Врв на популизмот и себичноста

Дали е позитивно што на концертот за Тоше, Премиерот се самонагради и држеше говор?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Чоече, ти си толку оптеретен политички и партиски, што во се гледаш популизам. И тоа е тоа.

Се рекламирал...хих.
Јас не ја пратам ситуацијава, но доколку е точно ова што го пишува power, т.е. да се користи секој можен момент, секоја можна секунда за саморекламирање, па дури и културен настан како овој да се исполитизира...тоа е во најмала рака не е популизам, туку може слободно да се окарактеризира како беда....својствена за личности со бедни карактеристики.

Што е следното ?
Албум со самолепливи сликички со ликот на Николоа.
Портрет на Кока Кола и Синалко?
Тату тетоважи ?

Има ли крај на глупоста ?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Да, да, еве ги отворивме очите и сфативме дека Груевски сигурно им рекол вака:

"Добро, ќе ви дадам пари за организацијата, ама само под услов доколку ми дадете статуетка".
Misticen...a si slusnal nekogas za socijalistickiot patent SAMOCENZURA?? :)
ili za "upikuvanjeto" u dupe...ZA DA TE IMA...... :) normalno deka ne rekol..."под услов доколку ми дадете статуетка"..:)...samo ima namignal :)
..aj ne zezaj...vo momentot koga ni e bitna sekoja promocija...posebno na nastan koj verojatno mnogumina ke go vidat... nie ne mozeme da izlezeme od soc-realistickata RAMKA... :) s

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Јас не ја пратам ситуацијава, но доколку е точно ова што го пишува power, т.е. да се користи секој можен момент, секоја можна секунда за саморекламирање, па дури и културен настан како овој да се исполитизира...тоа е во најмала рака не е популизам, туку може слободно да се окарактеризира како беда....својствена за личности со бедни карактеристики.

Што е следното ?
Албум со самолепливи сликички со ликот на Николоа.
Портрет на Кока Кола и Синалко?
Тату тетоважи ?

Фала богу човек на форумов што сфати што е поентата на текстот.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Има бе.

Овој бил популист пошто се појавувал сегде.

Другиот, прецедникот, да се појавеше барем на државен празник, да не го мрзеше барем тогаш да се појави, наместо на празници да праќа честитки до граѓаните објавени на неговиот официјален сајт.

Изгледа не се појавува ни на празници од страв да не го обвинат за популизам. Или онака, домаќин чоек, не му се мрда од дома надвор.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Oni se stalno na strek.....

I so e zaklucokot?Grujo da dae ostavka taka....ae Grujo te fatija davaj ostavka ajde ....
Odma vonredni izbori i da se smeni pokrovitelot.B(W)c za predsednik.

P

Princ

Гостин
Имаме владина институција (министерство) покровител на манифестација - океј
Премиерот има говор на таа манифестација - ај пак океј
Премиерот добива златна статуетка од таа манифестација - факд ап.

Со што премиерот ја заслужи таа статуетка? Зошто не ми се даде мене ако не се бараат никакви заслуги за нејзе? Или со самото тоа што даде пари за организирањето на таа манифестација автоматски ја заслужи статуетката?
Беда и очај...

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645

Со што премиерот ја заслужи таа статуетка? Зошто не ми се даде мене ако не се бараат никакви заслуги за нејзе? Или со самото тоа што даде пари за организирањето на таа манифестација автоматски ја заслужи статуетката?
Беда и очај...
Втор човек со разум...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Има бе.

Овој бил популист пошто се појавувал сегде.

Другиот, прецедникот, да се појавеше барем на државен празник, да не го мрзеше барем тогаш да се појави, наместо на празници да праќа честитки до граѓаните објавени на неговиот официјален сајт.

Изгледа не се појавува ни на празници од страв да не го обвинат за популизам. Или онака, домаќин чоек, не му се мрда од дома надвор.
Абе шо ги е*авам Јас и грујо и бранко.
Ама еееј.
Што е многу....многу е.
Ептем!
Малку човек глава не може да дигне од реклами кои се наменети само за перење мозок.
И тоа од твои и мои пари.
Па да се перчи и курчи тука....и на туѓи слави.
Ма дај бре Мистичен.
Мислиш мајкаму ги дала парите за концертот.
Па и статуетки ќе си самододелува.
Неможам да разберам само како не можете да ја видите глупоста во ова ситуација.
Не ми е јасно.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Abe vas ako ne vi cini ima nekkomu mu se svigja premierot pa mu ja dodelil statuetkata.Kolku bese toa u procenti ne znam ama povekje od ovie na WC lugjeto imase sigurno.......

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Зошто тогаш не ја финансираше Бранко, Зајче, или Али манифестацијава?

Побарале помош од владата, добиле помош од владата, и владата добила благодарност - BIG DEAL!

Ваше е да си го трошите времето на нешто покреативно :smir:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Abe vas ako ne vi cini ima nekkomu mu se svigja premierot pa mu ja dodelil statuetkata.Kolku bese toa u procenti ne znam ama povekje od ovie na WC lugjeto imase sigurno.......
Абе тебе ако ти се свиѓа, слободно земи си го дома и стави си го во шифоњер....да ти личи.

Абе нејќу овој популист да го квари ликот и делото на една личност, која вреди како сите ебени премиери и претседатели до сега бе.

Која е потребата да се исполитизира и ваков, уметнички чист ко солза настан, освен желбата за курчење и чепатење и злоупотреба на моментот во политички цели.

Демек видете ме, да не бев јас немаше концерт да има.
Цц.ц.ц.ц.....
Бедотија невидена.

Побарале помош од владата, добиле помош од владата, и владата добила благодарност - BIG DEAL!

Ваше е да си го трошите времето на нешто покреативно :smir:
Не бре трн.
Да не беше свети грујо, ќе заборавевме ние на Тоше.
Немаше манифестации да има.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Денеска почнав да го гледам преносот на МТВ, од концертот во сеќавање на Тоше. Се беше нормално, додека водителите гордо не соопштија кој е покровител на манифестцијата. Кажаа дека е тоа Министерството за култура и ПРЕЕЕЕМММИИИЕЕЕРРРОООТТТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ННННИИИКККОООЛЛЛЛАААА ГГГГРРРУУУУЕЕЕВВВССКККИИИИ!!!!......и замислете, после 1 минута, кажуваат дека златна статуетка "Тоше Проески",добива кој ако не, токму тој, истата личност која е покровител. Значи просто кажано, сам си организира, и сам си доделува награда.Е по цинично и ниско однесување од ова.....:aplauz:
:pos2:eek:f mori majko totalna debilshtina:)aj uzivaj vo svojot svet:drk:

P

Princ

Гостин
Корекција мала. Али (индиректно) ја финансирал манифестацијава. Нели владата ја финансирала - Али е во влада. Грујо не ја финансирал со парите на баба му. Верувам дека ненамерно ти се допуштила таа грешка :)

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22

Беда и очај...
prvo ima organizacionen odbor koj toa go organizira.nemu teknalo na grujo pa aj ke praime goleeeeeeeem koncert na tose.lugjeto se organizirale pobarale pomos kade ako ne vo vlada i drzvata i iskreno i treba da zastane zad vakva golema manifestacija.toa sto nekoj resil da dobie statuetka premierot pa moze i zasluzil .iskreno bez vlasta i vmro :baeh:nemose da se odrzi tolku golem koncert. a se zane kolku pari tolku muzika .bez pari nema nisto gjabe.

Kajgana Shop

На врв Bottom