сум пробала да се откажам, па еднаш да пробам барем, да видам како ќе оди.
Ако не иде- ќе продолжам да си живеам со трошоци од 36.000 годишно и туберкулозно кашлање. :pos:
Е баш ради тоа и јас ги оставам! :nesum:

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
“Не беше Ленка родена за тија тутуни,
тутуни, жолти отрови-за гради,китки розови“

Абе не сакам да ги откажам, убаво ми е кога си пушам. :) Само ги намалив драстично, ама не ги откажувам. Може и мене ко на Мистичен ќе ми текне некој ден, ама здравје до тогаш.

baldzi

Fascination Never Ends!
Член од
16 јуни 2006
Мислења
176
Поени од реакции
3
Abe ke se otkazete i mislite deka ke zastedite nekoja para a nema vrska parite za drugo ke odat potocno alkohol oti koga ne pusis pies duplo poveke :toe:

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
Пффф.....Не ми е јасно како секој сака да откаже?! А на сите многу касно им текнува да прекинат! Еве лично јас пушам веќе 2 години! Не е многу ама сепак за тие 2 години се имам уништено максимално,престанав со фудбал да се бавам,неможам еден базен да испливам а што е нај трагично,неможам да потрчам кога сум до продавница по ЦИГАРИ! Според мене се е во самата психа и воља така да што да речеме за тие што не пушат?Значи можат ама ние слабаците изгледа не!! Знам и дека кружи помислата дека се здебелуваме со самото откажување на цигарите...Па затоа повеќето се плашат од ставање крај на овој порок! Ама незнам сепак не е потребно ништо од тие ОТКАШУВАЧИ и средства за откажување! Пак ќе речам се е до КАРАКТЕРОТ И ПСИХАТА!

baldzi

Fascination Never Ends!
Член од
16 јуни 2006
Мислења
176
Поени од реакции
3
KrToT напиша:
Пффф.....Не ми е јасно како секој сака да откаже?! А на сите многу касно им текнува да прекинат! Еве лично јас пушам веќе 2 години! Не е многу ама сепак за тие 2 години се имам уништено максимално,престанав со фудбал да се бавам,неможам еден базен да испливам а што е нај трагично,неможам да потрчам кога сум до продавница по ЦИГАРИ! Според мене се е во самата психа и воља така да што да речеме за тие што не пушат?Значи можат ама ние слабаците изгледа не!! Знам и дека кружи помислата дека се здебелуваме со самото откажување на цигарите...Па затоа повеќето се плашат од ставање крај на овој порок! Ама незнам сепак не е потребно ништо од тие ОТКАШУВАЧИ и средства за откажување! Пак ќе речам се е до КАРАКТЕРОТ И ПСИХАТА!
Tocno !!:bravo:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Не пушев цела година и пак си ги почнав:hm:Се поправив 10 кг.додека не пушев!:brrr2:
Имав мака на почетокот од откажувањето.потење,треска,гребење,мавање на должен и недолжен:pos:(шала наравно)ама и не беше едноставно...
Од поодамна имаше ко демек една книга како да ги откажеш цигарите,ја попрво се откажав од книгата отколку од цигарите:hm:
Штетни се знам,ама кога си најосамен цигарата ти е единствен другар и многу тешко се откажува од тебе:)

Ај можеби понатака пак кога ќе имам желба да се поправам ќе ги откажам...дотогаш ќе се дружиме:hoho:

Kajgana Shop

На врв Bottom