Vprocem i komsijata mi e i pretendira da bide sledniot Aleksandar Makedonski ama bez bezlbol palki, posto zivee i naselba kaj shto nema baseball tim, pa da se nabavat istite malku potesko a ne mu se naracuvaat.
Nejse,
PRotiv sum gay paradi, bash poradi toj negativen efekt kaj lugjeto ala Zisdead bese ovoj? Ne mi se ni scrolla da bidam koj, da mi oprosti.
Kako i da e, glasot nekako mora da se cue ne? E sea na kakov nacin toa javno se pravi e prasanje. Nekoj imal idea da bide toa parada. Kakva parada? Jas ko ke go slushnam zborot mi pagja na um ona Nueve York scena so tipaci u speedo gakja i tregeri? Ali ne?
Poentata na ovakvi sobiri na pocetokot bilo da se vidi brojot, da se vidi za koja populacija stanuva zbor, da se pokaze ona "ne sum jas, ovoj do mene i onoj preku patot bolnite, tuku ne ima mnogu povekje, koi se vasi brakja, sestri, bratucedi komsii.- I ne sme bolni!" Edno e ti da imash eden dvajca na tv kako zboruvaat na temata diskcriminacija i nivna normalnost, a drugo e ko ke se pojavam iljadnici lugje na ulica, efektot i pritisiokot za prifakjanje i razmisla e pogolem.
No kade se granicite? Toa e prasanjeto.
E sega, mimo efektite na seto toa, mene neshto drugo mi e interesno, ko ide paradava u NYC ili DC ili bilo kade na drugo mesto vo svetot, se setaat golotii i ostali stvari, toa e gnasno, toa e preterizam, toa e nemoralnost. A ko se slucuva Love paradata vo Berlin bese mi se cini, toa e cool, toa e zakon... ostaj sto tuka se puca javno se i svasta.
kako i da e, mislam deka ne e ni vreme ni mesto za parada vo mkd seuste. Se slagam so onaa konstatacija, ne sakaat da gi gledaat razlicno a samite se getoiziraat. No ima i pricina za taa getoizacija, da bideme realni, mislam. Odi ti u heteroseksualen bar i najdi partner da te vidam. Sedni ti so obicni heteroseksualci koi u momentot si gi zapoznal i otvoreno iskazi ja svojata seksualnost, ova zboram za Makedonija. Ne e taka lesno da se bide gay najverojatno, zatoa malku razbiranje za nekoi nivni postapki. A ti koj i da bese so baseball palkite, vremeto ke pokaze shto bilo dodrzano, ubavo si kaza,isto ko shto pokaza do sea u cel svet, samo Makeodnija po obicaj e so zapreznata kola, ali kaj i da e ke stigne i ona, gledaj da ne bidesh na krajot od isfrlenoto seno, posto toa na kravite im se dava