Генерален штрајк на СОНК

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Некој викаат се учи , некој не се учи..
Супер . .Општа фрка околу образованието:)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ќе одам утре во школо специјално да ги отерам на едно место сите ! Што штрајк ќе беше ова бе, работава сакам да се е*ам неќам да ми влезе... Секој ден вестиве калакурница, кој што сака кажува, пушти 3 канали добијаш 3 различни стории, прашај 10 души добијаш 20 приказни од секој од нив. Мислев дека барем ќе останат професориве сложни, они се упрпаа, пази да не ги шутнат од работа... Немаат поима, не се сложни и затоа нема да добијат ништо освен една недела за одработување. А и ние со нив, као КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА што би рекол неписменион што го ставиле да ме претставува мене и останатите средношколци на вестите, и тоа со еден пусул на кој има 2 реченици напишани од типот на - Не сакаме да учиме ама не го поддржуваме штрајкот... Е*ати младината е*ати све, револтирана сум од целата оваа тарапана . Несложна држава, ни кога бараат права некои си, не издржуваат до крај. Па ако не издржувате до крај кажете барем се учи или не се учи, не луѓе 20 километри со аутобус да идат да видат дали вас ви текнало да остаите кафето и трачот и да се вратите у училна. А не да морам да се заинтересирувам дали и од која партија ми е директорката , за да знам дали ќе идам у школо! Шит! Разочарење!

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Ќе одам утре во школо специјално да ги отерам на едно место сите ! Што штрајк ќе беше ова бе, работава сакам да се е*ам неќам да ми влезе... Секој ден вестиве калакурница, кој што сака кажува, пушти 3 канали добијаш 3 различни стории, прашај 10 души добијаш 20 приказни од секој од нив. Мислев дека барем ќе останат професориве сложни, они се упрпаа, пази да не ги шутнат од работа... Немаат поима, не се сложни и затоа нема да добијат ништо освен една недела за одработување. А и ние со нив, као КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА што би рекол неписменион што го ставиле да ме претставува мене и останатите средношколци на вестите, и тоа со еден пусул на кој има 2 реченици напишани од типот на - Не сакаме да учиме ама не го поддржуваме штрајкот... Е*ати младината е*ати све, револтирана сум од целата оваа тарапана . Несложна држава, ни кога бараат права некои си, не издржуваат до крај. Па ако не издржувате до крај кажете барем се учи или не се учи, не луѓе 20 километри со аутобус да идат да видат дали вас ви текнало да остаите кафето и трачот и да се вратите у училна. А не да морам да се заинтересирувам дали и од која партија ми е директорката , за да знам дали ќе идам у школо! Шит! Разочарење!
Се разочаруваш кога премногу очекуваш.
Зарем очекуваш сите луѓе да имаат исти мислења?

btw.. утре не одам школо па што сака нека биде

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Се разочаруваш кога премногу очекуваш.
Зарем очекуваш сите луѓе да имаат исти мислења?

Очекувам да знам дали утре одам во школо, мислам дека ми е тоа демократско право, не? Очекувам исто така да има барем 2 страни со свои барања, во случајов Сонк и Влада, арно ама, 2 нема, има толку страни колку што има школи! Очекувам исто така , возрасни луѓе да созреат и да се соединат во едни единствени барања, или сите или никој И НАЈВЕЌЕ ОЧЕКУВАМ ДА ПРЕКИНАТ СИТЕ МСН КОНТАКТИ ДА МЕ ПРАШУВААТ ДАЛИ УТРЕ УЧИМЕ!Нека си ја прашаат директорката од која партија е и што и кажале од партијата да превземе за утрешниот ден, дали да гладува пред собрание, или да работи со полна пареа у Георги Димитров.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
глеј на позитивната страна во случај кај тебе да се учи можеш лесно да се извадиш со сите тие аргументи што ги наброја горе ;)

Г

Гоццццце

Гостин
Абе оти серете тука а не гледате вести? Рекоа, штрајкот продолжува, само Штип ќе учи. Седете си дома и не туку пишувајте некои претпоставки и муабети.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
глеј на позитивната страна во случај кај тебе да се учи можеш лесно да се извадиш со сите тие аргументи што ги наброја горе ;)
Да брат, тачно, само што матурава ни Господ не ми ја правда ниту пак ми помага. Знаеш колку нерешени прашања има во врска со неа , гледам имаш 18 години , ти исто така си дел од нас заморчињата со кои си игра кој како сака, прво Влада, после Сонк, утре можда ќе не стават на електричен стол да видат дали можеме да поднесеме напон од милион волти и после да го стаат тоа у новите ни и современи учебници што секоја година така еволутивно се мењаат. Секој станува професор, секој пишува учебник, секој штрајкува, само што ние неаме поима дали учиме. А кога ќе се вратиме, нема да има обработување на штрајков, материјалот ќе го предаваат со брзина на светлината, а ние ќе можеме комотно да одиме и да бркаме топлинки. Ќе има такви како Борис Кидрич, ќе бараат да се одработува, пошо они цела недела учеа... И кој? Пак ние го јадеме како и да свртиш, све си стои а нас не знаат да ни кажат што се дешава. И од такви неодговорни луѓе, јас очекувам утре да ме напраат акаденски граѓанин? Не фала! :back:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Некој викаат се учи , некој не се учи..
Супер . .Општа фрка околу образованието:)
Ова не е образование...камо ли пак општа фрка околу него да има:pos2:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Очекувам да знам дали утре одам во школо, мислам дека ми е тоа демократско право, не? Очекувам исто така да има барем 2 страни со свои барања, во случајов Сонк и Влада, арно ама, 2 нема, има толку страни колку што има школи! Очекувам исто така , возрасни луѓе да созреат и да се соединат во едни единствени барања, или сите или никој И НАЈВЕЌЕ ОЧЕКУВАМ ДА ПРЕКИНАТ СИТЕ МСН КОНТАКТИ ДА МЕ ПРАШУВААТ ДАЛИ УТРЕ УЧИМЕ!Нека си ја прашаат директорката од која партија е и што и кажале од партијата да превземе за утрешниот ден, дали да гладува пред собрание, или да работи со полна пареа у Георги Димитров.
Очекуваш сите да бидат истомисленици.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Очекуваш сите да бидат истомисленици.
Види, тоа е за нивно добро, не може да неќат поголема плата, стален работен однос( а не да ги викаат као куќни помошнички коа ќе затреба), поголема хранариа, патарина поима неам што уште неќеа... Во случај кога има надреден орган а тоа е СОНК, нема што да сакаат што да неќат. Синдикатот им ги брани правата, али очигледно партиите им даваат поголеми бенефиции од сонк па сега тука штрајкуваат тие што не се за вмро, а не штрајкуваат тие што се за вмро. Нема тука никакво истомислеништво, само кеш е у питање и кој како ќе им засвири да заиграат. Ние да не сакаме да имаме матура, па пак ќе ја правиме? Така они си имаат сонк кој знае што е најдобро за нив.Ако не ги заплашува некој , они сигурно нема да одбијат протест за бољи живот. :smir:

Член од
23 ноември 2008
Мислења
27
Поени од реакции
3
Ја незнам што уште има да се зборува на оваа тема,се е веќе кажано и само истото се повторува...Ај матурантиве ги разбирам,ама вие другите што уште прашувате ќе се учи или не... Денеска т.е.утре нема школо,ако пак се учи во вашето училиште ќе отидете во вторник(со добри арументи зошто не сте отишле во понеделникот):toe:
Кај нас во гимназија-Велес не се учи(барем така ми кажа класниот)
т.е. вака ми рече...цитирам..:,,додека не кажат официјално дека штрајкот прекинува,не идете џабе нашколо'':toe::pipi:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
дали бе???? и тебе почна да не ти се оди на школо???нели до преге...едно велеше...или.....ако ако...:smir:

Штрајкот на СОНК.. :)
Не на Професорите.
Одредени лица ќе штрајкуваат и со глад од утре , па ?? Тоа да не треба да значи и прекин на јадењето ??
хахаха а СОНК не ги застапува професорите?или професорите така од кеф штрајкуваат?? кркркрк а за то за јадењето и со гладта треба да ти објаснат поубо..:smir:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Конечно и професорите на дело се покажаа колку се неодговорни! :toe:

D

Deleted member 12196

Гостин
Ако одлучиле да штрајкуваат со глед, редно е да престанат да конзумираат алкохол. Добар дел од нив доаѓаат пијани на часови.

S

SSS-Stolica

Гостин
Денеска имавме часови по 25 минути и класната ни кењаше утре на школо ова она и после математика ни вика ваш проблем е дали ќе дојдете или не не запишуваат ништо,тоа што ве запишале на ливче не значи ништо се додека СОНК не каже дека штрајкот се прекинува вие си одлучувате дали ќе дојдете или нема да дојдете на школо.Џабе оиме кога пак ќе ги обработуваме
И си заминавме после 3-ти час

Kajgana Shop

На врв Bottom