Генерален штрајк на СОНК

Z

ZeroStyle

Гостин
И во корчагин е така само часовите се по 30 минути. И онака седиме опуштени на сите часови го ладиме, и класната вика на 3ти час со мене наставно ливче за последните 2 лекции :pos:
И мене ми стана повеќе од јасно дека е време да си одам дома :)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Кај мене имале по 2 часа по 45 минути со професори кои немаат решение за работа а таквите кај мене се најглупавите
ама некако ме мрзи да идам, па затоа ке си продолжам со спиење:pipi:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.083
Поени од реакции
1.643
Часовите ни беа 25мин. имавме сите часови само шо многу наставници не дојдоа така да не заменуваа и место 7 часа имавме 5.Вака ке продолжело и другите денови се додека не прекине штрајкот...а загубените часови ке се обработуваат во денови каде што имаме 6 или 5 часа...

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Мими, нема потреба да се нервираш. Таква е нашата држава, луѓето почнаа да се делат според бојата на партиската книшка.

Образованието.. Велат дека се совпаѓа со ЗАПАДНО-ЕВРОПСКИТЕ стандарди.. Кои стандарди жити се :), учиме предмети кои нема да ни требаат во никој сфера од општественото општење. Математичките смерови во трета година немаат информатика, но затоа историјата е најопфатена, со 50+ страници за Албанија.( не дека не ги сакам албанците, не дека ги мразам муслиманите, едноставно не ме интересира нивната историја, и тоа најновата, ставена у исти кош со македонската ). Во четврта година, нема веќе историја, биологија, хемија, но сега тука е филозофијата со лекции од по 20 страни, кои на најопчиширен можен начин раскажуваат како некој таканаречен филозоф, кој живеел 500 години пред нашата ера, размислувал, како се на земјата настанало од ОГАН, ВОДА, АПЕЈРОН и што ли уште не и тоа 3 часа неделно, ако немаш попаметна работа, учи си филозофија. Тука е бизнисот, како предмет кој мораЛО секој млад човек да го знае. ДА ЗНАЕ КОИ СЕ ВНАТРЕШНИ И НАДВОРЕШНИ ОПКРУЖУВАЊА на секоја фирма.. А немаме учено чиста информатика од втора година, и тоа само тие што си избраа информатика меѓу другите предмети ( латински,бла,бла,бла). Ете затоа не можеме да се натпреваруваме со другите земји, сме имале кадри, утре сабајле. На пример во една Италија, која не се смета за една од тие земји кои произведуваат кадри со најголем квалитет, уште во прва година средно, децата си одбираат сакат да бидат. Си имаат 15 различни средни школи у секој град, па и провинција, за секој кој сака да си оди електро/програмирање/медицина/бла,бла,бла, ќе си го посетуваа соодветното училиште и ќе се стекне со потребното теориско и ПРАКТИЧНО знаење, без да се замара со други работи непотребни за неговата професија, и што нема да му користат никаде освен ако оди на квиз..

Ете затоа не не бива нас, сеуште живееме во 10 век.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Има некој од прва/втора година во ЈБТ да каже како поминале тие на школо?:)Дали стварно биле скратени часовите и дали не испрашувале?:)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Мими, нема потреба да се нервираш. Таква е нашата држава, луѓето почнаа да се делат според бојата на партиската книшка.

Образованието.. Велат дека се совпаѓа со ЗАПАДНО-ЕВРОПСКИТЕ стандарди.. Кои стандарди жити се :), учиме предмети кои нема да ни требаат во никој сфера од општественото општење. Математичките смерови во трета година немаат информатика, но затоа историјата е најопфатена, со 50+ страници за Албанија.( не дека не ги сакам албанците, не дека ги мразам муслиманите, едноставно не ме интересира нивната историја, и тоа најновата, ставена у исти кош со македонската ). Во четврта година, нема веќе историја, биологија, хемија, но сега тука е филозофијата со лекции од по 20 страни, кои на најопчиширен можен начин раскажуваат како некој таканаречен филозоф, кој живеел 500 години пред нашата ера, размислувал, како се на земјата настанало од ОГАН, ВОДА, АПЕЈРОН и што ли уште не и тоа 3 часа неделно, ако немаш попаметна работа, учи си филозофија. Тука е бизнисот, како предмет кој мораЛО секој млад човек да го знае. ДА ЗНАЕ КОИ СЕ ВНАТРЕШНИ И НАДВОРЕШНИ ОПКРУЖУВАЊА на секоја фирма.. А немаме учено чиста информатика од втора година, и тоа само тие што си избраа информатика меѓу другите предмети ( латински,бла,бла,бла). Ете затоа не можеме да се натпреваруваме со другите земји, сме имале кадри, утре сабајле. На пример во една Италија, која не се смета за една од тие земји кои произведуваат кадри со најголем квалитет, уште во прва година средно, децата си одбираат сакат да бидат. Си имаат 15 различни средни школи у секој град, па и провинција, за секој кој сака да си оди електро/програмирање/медицина/бла,бла,бла, ќе си го посетуваа соодветното училиште и ќе се стекне со потребното теориско и ПРАКТИЧНО знаење, без да се замара со други работи непотребни за неговата професија, и што нема да му користат никаде освен ако оди на квиз..

Па така е во сите држави бе,те гледаат за што те бива и те пуштаат тоа да го учиш!:toe:Јас не велам да немаш основни знаења,но да бидам искрен тоа што го учам сега математика,равенка со 2 непознати,со 3 непознати,што к*р ќе ми треба тоа мене бе.Едноставно не ме интересира !:tapp:Ме интересира спортот и ќе одам во Скопје да учам во спорска гимназија !

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Се разбравме само не разбирам дали и оваа недела нема да ја учиме ??

:tapp:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.083
Поени од реакции
1.643
Има некој од прва/втора година во ЈБТ да каже како поминале тие на школо?:)Дали стварно биле скратени часовите и дали не испрашувале?:)
Часовите ни беа 25мин. имавме сите часови само шо многу наставници не дојдоа така да не заменуваа и место 7 часа имавме 5.Вака ке продолжело и другите денови се додека не прекине штрајкот...а загубените часови ке се обработуваат во денови каде што имаме 6 или 5 часа...
:helou:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Денеска бев у шкооо и ги држевмо свите часоој скратени по 30мин а инаку не праевмо тест ама обработуевмо лектира... :toe:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772

Се согласувам со се што кажа, освен за филозофијата и за бизнисот. Не можеш така да збориш. Грешно е што учениците што ги бива за информатика, си даваат за право да ги класифицираат луѓето во ИНФОРМАТИЧАРИ и ОСТАЛИ БУДАЛИ. Тоа се гледа во твојот дел "Ако немаш попаметна работа , учи си филозофија".Да не заборавиме дека овде има луѓе кои можеш да ги навредиш со тоа. Не е дека ако си решил дека информатиката те влече, оние кои се на филозофија се неквалитетен кадар. Има доста поучни работи во филозофијата, кои можеби нема да ти донесат утре леб и материјално богатство, но духовно ќе те збогатат. Он топик: Во Георги мојата генерација ќе оди во школо денес и јас исто така. Ќе имаме и ние по 20 минути час, не се знае како што, ќе се вратам , па ќе споделам импресии .:smir:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Утре ни пари да ми дадат не ми идам.Штрајкот не е завршен а наставниците не викаат пошто и фуфа да не добијат отказ.Па мојата директорка се јавила на пола школо да дојде бе.Срамота и кај уште прв час математика доаѓа накурчен и ги испрашува и вика-па штом сте дошле мора да се спремни и дава тешки задачи.Среќа не ме крена требаше ама јас и уште двајца се спасивме.Нема да предава пошто не се сите тука.Па ја должен сум да ме испрашуваат пошто некој си го лади дома и си ужива.Баш денес морало да испрашуваат.Мочковци.И биологија убаво рече.Шо е ова не е завршен штрајкот а они викаат деца.Не правилно.А во наставничка седат и од комитет и некои си од министердтво и сите наставници накурчени и нас тука не дерат.Епа мили мои утре ја ќе спијам колку ми душа сака не ви идам цркнете.
Еднои вакво:bip:само заслужуваат.А што е најтрагично доказ дека не требало да се иде е тоа што децата на наставниците тие што имаат деца во школото не дошле.Господата уживала нас не дерат.Епа нема веќе така.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
А нас професорите ни викаа доаѓамо у школо само за вас матурантиве за да ви помогнемо околу проектната задача и матурскиот испит... :nesum: , епа фала им не мораа да доаѓаа само за нас..:toe:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
И во корчагин е така само часовите се по 30 минути. И онака седиме опуштени на сите часови го ладиме, и класната вика на 3ти час со мене наставно ливче за последните 2 лекции :pos:
И мене ми стана повеќе од јасно дека е време да си одам дома :)
Јас после прв си отидов...директорката ни стоеше на врата еднај избегавме :pos::pos:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Кај мене викаат сме учеле.Јас не сум слушнал.Ќе видиме утре:)

Kajgana Shop

На врв Bottom