Време

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
значи коај спиеш, нема време за тебе?
не заборавај дека земјата се движи со одредена брзина околу сонцето, сонцето исто така.... итн :)

чиста физика... можеме да филозофираме што би било времето и слично али нема да се расправам на филозофските мислења. Не дека не ги ценам, секој си има свое гледиште ама за мене времето е чиста физика

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
t=s/v (или време еднакво на пат врз брзина) чисто докажано физички, кој не верува нека провери :)
Неможеш да дефинираш што е време користејќи го времето како дел од дефиницијата! t=s/v, но како ќе го дефинираш тогаш "V"? Брзината е директно поврзана со времето! - (Изминат пат за единица - "ВРЕМЕ")!:wink:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Времето е основната димензија која се дополнува со 3-те просторни димензии! (ова со основниот модел) Инаку ако зачиташ теории на симетрии и стрингови, одиш накај 10 димензии...
Што и да правиш, каде и да си, над тебе демнее песочниот часовник превртен во мигот на твоето раѓање. Се друго можеш да контролираш, но време можеш единствено да следиш.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Бидејќи нема дефиниција за времето јас би издвоил неколку интересни мисли во врска со времето:

- "Не е малку времето,што го имаме,многу е времето што не го користиме"

- "Ме интересира,пред се,иднината,затоашто тоа е времето во кое живеам"

ПС - ги слушнав пред некое време,ме замислија па ми останаа во глава.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
не е важно што е времето,важно е дека не е бесконечно.има почеток а со тоа најверојатно ке има и крај.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Повторно ќе замолам секој што ја смета темава за глупост, или мисли дека има поважни теми нека дискутира на нив! Оставете ја темава за оние кој имаат што да кажат и не постирајте офтопици!

--- надополнето ---

http://topdocumentaryfilms.com/do-you-know-what-time-it-is/

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Дали може да се враќа на назад , е поинтересно прашање.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали може да се враќа на назад , е поинтересно прашање.
Според пресметките на физичарите теоретски е можно! Што укажува на фактот дека паралелните универзуми се реален потенцијал! Без овој потенцијал се појавуваат парадокси!

Kajgana Shop

На врв Bottom