Втора светска војна (1939-1945) - генерална дискусија!

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
27.217
Поени од реакции
32.208
29 октомври 1942
Конечно е освоена фабриката Црвени Барикади во Сталинград.

Автоматски споено мислење:

Зошто толку злоба кај Бугарите кон Македонците? Исто е.
Нема везе. Кај Бугарите нема злоба кон Македонците, како што тоа можеш да го приметиш кај Србите, Грците или Албанците.
Бугарите не рачунаат како свој мал роднина кој е малку заблуден или откачен, хировит. Така некако.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
27.217
Поени од реакции
32.208
Сталинград, 4 Ноември 1942

И покрај постојаните советски контра напади, 94-та и 389-та пешадиска дивизија со 24-та Панцер полека напредуваат кон работничките населби кај Фабриката за Трактори.

37-тата гардиска дивизија на Жолудев се префрла преку Волга и зазема одбранбени позиции по должина на Фабриката за Трактори.

84-тата бригада на Бели, исто така, започнува со преминување, но поради недостаток на бродови, само 20 лесни тенкови можат на почетокот да бидат ферментирани.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
27.217
Поени од реакции
32.208
Сталинград, 4 Ноември 1942

И покрај постојаните советски контра напади, 94-та и 389-та пешадиска дивизија со 24-та Панцер полека напредуваат кон работничките населби кај Фабриката за Трактори.

37-тата гардиска дивизија на Жолудев се префрла преку Волга и зазема одбранбени позиции по должина на Фабриката за Трактори.

84-тата бригада на Бели, исто така, започнува со преминување, но поради недостаток на бродови, само 20 лесни тенкови можат на почетокот да бидат ферментирани.
ферментирани :lolzz:
wtf?
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
27.217
Поени од реакции
32.208
Кога Германците за прв пат заробиле американски Jeep?

Во битката за Сталинград
 
На врв Bottom