Геј парада во Скопје?

Статус
Затворена за нови мислења.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Знаеш дека пренагласената одбивност кон хомосексуалноста всушност ја открива скриената хомосексуалност?

Биди против ако така сакаш, ама тоа е нивна работа и нивна одлука.
Палици, синџири и боксерки - тоа се ненормални работи.

Член од
26 август 2005
Мислења
88
Поени од реакции
2
Re: супер

yin yang напиша:
ZisDead напиша:
Ај да не спориме околу системи на вредности.
Не е тоа „систем на вредности“. Медицинските истражувања покажаа дека хомосексуалноста НЕ Е болест.

Впрочем... и Александар Македонски бил бисексуалец.
Епа друже ако мислиш така, тогаш слбодно еби се у гс. Еве ја не ти замерам.
:pos:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Vprocem i komsijata mi e i pretendira da bide sledniot Aleksandar Makedonski ama bez bezlbol palki, posto zivee i naselba kaj shto nema baseball tim, pa da se nabavat istite malku potesko a ne mu se naracuvaat.

Nejse,

PRotiv sum gay paradi, bash poradi toj negativen efekt kaj lugjeto ala Zisdead bese ovoj? Ne mi se ni scrolla da bidam koj, da mi oprosti.
Kako i da e, glasot nekako mora da se cue ne? E sea na kakov nacin toa javno se pravi e prasanje. Nekoj imal idea da bide toa parada. Kakva parada? Jas ko ke go slushnam zborot mi pagja na um ona Nueve York scena so tipaci u speedo gakja i tregeri? Ali ne?
Poentata na ovakvi sobiri na pocetokot bilo da se vidi brojot, da se vidi za koja populacija stanuva zbor, da se pokaze ona "ne sum jas, ovoj do mene i onoj preku patot bolnite, tuku ne ima mnogu povekje, koi se vasi brakja, sestri, bratucedi komsii.- I ne sme bolni!" Edno e ti da imash eden dvajca na tv kako zboruvaat na temata diskcriminacija i nivna normalnost, a drugo e ko ke se pojavam iljadnici lugje na ulica, efektot i pritisiokot za prifakjanje i razmisla e pogolem.
No kade se granicite? Toa e prasanjeto.
E sega, mimo efektite na seto toa, mene neshto drugo mi e interesno, ko ide paradava u NYC ili DC ili bilo kade na drugo mesto vo svetot, se setaat golotii i ostali stvari, toa e gnasno, toa e preterizam, toa e nemoralnost. A ko se slucuva Love paradata vo Berlin bese mi se cini, toa e cool, toa e zakon... ostaj sto tuka se puca javno se i svasta.

kako i da e, mislam deka ne e ni vreme ni mesto za parada vo mkd seuste. Se slagam so onaa konstatacija, ne sakaat da gi gledaat razlicno a samite se getoiziraat. No ima i pricina za taa getoizacija, da bideme realni, mislam. Odi ti u heteroseksualen bar i najdi partner da te vidam. Sedni ti so obicni heteroseksualci koi u momentot si gi zapoznal i otvoreno iskazi ja svojata seksualnost, ova zboram za Makedonija. Ne e taka lesno da se bide gay najverojatno, zatoa malku razbiranje za nekoi nivni postapki. A ti koj i da bese so baseball palkite, vremeto ke pokaze shto bilo dodrzano, ubavo si kaza,isto ko shto pokaza do sea u cel svet, samo Makeodnija po obicaj e so zapreznata kola, ali kaj i da e ke stigne i ona, gledaj da ne bidesh na krajot od isfrlenoto seno, posto toa na kravite im se dava ;)

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112

yin yang напиша:
Не е тоа „систем на вредности“. Медицинските истражувања покажаа дека хомосексуалноста НЕ Е болест.
Баш така.
Хомосексуалноста не е болест и хомосекуалец не се станува - туку хомосексуалец се раѓа.

ZisDead напиша:
Епа друже ако мислиш така, тогаш слбодно онади се у гс. Еве ја не ти замерам.
:pos:
:razmislu: :lud:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41

ZisDead напиша:
Ај да не спориме околу системи на вредности. Никој нема да убеди никого. Единствено после неколку децении, кога ке ни обели косата ке видиме чиви вредности го издржале тестот на времето.
Мислиш дека после неколку децении ќе ги истребат хомосексуалците? Ќе ги спалиме на клада јавно или како?
Вреднувај ги луѓето според тоа како се однесуваат и што и колку постигнале, и според нивните хумани вредности - а не според некој твој искривен поглед. Од една страна тврдиш дека е болест - а од друга страна ги вреднуваш според тоа (највулгарно кажано) која дупка ја претпочитаат. Тука е хипокризијата, другарче мое.
ZisDead напиша:
Во ова доба на хиперболична толеранција, јас очекувам елементарното право на расудување(дискриминиација) меѓу црно и бело да биде почитувано.
А единствена хипокризија во случајов е да пропагираш нешто што не би сакал да ти се случи тебе или на твоите блиски.
А ќе ми кажеш што е црно, а што бело? И зошто?
Таквата толеранција не е хиперболична, напротив. Live and let live.
Јас не пропагирам хомосексуалност. Јас само не ги осудувам луѓето заради изборот кој го направиле. Да, не сакам „тоа да се случи“ (го кажа ова како да е заразно) на мои блиски, ама ако се случи - нема да ми бидат помалку блиски заради тоа.

Преиспитај си ги ставовите. И... get a life.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112

spooky напиша:
Јас само не ги осудувам луѓето заради изборот кој го направиле.
Не направиле никаков избор таки се од роџење.

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41

The`bItCh напиша:
spooky напиша:
Јас само не ги осудувам луѓето заради изборот кој го направиле.
Не направиле никаков избор таки се од роџење.
Не мора да значи. Во голем број случаи (поготово кај бисексуалците) е прашање на избор.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Добро кај бисексуалците. Сега зборуваме за хомосексуалците..а кај нив е така. Ме мрзи да објаснувам со примери ама така е:)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Teмата е за „Геј парадата во Скопје“. Дискутирајте за тоа.
Има посебна тема за хомосексуалноста.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Зисдеад, пази што зборови и шо изрази употребуваш во постовите, не биди некултурен... Си има начин се да се каже што се мисли.

Р.Ѕ. Ацето Македонски иначе си е бил МСМ популација (Мажи кои што имаат секс со мажи), а не бисексуалец. Уште ве лажат тоа комунистите :wink:

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Што ве глеам чудни :eek: . Бидејќи во цел свет се одржуваат геј паради, мора и кај нас, така? Да не заостануваме зад другите :pos: . Сте се прашале ли што мислат обичните луге во тие земји, дали го прифаќаат тоа... секако дека не сите. Има луѓе што го прифаќаат и обратно, луѓе на кои што им смета таа појава. Факт е дека насекаде има хомосексуалци, но дали е ова вистинскиот начин да се презентираат во јавност? И што ми е гајле дали овој/оваа или оној/онаа се хомосексуалци. Треба да им аплаудирам кога ќе парадираат? Треба да им симнам капа на храброста? Треба ли и ние да направиме стрејт парада, па да покажеме кој е поброен. Да излеземе и ние и да бараме права, сигурно дека и ние не сакаме во диско, бар или било кое јавно место да не опкружуваат хомосексуалци (кога веќе работите ги делиме на леви и десни). Некој спомна дека хомосексуалноста е болест, не би го дефинирал тоа како болест туку како неприродна појава, бидејќи причините на сите им се различни. Јас лично сметам дека таа појава е резулат на недостаток на љубов. Како што злото е недостакот на добро и обратно. Секој си има недостатоци, некој помалку некој повеќе, но никој не е без. Мојот став кон хомосексуалноста (која што во средно ја изучувавме како девијантна појава) е негативен од проста причина што не е природен. Да не спомнуваме како тоа изгледа од религиозна гледна точка. Сеуште нема ниту една религија која што го проповеда или барем оправдува тоа (Вавилон, Содом, Гомор итн.).

п.с. наталитетот опаѓа, државата пропаѓа, тоа не ми се допаѓа.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Gej parada vo Skopje? Ne.Zosto?Zatoa shto opshtestvoto vo Makedonija ne e seushte stignato do toj stepen da prifati do tolku nesekojdnevni slucuvajna. Malku lugje sme -sekoj so sekogo se znae shto ne e slucaj so zemjite koi shto imaat po 100,200 milioni ziteli. Tokmu taa bilskost na lugjeto tuka -eve vo Skopje znaci i diretkno otfrlanje na site onie koi shto javno kje se izjasnat kako homoseksualci.
Druga rabota e mentalitetot. Makedonija e relativno tradicionalna do negde patrijarhalna drzava vo koja lugjeto seushte go neguvaat onoj balkanski mentalitet koj shto e zatvoren kon droga,homoseksualnost,prostitucija. Shto spored mene ne e ni losho. Jas licno ne sum protiv homoseksualnost- doma no ne i u javnost. So sekoe eksponiranje na homoseksualcite vo javnost se sozdavaat drugi potencijalni homoseksualci -mali deca koi shto toa go gledaat i si mislat deka ako e dozvoleno togash e i dobro. Homoseksualnosta e ona shto treba da si ostane doma ,zad zatvoreni vrati. Eksponiranje na ova poremetuvanje (jas licno mislam deka e poremetuvanje) e nepotrebno .

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Gej parada.... ne mi se sviga.... taka da nema da izlezam da ja gledam.... da imav sin mal.... poradi moite licni stavovi deka ne treba da gleda nemashe da go pushtam i nego da gleda.... ako beshe golem sozrean karakterski ke go ostavev sam da si reshi dali da odi da gleda ili ne.... istoto bi im go preporacal i na poveketo od tie shto ne im se sviga.... sekoj si odbral svoj pat.... i sekoj si tera po svojot pat.... dodeka ne ti se cepka vo tvojot dvor.... gledaj si tvoja rabota..... t.e. Ako ne ti se svigja filmot smeni go kanalot.... ne go krshi televizorot :wink:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32

spooky напиша:
Не мора да значи. Во голем број случаи (поготово кај бисексуалците) е прашање на избор.

Бисексуалка сум одкако знам за себе. (барем јас)

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32

spooky напиша:
Мислиш дека после неколку децении ќе ги истребат хомосексуалците? Ќе ги спалиме на клада јавно или како?
Ne be pa i ti ama si radikalen. Nego ona ko na vremeto, oni kutat, ti se praish mutav, i op trup oni izmislica na 21 vek. Ignorance is a bliss. Onoj stariot sistem ni na shto bese osnovan. Nego oni sea gay paradi i gi tepale, epa ne gi tepaa na vremeto ko gi nemase... zatoa bolje da gi nema.
Zatoa se protivat lugjeto na takvi raboti, se dur ne gi gledam gi nema, se dur gi nema jas sum miren.

Ima eden vic so ustvari e fakt koj ni go kazuvashe profesor po vlada na amerika.
Veli polisata za homoseksualci vo armija i dali im e dozvoleno da bidat del od toa.

Vo USA, ti prashuvash oni ne moraat da odgovorat, znaci dozvoleni se da bidat clenovi na armija.

Vo Argentina, prashuvas oni vikaat da, zakon veli ne im e dozvoleno da bidam vo armija.

Rusija, ti prashuvas, tie mora da odgovorat ako recat da, imaat pristap vo Armija. So toa shto se vo odelot na prevospituvanje, tepas dodeka ne se vratat nazad u matka, i se rodat ona shto trebalo da bidat.

E jas mislam deka ZisDead za toa zboruva. Parada ama u armija. :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom