Затоа и побарав да стават песни. Не слушам слаткар , ама од тоа што го имам слушнато не сретнав никаков квалитет, затоа сакав да видам што според вас е квалитет.
Во првата песна што ја стави Edinstvena Opcija - Poltron, целиот аражман на песната се состои од еден постојан ритам, постојан бас и постојана мелодија (трае колоу 5 секунди а се повторува до крајот на песната) и според вас тоа е квалитет
Втората не е ништо подобра (тука па нема никаква мелодија само еден акорд на почетокот и 4 секунди sample).
За Топ и фм нема да коментирам, и така и така се снимани кај Јованов (од каде што излегува само тешка комерцијала).
IksonamzuK ете ти аргумент од музички аспект. Како што кажав немам ништо против рап музиката (за мене нема поделба рапери, рокери, металци, трансери, панкери, џезерии.. се е музика).
За квалитетен рап колку за пример нема да одам подалеку. Слушни го аражманот на Lose Yourself -Eminem, и кажи дали постои песна на Слаткар што може да се пофали со таков аражман
old_School_mk ме мрзи да те цитирам во секој збор како што ти мене ме цитираш, само ќе ти кажам квалитет и оргиналнос кај слаткар нема!! Песните му се состојат или од некој FL Studio sаmple, или пак некој Reason sample, некое украдено интро што ќе се повторува низ целата песна, и во краен случај некоја негова оргинална хармонија која не содржи повеќе од 5 тона.
Слушај си Слаткар, искажувај ги твоите знаења по форуми колку Слаткар е квалитетен, прави си квизови на фб кој е по добар Слаткар или ... Баш ме заболе мене. Само нз што се трудим да објаснуем на уфлимани дечки што е квалитет што не. Ај останете ми со здравје :kez: