Врчак или Слаткар

За кого имате повеќе респект?

• Врчак

Гласови: 119 57,5%
  • Слаткар

Гласови: 88 42,5%

• Вкупно гласачи
    207

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
ок.. дај една песна од слаткар , а една од слаткаристика Будало!! да ја видиме таа гооолема гоолема разлика..

многу зборуваш а слабо разбираш

Слаткар!

Слаткаристика!

ако имаш нешто да кажиш барем кажи го со аргумент, а не само да се јаде гомна и навредува. гледам уште од одма најде да судиш дали јас знам за хип-хоп или не....

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
ок.. дај една песна од слаткар , а една од слаткаристика Будало!! да ја видиме таа гооолема гоолема разлика..
Се заебаваш нели?
Ако има добри траки и во слаткаристика будало, сепак тие неколку срања ја прават таа разлика за која ти вика IksonamzuK.

Само вака сам си се предаваш, незнаеш ништо за пред "комерцијализирањето".

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
од кај информација дека сите музичари позајмуваат туѓи ритами.. воопшто не го бранам ни врчак, ама ни слаткар не е нешто подобро.. колку гледам велиш дека слаткар има свој квалитет. да земеме пример со Жолта Штампа, не сум мн запознаен со историјата на слаткар, но според тоа што го имаш пишано пред некој пост, оваа песна слаткар ја правел во некое друго студио (не во јованов рекордс).
Точно. Жолта штампа ја снимаше дома (пошто брат му е продуцент на песната). Не знам дали после се правел мастеринг кај Јованов, ама првите верзии на: Жолта штампа, Што Кур Бараш ти со Мене, Игра, Секој Ден, Да Полетам, Остај Ме Да Пишувам, Сите Моменти & Cubase се снимани или кај Че, или кај Скит (за останатите песни не сум сигурен).
според тебе тие песни што слаткар ги има правено предходно се квалитетни (оргиналини што не се не се). кажи ми како можат да биде квалитена кога во песната цело време се врти почетната фраза од Let There Be More Light - Pink Floyd? Немам ништо против рап музиката, односно против никоја музика ама стварно почнуваат да ме нервираат такви како тебе што немаат две чисти од музика, што сметаат такви како слаткар за естрадни уметници..
И те како се оргинални. Само што ти најверојатно го немаш моето искуство со македонскиот рап па да видиш дали се или не се оригинални. Како што пишав, се дешава да се позајми некој sample. Многу нормално дека ќе се позајмува ако е стварно добар семплот и ако можеш да направиш одлична песна од него. Еве ти сличен пример за тоа: Eminem - Sing for the Moment - позајмен sample од Aerosmith - Dream On.
според мене слаткар е за четирнасегодишници, кои уживаат да го слушат неговото пцуење, а ти на 19 години дај најди си нешто по соодветно за слушање.
И тука си грешка. Слаткар не е за 14 годишници туку за некои над 18 што му ја разбираат музиката. Мислиш дека некој 14 годишник разбира што сака да каже во Да Полетам или Остај Ме Да Пишувам? Иначе, имам во еден друг пост напишано ама ме мрзи да го барам. Primary music ми е Psy-Trance. Ама пошто до пред 3 години, пред да почнам да слушам транс и те како бев навлезен во рапот (а особено во мак рапот) имам преголемо искуство за вакви работи. :salut:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53

многу зборуваш а слабо разбираш

Слаткар!

Слаткаристика!

ако имаш нешто да кажиш барем кажи го со аргумент, а не само да се јаде гомна и навредува. гледам уште од одма најде да судиш дали јас знам за хип-хоп или не....

Се заебаваш нели?

Само вака сам си се предаваш, незнаеш ништо за пред "комерцијализирањето".
Затоа и побарав да стават песни. Не слушам слаткар , ама од тоа што го имам слушнато не сретнав никаков квалитет, затоа сакав да видам што според вас е квалитет.
Во првата песна што ја стави Edinstvena Opcija - Poltron, целиот аражман на песната се состои од еден постојан ритам, постојан бас и постојана мелодија (трае колоу 5 секунди а се повторува до крајот на песната) и според вас тоа е квалитет :tapp:
Втората не е ништо подобра (тука па нема никаква мелодија само еден акорд на почетокот и 4 секунди sample).
За Топ и фм нема да коментирам, и така и така се снимани кај Јованов (од каде што излегува само тешка комерцијала).
IksonamzuK ете ти аргумент од музички аспект. Како што кажав немам ништо против рап музиката (за мене нема поделба рапери, рокери, металци, трансери, панкери, џезерии.. се е музика).
За квалитетен рап колку за пример нема да одам подалеку. Слушни го аражманот на Lose Yourself -Eminem, и кажи дали постои песна на Слаткар што може да се пофали со таков аражман

Точно. Жолта штампа ја снимаше дома (пошто брат му е продуцент на песната). Не знам дали после се правел мастеринг кај Јованов, ама првите верзии на: Жолта штампа, Што Кур Бараш ти со Мене, Игра, Секој Ден, Да Полетам, Остај Ме Да Пишувам, Сите Моменти & Cubase се снимани или кај Че, или кај Скит (за останатите песни не сум сигурен).
И те како се оргинални. Само што ти најверојатно го немаш моето искуство со македонскиот рап па да видиш дали се или не се оригинални. Како што пишав, се дешава да се позајми некој sample. Многу нормално дека ќе се позајмува ако е стварно добар семплот и ако можеш да направиш одлична песна од него. Еве ти сличен пример за тоа: Eminem - Sing for the Moment - позајмен sample од Aerosmith - Dream On.
И тука си грешка. Слаткар не е за 14 годишници туку за некои над 18 што му ја разбираат музиката. Мислиш дека некој 14 годишник разбира што сака да каже во Да Полетам или Остај Ме Да Пишувам? Иначе, имам во еден друг пост напишано ама ме мрзи да го барам. Primary music ми е Psy-Trance. Ама пошто до пред 3 години, пред да почнам да слушам транс и те како бев навлезен во рапот (а особено во мак рапот) имам преголемо искуство за вакви работи. :salut:
old_School_mk ме мрзи да те цитирам во секој збор како што ти мене ме цитираш, само ќе ти кажам квалитет и оргиналнос кај слаткар нема!! Песните му се состојат или од некој FL Studio sаmple, или пак некој Reason sample, некое украдено интро што ќе се повторува низ целата песна, и во краен случај некоја негова оргинална хармонија која не содржи повеќе од 5 тона.
Слушај си Слаткар, искажувај ги твоите знаења по форуми колку Слаткар е квалитетен, прави си квизови на фб кој е по добар Слаткар или ... Баш ме заболе мене. Само нз што се трудим да објаснуем на уфлимани дечки што е квалитет што не. Ај останете ми со здравје :kez:

Член од
22 јули 2009
Мислења
10
Поени од реакции
2
Затоа и побарав да стават песни. Не слушам слаткар , ама од тоа што го имам слушнато не сретнав никаков квалитет, затоа сакав да видам што според вас е квалитет.
Во првата песна што ја стави Edinstvena Opcija - Poltron, целиот аражман на песната се состои од еден постојан ритам, постојан бас и постојана мелодија (трае колоу 5 секунди а се повторува до крајот на песната) и според вас тоа е квалитет :tapp:
Втората не е ништо подобра (тука па нема никаква мелодија само еден акорд на почетокот и 4 секунди sample).
За Топ и фм нема да коментирам, и така и така се снимани кај Јованов (од каде што излегува само тешка комерцијала).
IksonamzuK ете ти аргумент од музички аспект. Како што кажав немам ништо против рап музиката (за мене нема поделба рапери, рокери, металци, трансери, панкери, џезерии.. се е музика).
За квалитетен рап колку за пример нема да одам подалеку. Слушни го аражманот на Lose Yourself -Eminem, и кажи дали постои песна на Слаткар што може да се пофали со таков аражман

old_School_mk ме мрзи да те цитирам во секој збор како што ти мене ме цитираш, само ќе ти кажам квалитет и оргиналнос кај слаткар нема!! Песните му се состојат или од некој FL Studio sаmple, или пак некој Reason sample, некое украдено интро што ќе се повторува низ целата песна, и во краен случај некоја негова оргинална хармонија која не содржи повеќе од 5 тона.
Слушај си Слаткар, искажувај ги твоите знаења по форуми колку Слаткар е квалитетен, прави си квизови на фб кој е по добар Слаткар или ... Баш ме заболе мене. Само нз што се трудим да објаснуем на уфлимани дечки што е квалитет што не. Ај останете ми со здравје :kez:
Хаха.. убаво ни кажа :pipi:

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Би го одбрал Врчак, затоа што три пати бољи песни има од СЛАТКАРОВ.:nesvest:

Hija de la luna

my life is the love
Член од
28 октомври 2009
Мислења
29
Поени од реакции
1
и двајцата ги слушам макар шо слушам повеке странско лошото кај врчак е тоа што пред некое време имаше клип кај шо имаше споредба со неговите песни и песните на 2пак кај шо сите песни на врчак беа преземени од 2пак а слаткар ме нервира тоа што ги дискриминира жените и пишува за нив како да се нешо најлошо а дека слаткар е богат не би рекла ако беше богат на спотовите негови немаше да собира девојки од маалото туку ке платеше некој стручен кој се разбира во тоа како што прави врчак

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Што има да разбере човек во Да Полетам и Остај ме да пишувам ?
Истата онаа меланохолија која ја чувсвтвуваа пред 5 години за „И повторно сам“ од Врчак ?
Плитка , плитка приказна , фикциона.
А Остај ме да пишувам.. ? Што да пишува ?
Песни како „Жолта штампа “ или „Што кур бараш ти со мене“ ?
Креативноста му е срамнета со прашина , статусот му е кренат од страна на тинејџерките а прифатен од музички необразованата македонска раја.
Никогаш не бил квалитетен , ама бил маалско дете кое што можеби некој би го потапкал по грб и би му кажал „Ај ај , ќе бидне нешто“ .

А спротивно од тоа Врчак секогаш бил познат поради секако , татко му . Меѓутоа никогаш не бил ни маалско дете и никогаш не бил оригинален. Се што земал е копирано и крадено и ќарел публика како тогаш така и сега „Абе не ми е гајле , супер е за играње“. Ама Врчак никогаш не кажал дека е рапер нити се прокламирал како музичар , што е сосема во ред бидејќи не е . Он е холивудска хит-машина , краде убави семплови , става ружен текст и заедно со ДНК се поти на сцена.

Едит 1: Девојки од маало ? Шопинг ?

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
:tapp: дали ти имаш слушнато за флоу, текст и слични срања? дали знајш шо значат тие поими? А за музиката можи е семпл од 5 секунди ама е нивни личен, а од врчак не ме терај да ги постирам сите видеа од кај шо ги крадел песните, од почеток до крај!

а то со Еминем немој да ме смејш брат. DrDre е продуцент и шо сакаш.... Скит да е добар колку него?! Па ниеден продуцент неможи да се рамни со Дре, ти најде Дре со Скит да го споредиш:toe:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
:tapp: дали ти имаш слушнато за флоу, текст и слични срања? дали знајш шо значат тие поими? А за музиката можи е семпл од 5 секунди ама е нивни личен, а од врчак не ме терај да ги постирам сите видеа од кај шо ги крадел песните, од почеток до крај!

а то со Еминем немој да ме смејш брат. DrDre е продуцент и шо сакаш.... Скит да е добар колку него?! Па ниеден продуцент неможи да се рамни со Дре, ти најде Дре со Скит да го споредиш:toe:
побарај го стиховен калибар на блоговине и ке видиш виидеа каде што најјаките продуценти у америка и најјаките песни ЦЕЛИ СЕМПЛОВИ значи не само БИТ или некој РИТАМ него АПЛА ЦЕЛИ СЕМПЛОВИ се крадени од џез и такодаље песни...има видеа од по 10 минути вредат да се погледнат...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.088
Поени од реакции
30.145
Веќе ако треба да бирам помеѓу 2 зла би го одбрала подоброто.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53

текст? Флоу? Кај слаткар ?? Уживај стаклар е најбоље. Еве солиден аражман а не е од др.Дре

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Оти море го тупиш ко не си во право. Не биди хејтер. Јас не го слушам Слаткаристика, го слушав Слаткар во времето со Арена Рекордс и тогаш се докажа доволно за сега ова шо го прај. Оти не ме разбираш. Јас ни го слушам, ама барем не серам дека е срање, пошто ако беше срање немаше да успеј до таму кај шо е. Ни Врчак не е срање чим стасал таму кај шо е. Ама ако треба да бирам че одберам Слаткар пошто знам дека некогаш бил вистински и знам дека и во Слаткаристика Бидало имаше хип-хоп песни, а Врчак почна за жени да пеј и остана за жени да пеј.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ни едниот ни другиот. Тапа се двајцата. Ај кај Врчак пак може да се најдат барем две добри песни ако не повеќе ама како бе овој Слаткар ви се свиѓа? Нема ни У од уметност во него.

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Врчак е човекот кој заслужува респект. Тој е ѕверот.

Kajgana Shop

На врв Bottom