Гинеколошки прегледи

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Планирам да посетам гинеколог во Скопје, па да ве прашам за мислење. Ми препорачаа Дијагностички центар кај Градски ѕид, Хистера, Св.Недела во Карпош и д-р Нада Николовска. Има некој искуство за овие ординации?

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Хммм ... прилично интимна работа е, ама ај поопшто да ти доловам ... ради неписменост нивна знаат да тераат на неколку пати да се оди за да направат прегледи ... демек така треба, а нема врска! ... прегледите се во полуотворена соба ... значи кој сака влегува кој сака излегува, милион сестри внатре башка, нема никаква наметка, па ако си во панталони шетај се гола ако немаш друга работа ... затоа се оди со сукња, незнаеш што ќе те снајде ... се дерат многу некултурно ако кажеш дека не би се соблекла пред луѓе ... а прегледот, кога ќе дојде конечно, е повеќе од болен и грдо ќе звучи ама насилнички и исто битна работа, покрај толку помошни средства и апарати на крај бута раце и незнам да кажам што правеше ... тоа ако те интересира на гинеколог прашај:)
После тие неколку прегледи, неколку дена осеќав така убава болка која што ми се повторува секој месец кога ми се тетките на гости. :kajg:
Значи не тоа што си боли и што треба ... нахнадно уште една болка што убаво ја памтам дека ја осетив од гинеколог прв пат. Така да, ќе треба со масло да ме масираат за да појдам јас пак на гинеколог, освен како што кажав пу пу пу ако крајно се мора.

Да не се разбереме погрешно, тоа ми се случи Чаир на гинеколошко (таму ме упатија), не е така и на приватен гинеколог знам, ама стравот е голем, је*и га.

Зашто морало да сум женско.:nesvest::nesvest::nesvest::ija::ija::ija:
Откако ги прочитав скоро сите овие постови страв ме фати и покрај тоа што треба уште да растам за да стасам до одење на гинеколог.:nesum:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
..ова ме плаши многгу..хаха...младо сум си..и нема уште причина за идење..инаку за неколку години и тоа ќе го биде..хих...:toe:
Не мора да бидеш сексуално активна за да отидеш на гинеколошки преглед. Правилно и здраво е да се оди на преглед уште по добивањето на првата менструација.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Jas porano mnogu mrzev da odam na ginekolog.Prvo od sram da se cepatam tamu, vtoro mnogu mi bese gadna taa spravata koja ja stavaat vo otvorot da gledaat vnatre i kako kapak koga me cepkaat vnatre uf ,kraj na filmot.No so tekot na godinite se naviknav pa sega ne mi sram mada pak si go imam istoto gadno custvo koga me cepkaat ali trae kratko pa prezivuvam.A bolje tri minuti trpenie nego li da me snajde nekoja belja so bolesti,bakterii i takvi mi ti slicni raboti.Inaku ne sum imala loso iskustvo so doktori da mi se derat ili da bidat nekulturni nesto, zasto ujedam da mi se desi takvo nesto bilo od kogo.

DeepPurple

* Belly Fairy *
Член од
16 јануари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
10
Еднаш сум праела Папс и тоолку. И многу ми беше срам. А не беа толку страшни докторите( додуша докторка ми беше...):pipi:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Не мора да бидеш сексуално активна за да отидеш на гинеколошки преглед. Правилно и здраво е да се оди на преглед уште по добивањето на првата менструација.
Здраво е?:))
Туку, нема ниту една причина зошто девојче кое само што добило би требало да оди на преглед...

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Sum bila ednas cisto za kontrola ne poradi nekoi posebni pricini.... i tolku pak nemam otideno:pipi:

L

LEPOTICKA_SWEET

Гостин
Јас до сега не сум била на гинеколошки преглед, а баш сакам да идам па ако може да ми препорачате некој без разлика дали е приватен или дрзавен. ПС.По можност да е женско Ч)

тнх поззз

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Требаше минатото лето да одам затоа што имав проблеми со менстуралниот циклус, т.е. ми доаѓаше два пати месечно проследено со ненормални болки.
Прво мама планираше кај машко да ме пушти(цело време зборувам само кај приватни, нема шанса кај државен да отидам)ама планот и пропадна во вода.
Имаше број од една нејзина пријателка гинеколог,а пошо знаеше таа шо мака би ме чекало и срам истовремено, се слушнав само на телефон со неа и ми рече дека тоа е нормално,иако не де случува кај секоја девојка, а е затоа што ми се регулира циклусот.
Среќа понатаму не беше олку трагично во спротивно прегледот беше неизбежен.

Зашто морало да сум женско.:nesvest::nesvest::nesvest::ija::ija::ija:
Откако ги прочитав скоро сите овие постови страв ме фати и покрај тоа што треба уште да растам за да стасам до одење на гинеколог.:nesum:
Страв не страв, еден ден сите ќе мораме :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Каков е Дамчевски Николчо од Неуромедика, знае некој??

А што е финтата со докторите како Паневски што си зборат нејасно сами на себе, место да ми објасни човечки?! Демек на Идол сме, па ќе се зезаме. Така испаѓа, за жал.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Каков е Дамчевски Николчо од Неуромедика, знае некој??

А што е финтата со докторите како Паневски што си зборат нејасно сами на себе, место да ми објасни човечки?! Демек на Идол сме, па ќе се зезаме. Така испаѓа, за жал.
Дамчевски не само што ќе ти објасни, туку и ќе ти нацрта ако треба. :) Јас имам позитивно искуство и пофалби од времето кога беше во Ремедика. Има трпение, објаснува, има одличен пристап кон пациент.
Кога би требала да бирам нов матичен тоа би бил Дамчевски.

Z

Zoza

Гостин
jas si odam redovno na pregled na ginekolog...i bas sum si zadovolna od nego na pocetokot bev ljuta na majka mi sto me pisa kaj nejni maticen ama sega sum i zablagodarna bes razlika sto e masko mnogu e covekot komunikativen i dava mnogu soveti i tolku mnogu te opuste sto mozes za se slobodno da mu kazes...Dr.Nikolov :smir:

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
На сите женички на форумов ако до сега не биле не гинеколог или сакаат да сменат топло ке им ја препорачам ДР Емилија Трајковска претседател на гинеколзите на Р.М. и мој личен гинеколог.... Невероватно стручна особа со милијарда признанија и дипломи, доктор на науки, перфектен стручњак, и харизматична особа... :pipi:

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
што знам не одам на гинеколог не чуствувам потреба засега а и знам дека е препорачливо и кога немаме потреба онака да се провериш али срамот е поголем кај мене па така ако го пребродам тоа може ќе отидам

Kajgana Shop

На врв Bottom