Геј парада во Скопје?

Статус
Затворена за нови мислења.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Dolphin напиша:
Зисдеад, пази што зборови и шо изрази употребуваш во постовите, не биди некултурен... Си има начин се да се каже што се мисли.

Р.Ѕ. Ацето Македонски иначе си е бил МСМ популација (Мажи кои што имаат секс со мажи), а не бисексуалец. Уште ве лажат тоа комунистите :wink:

Бил оженет и бил паралелно во врска со маж. Што го прави тоа?

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Do ZisHead: shefe imam jas eden drugar ima mal privaten helihopter.... imam eden drug prijatel raboti vo kotlara..... aj vidi ti najdi nekoj prijatel shto ima ubav kvaliteten KATRAN.... da go napolnime kotelot.... pa ke im isturime nad "paraderite"(onaka mlakicko ne skroz vrelo)... a shto velish? :?: .... ne deka i toa so bezbol palkite ti e losha ideja ama tuka e MKD nemame ushte Bezbol Liga... i poshto sme dosta nazad (vremenski) mislam deka sekoj ke go opravda katranot... :wink:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Моето_е_поголемо напиша:
Некој спомна дека хомосексуалноста е болест, не би го дефинирал тоа како болест туку како неприродна појава

Во природата (кај животните) има примери на хомосексуалност. Не е сигурно дека им недостига љубов?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Homoseksualnosta e neprirodna pojava t.e poremetuvanje dosta slicno na bolest koe e povrzano so hormonite vo covekovoto telo kako i so stabilnosta ili labilnosta na karakterot. Da ne spomuvam tuka i vo kakvi uslovi rastel covekot,dali imal povekje ljubov od majka mu ili tatko mu, dali bil matretiran i tn i tn...Isto taka - deneska od site homoseksualci ,barem edno 30,40% se deklariraat kako homosi (tamu kaj sho mozat)samo za da bidat razlicni.

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Aj be odete na temata za homoseksualeci zborete si za vasite kvazi ne informirani ubeduvanja. Nemora od rano na sabajle da mi se bljua.
Dani... po cii naucni ispituvanja ti tuka vregjash edna grupa lugje?

sto taka - deneska od site homoseksualci ,barem edno 30,40% se deklariraat kako homosi (tamu kaj sho mozat)samo za da bidat razlicni.
Se i se deklariraat ko homoseksualci... za da bidat razlicni.
Taka i jas, kaj mozam kazuvam deka sum hetero za da bidam kewl...

Tie maltretiranite bez ljubov porasnuvaat vo isfrustrirani, egoisticni nestabilni sustestva za koi ostanatite se bolni a oni se naj naj... i gi ima i megju hetero i megju homo ,ako bash sakash da znaesh shto veli psihologijata.

Ajt sea na temata

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Ne e mestoto tuka za taa diskusija samo da ti kazam deka e vistina i deka cvrsto stojam pozadi svojot stav zosto i samata go imam videno toa vo povekje navrati .... I ne navreduvam samo kazuvam vistina...

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Dani^^^ напиша:
Ne e mestoto tuka za taa diskusija samo da ti kazam deka e vistina i deka cvrsto stojam pozadi svojot stav zosto i samata go imam videno toa vo povekje navrati .... I ne navreduvam samo kazuvam vistina...
da da vistina e, citav vo tvojata doktorska disertacija. I da si stoish pozadi stavot ic da ne mu ja mislis.

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
nemam nishto protiv homichive ali stvari od tipot gay paradi gay spa gay klubovi srashno me nerviret...nemat potreba od tolku naglasuvanje na razlicnosta ali ako veke reshile why not...,mozda ke e interesno :D nego....Dani^^^ ti devojko ocigledno imas mozocki zakrzlavuvanja

S

Svetovid

Гостин
Macedalien напиша:
Преземено од денешен Вечер

Прва геј "парада" во Скопје

Хомосексуалците, бисексуалците и транссексуалците од Македонија од 10 до 17 октомври во Скопје ќе ја одржат манифестацијата "Љубовта е љубов". Претставници на Македонската асоцијација за слободна сексуална ориентација на манифестацијата и даваат посебно значење, издигнувајќи ја на ниво на настан од рангот на гостувањето на светстиот тенор Хозе Карерас. Во рамките на програмата во Скопје ќе гостува Волфганг Тилманс, светски прочуен фотограф и професор на Франкфуртската академија за убави уметности. "Претставувањето врвни гејуметници е единствениот начин да се покаже дека геј луѓето не се "накази", туку продуктивни членови на секое општество и често се и амбасадори на културата на нивната земја. Тоа, според нив, е најбезболниот начин да се релаксира менталитетот на мнозинството во врска со културата и правата на малцинствата, маргинализираните групи, посебно во земјите кои имаат висок степен на хомофобија, во кои спаѓа и Македонија", стои на веб-сајтот на МАССО, организатор на манифестацијата. "Станува збор за манифестација која треба да помогне за релаксирање на менталитетот и односот кон луѓето со различна сексуална ориентација. Веруваме дека уметниците, и уметноста сама по себе, се универзални и можат многу да помогнат во тоа. Сметаме дека делата на Волфганг Тилманс, кој е еден од најголемите фотографи во светот, се одличен пример тоа да го докажеме, а за нас е особена чест што прифати токму тој да ја отвори манифестацијата", вели Кочо Андоновски, претседател на МАССО, која за организирање на настанот доби поддршка на Швајцарската програма за култура "Про Хелвеција". За скопската геј - недела, како што стои на веб-сајтот на "Про Хелвеција", организацијата одобрила 3.945 швајцарски франци, преку програмата за проекти од областа на културата, во средини кои се соочуваат со социјални и економски промени.
"Лично, не ги поддржувам парадите. Во Македонија не е време за одржување такви манифестации и сметам дека ќе биде невозможно такво нешто да се случи во наредните 5 години", вели Кочо Андоновски, претседател на МАССО.

Мој коментар

Колку е нашето општество еманципирано и отворено да прифати таква глупост? Јас, како претставник на таа популација, сум против било какво гетоизирање на хомосексуалците и сметам дека нема потреба да се егзибира сексуалноста. Претпочитам нормален живот и имам пријатели од сите “сексуалности“ - повеќе ми одговара да седам дома отколку да одам во гетоизираните дискотеки и барови само затоа што се геј-дискотеки и барови. Мојата филозофија : одам во дискотека за да се чувствувам добро, да се изнаиграм, да се изнапијам колку што ми душа сака...

Пријатели ми се сите оние коишто ми го мислат добро а не сите оние што се како мене. Замислете цел живот да го поминете со луѓе исти како вас : ќе умрите од досада.

Сума сумарум : за да се прифати нешто - мора да се претстави во најдобро светло. Ако насила им се пронира и им се сервира на нашите македончиња некаква култура (да се биде геј е се освен да се промовира култура оти човекот како единствен ја има живеејќи во едно општество)...

Јас сум против : сметам дека нема потреба од егзибиција.

Кант рекол : “Живејте скриени за да бидете среќни!“
Pred da im tekne takvo nesho neka vidat ovde:
http://www.b92.net/specijal/gay-parada/gay-saop.phtml
:twisted:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Re: супер

yin yang напиша:
ZisDead напиша:
Ај да не спориме околу системи на вредности.
Не е тоа „систем на вредности“. Медицинските истражувања покажаа дека хомосексуалноста НЕ Е болест.

Впрочем... и Александар Македонски бил бисексуалец.
И првите луѓе биле канибали, па не е за пофалба. А кога сме кај егибиционизмот, што ако после некоја година се посака да се прави child molestors parade?

S

Svetovid

Гостин
RaGeAnGeL напиша:
Dani^^^ ti devojko ocigledno imas mozocki zakrzlavuvanja
Dali kje bidesh taka dobra da elaborirash zashto e Dani-kaj-li-se-tie-e*eni-znakchinja-sho-gi-staila-do-imeto mozochno zakrzhlavena? Moite stavovi se sosem isti so nejzinite, de te molam daj gradacija za mene!

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Слободен свет

Кој што сака нека прави

Не би сакал да се рекламираат, но ако така решиле можеби имаат причина

Или што и да е...

Немам ништо против

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ако се е в ред, зошто се рекламираат. Зошто хетеросексуалците не се рекламираат. Мислам дека станува помодарство, се претерува исто како што се претерува/ше со womens lib!!

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Svetovid напиша:
RaGeAnGeL напиша:
Dani^^^ ti devojko ocigledno imas mozocki zakrzlavuvanja
Dali kje bidesh taka dobra da elaborirash zashto e Dani-kaj-li-se-tie-e*eni-znakchinja-sho-gi-staila-do-imeto mozochno zakrzhlavena? Moite stavovi se sosem isti so nejzinite, de te molam daj gradacija za mene!
Jas mislam deka ona samo loso se izrazi :) i mislese da kaze deka so razmisluvanjata ste malku nazad, (vo odnos na ona deka e bolest), t.e. ostanati nekade pred 1973 koga Asocijacijata na Psihijatri od US of A, ja ima trgnato homoseksualnosta od listata na bolesti.
Ili mozde malku posle toa, zakrzlaveno pred 1992 koga Svetskata zdravstvena organizacija prestanuva da ja klasificira ko bolest, posle mnogu brojni medicinski istrazuvanja i analizi, so koe posle toa pocnuvaat site doktori niz svetot da se soglasuvaat -- Britanija vo 1994, Kina vo 2001 i site ostanati medicinski i strucni lica posle milioni istrazuvanja se soglasuvaat deka homoseksualnosta ne e bolest i prestanuvaat da ja klasificiraat ko takva, i sledstveno prestanuvaat da ja lecat i iznaogjaat lek, zatoa shto zaklucile posle milion istrazuvanja deka bolest ne e.
Ima knigi, u biblioteki, knizari i na mnogu drugi mestinja ;-)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom