ГЕЈОТ ја одбил поканата за посета на Македонија

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Поради спорот за името, грчкиот претседател ја одби поканата за посета на Македонија

ГЕЈОТ од Грција Каролос Папуљас денеска испратил официјално писмо во кое информира дека нема да ја прифати поканата на македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов за посета на Македонија се додека спорот за името останува нерешен, соопштуваат од Кабинетот на Иванов.

Папуљас во писмото до Иванов пишува дека би сакал да ја посети Македонија, но “без притоа да постои препреката на нерезрешеното прашање за името“. Исто така, грчкиот претседател потсетува на ставот на официјална Атина дека додека спорот за името е отворен, Македонија нема да може да стане полноправна членка на НАТО и Европската Унија.
“Јас не би сакал да Ви сугерирам за тоа што би било од интерес за Вашата земја. Сепак, цврсто верувам дека е потребно да ја процените состојбата реално. Решението за прашањето за името ќе се покаже корисно за легитимните аспирации на Вашиот народ. Морам да нагласам дека колку подолго трае трагањето по решение за името, толку подолго ќе остане нерешено пристапувањето на Поранешната Југословенска Република Македонија во Европската Унија и НАТО“, се вели во писмото од Папуљас од неговиот колега во Скопје.

Шефот на грчката држава на крајот пишува дека Македонија ќе ја посети откако спорот за името ќе биде минато.(ЧИТАЈТЕ; НА СВЕТИ НИКАД) хахахахахахахаах

Иванов на 4-ноември преку амбасадорката на Грција му испрати покана на грчкиот претседател да ја посети Македонија.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Нека му стои. Јас пак се надевам дека такви гнаси како овој или слични на него нема никогаш да ја газат нашата Македонска земја. :helou:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Нема смисла за посета.Това нема да подобри со ништо состоjбата,а може да стане полошо.Само ке се изфрострират и двете држави.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Нема смисла за посета.Това нема да подобри со ништо состоjбата,а може да стане полошо.Само ке се изфрострират и двете држави.
Браво! Како ти текна ова чудо е.
Ќе ги затоплуваме односите на амбасадорско ниво. Браво.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ја незнам што инат се грциве. Толку инвестиции имаат во Македонија огромен број македонски туристи им идат, православни сме и не попуштаат. Толку многу би ни значело да попуштат малце а они не па не, дури идат и во крајности. Незнам што човек треба да бидеш за да си играш со судбината на една мала, кревка држава.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ја незнам што инат се грциве. Толку инвестиции имаат во Македонија огромен број македонски туристи им идат, православни сме и не попуштаат. Толку многу би ни значело да попуштат малце а они не па не, дури идат и во крајности. Незнам што човек треба да бидеш за да си играш со судбината на една мала, кревка држава.
Играт една много опасна игра и то опасна за цел Балкан.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па и не мора да доаѓа, да ни гнаси воздухот.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Хахахаха ме боли папокот оти нема да дојде...100000 пати поубаво за нас...Може и некој атентат да му направат на пат накај Скопје па после повеќе проблеми ќе си имаме...Затоа мрш не се посакувани овде...И незнам што се мачат нашите политичари да ги канат на овие гејови да доаѓаат кај нас...Нека ги прекинат сите контакти со нив и ајде гитла....

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
E bas me zagrizi, ne mozam da spijam sega, se nadevam nikogas nema da dojde.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Мене уште не ми е јасна целта на поканава...
Па го поканил за да се зајакнат билатералните односи помеѓу Македонија и Грција. Ќе си направеа некој бош муабет, ќе се снимаа пред камери и ќе изедеа еден ручек.

А, кога подобро ќе подразмислам може Иванов го поканил него за да те збуни тебе :tv:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Му се доаѓало на човекот, ама се плашел дека за сето време на посетата, ќе мора да оди со врзани очи за да не го боде името Македонија на секој чекор! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom