ГРУПА Ф - Втора фаза

Статус
Затворена за нови мислења.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Имаат 2 НБА играчи, колку што следев на времето, сега не сум сигурен. Како и да е, не се за потценување, исто како ни Финска.

П

Паспарту

Гостин
Со Грузија игравме пред неколку години, знам дека во Тбилиси изгубивме, а дома ги тепавме... Заза Пачулија и Бојса се одлични играчи, далеку од слаб противник се Грузијците, според мене можеби се и подобри од Босанците.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Вториот Грузиец во НБА е Јаков Цакалидис. Првиот е Пачулија.

И двајцата се центри.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Ме плаши тоа што нашите во такви пресудни мечеви може малку да ги фати паника!!! Сите знаеме дека со Финска малку ни фалеше да го јадеме!!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Какви калкулации и одмарања бе !!! :)

Во оваа фаза има ден пауза меѓу натпреварите што е одлично. Мене ми е повеќе страв од утакмицата со Грузија отколку со Русија и Словенија. Зошто !? Затоа што за таа ќе си го наметнеме целиот притисок, дека мора таа да се тепа, и можно е (не дај Боже) да се заебеме како со Црна Гора.

Повеќе ме плаши тоа, него Словенија и Русија. Особено вториве кои без Кириленко не се непобедливи, а досеа клучните играчи на противниците имаа кошмарни натпревари со нас.

Грузијциве го имаат пак Заза Пачулиа као нба играч, другите се тие таму random-ладзе и random-швили... не се појаки од нас, но реков, баш на таа утакмица се плашам самите себеси да не се победиме како со Црна Гора.

И не лажете дека ги играме сите три од 2 ипол... играме 14.30 - Грузија, 17.00 - Словенија и 20.00 - Русија.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Мислам дека последниве 10 години едно 5 Грузијци се сврта во НБА, некои останаа неколку години, неславно.

Сепак, имаат солидно професионално искуство и како што гледам, сите освен 2ца играат во странство, во јаки лиги:

http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_national_basketball_team

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Какви калкулации и одмарања бе !!! :)

Во оваа фаза има ден пауза меѓу натпреварите што е одлично. Мене ми е повеќе страв од утакмицата со Грузија отколку со Русија и Словенија. Зошто !? Затоа што за таа ќе си го наметнеме целиот притисок, дека мора таа да се тепа, и можно е (не дај Боже) да се заебеме како со Црна Гора.

Повеќе ме плаши тоа, него Словенија и Русија. Особено вториве кои без Кириленко не се непобедливи, а досеа клучните играчи на противниците имаа кошмарни натпревари со нас.

Грузијциве го имаат пак Заза Пачулиа као нба играч, другите се тие таму random-ладзе и random-швили... не се појаки од нас, но реков, баш на таа утакмица се плашам самите себеси да не се победиме како со Црна Гора.

И не лажете дека ги играме сите три од 2 ипол... играме 14.30 - Грузија, 17.00 - Словенија и 20.00 - Русија.
Точно така. Никако несмееме да ги потцениме. Ако успеат да го задржат Бо и да го надскокаат Перо сме ебале работата!! Ама се надевам дека Владо конечно ке се опраи.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Јас во вакви големи натпреварувања сум за целосна имплементација на шпанската тактика :) за изнудување лични грешки на противничките клучни играчи. Мора стратешки да ги ебнеме, а да сочуваме повеќе сила за понатаму.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Абе каков Заза Пачулиа бе, Самарџиски е боље од оној кашкавалон. Освен што знае да провоцира ( што сум го гледал во НБА ) друго врска нема, ИСКРЕНО.
За тој вториот играч што им е од НБА не го знам и не можам да зборам али овој лигушов има да биде изеден од Чековски ! ;)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.440
Поени од реакции
8.568
Честитки за кошаркарите и едно големо благодарам за радостите што ни ги донесоја во оваа наша напатена земја и народ

За на олипијада да се квалификоваме кое место треба да бидеме на крај на европското ? 5 место или ?...Мубаетот мие које домаќин на олипијадата и како беше со тоа што делеја гратиси на за олипијада само на 3 репрезентации од светот или европа ?...
Потоа да прашам во случај на исти број на бодови пример со словенија што ќе решава межусебниот скор или кош разликата или поточно во случај на ист број на бодови на гејците словенија и ние што ќе решава за понатамошниот пласнам и влез во полуфинале е или пак во група ?...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255

:pos::pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom