Германија - Аргентина 1/4 финална мега пресметка

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Кој ќе направи прогрес до 1/2 финалето ?

• Вкупно гласачи
    126
Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Типувам на Аргентина, Германците се добри и упорни но сепак Аргентина не била никогаш подобра и побогата со голгетери..
Германија и немаше потешкотии до сега, дека глупата дезорентирана одбрана на Англија им дозволи да стигнат до тука..
Одлични голгетери имаат само немаат Плејмејкер што би ја контролирал играта, а голгетерите да се редат:)

--- надополнето ---

Германија за жал :jaj: Му веруем на тој проклет октопод, реинкарнација на Хитлер, слушнав дека долго време се двоумел од кај да јаде...ваљда ќе има продолженија или пенали..:toe:
Да, да ова го коментира женската, пошто му требало долго време за да го земе јадење, ќе тепале во продолжение или на пенали.

B

boki10messi

Гостин
Можеби се мислел дали да го каже вистинскиот победник или овојпат да ги излаже сите. Затоа се мислел долго време и на крајот се одлучил за тоа второто.:pipi:

P

PoisonLady

Гостин
Не знаев дека октоподот се мислел...значи ептен тензична утакмица ќе биде во која на крајот Германците ќе си поминат :pipi:

M

Mario Gómez

Гостин
Швајни вчера ја нападна Аргентина поради нивниот лош однос кон играта, дека неможат пораз да поднесат.

Пред 4 години, Хајнце и Бурдисо го нападнаа на Фрингс откога заврши натпреварот, кој подоцна не играше во полуфиналето, а немаше соодведна замена за него.

--- надополнето ---

Исто и Пеле ја напаѓа Аргентина и на крај додаде.

Pele :

Pele also hails "This young German team" as "a pleasure to watch," adding:

"It is clear to see that something has changed in German football, it was already beginning to happen at Euro 2008 and the youngsters Mesut Ozil and Thomas Mueller, they are like their predecessors Wolfgang Overath and Pierre Littbarski. They can dribble, deliver pinpoint passes, and produce something surprising at any moment"
Аgree! :)

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Финале пред финалето....очекувам продолженија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Очекувам победа на Германија со 3-2.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Ау ау тешка прогноза, ништо не се знае, може да се рече дека малку предноста паѓа накај Аргентина заради искусноста, но наспроти тоа Германија има млади фуриозни играчи кои имаат голем потенцијал и знаење, кои сакаат се докажат.

Моите миленици на ова светско првенство, со задоволство ќе уживам.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Две врвни репрезентации ќе играат....сигурно ќе уживаме во прикажаното... :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Марадона ќе биде клучен во дуелов т.е. неговите помошници. Ако ја постават правилно играта, Аргентина има доволно квалитет и искуство на секоја позиција за да ја победи Германија.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Тоа ќе се слуши доколку му се јави на Мурињо за совет, како што кажа му го имам бројот за секој случај. И мислам дека би било најпаметно да добие совет од Мурињо, зошто човекот е премногу интелигентен.:3:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Бутање у гз прстенцето, вадење некое гомненце и ам ам, ВТФ???:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom