Врв на популизмот и себичноста

Дали е позитивно што на концертот за Тоше, Премиерот се самонагради и држеше говор?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
Ако владата не го организираше погребот,Тоше ќе си имаше мирен погреб а не спектакли да прават од тоа.И ако им е сето тоа шо го пиша задача на министерствава и владата шо има да се перчат толку?
ако владата не го организираше ќе го донесеа после 7 дена со стандардна процедура во лимен сандак погребот ќе беше хаос бидејќи сообраќајот накај Крушево ќе беше во колапс, местото на самиот погреб ќе имаше уште повеќе жртви од турканиците што сите ќе сакаа да бидат што поблиску до Тоше. Ама за жал ти ова не можеш да го разбереш, не си ти крив толку ти мисли црпката.

H

HITCH

Гостин
да бе Грујо зборува народ го свири. Имам едно прашање надвор од тема: Кој му пишува говори на Премиерот некако многу му се тапа? Требаше кога веќе доби награда земи ја кажи два три збора и крај а не се зазборе ко на митинг

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Им се може да праат спектакли од туќи несреќи а??? :aplauz::aplauz: за нив. Еј. Колку бараш за лепење плакати?:pos2:

@Vlatko 100
Можам да разберам јас.А ти од сигурни извори знаеш како ќе беше да не беше владата? Да ти фаќаше црпката тебе немаше да се нишаш на клучевите на грујо.Разбираш??? хехе

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
добро бе идиоти, само грујо ли доби награда или и другите учесници добија.
Како прво Министерсво за култура има за задача да го заштити ликот и делото на секоја личност која придонела за културата во Македонија ама предходно треба и да се прогласи таква личност. Ова Министерство веднаш тоа го направи за да не се оцрни ликот на Тоше, а можеше и да не го прави тоа. Владата го изгради патот до црквата што ја градеше Тоше и даде пари да се доврши самата црква, а можеше и да не го прави тоа. Министерство за култура веднаш по смртта ја формира фондацијата Тоше Проески за да го заштити ликот на Тоше и да се продолжи мисијата која ја имаше Тоше. Токму затоа се додели статуетката.
Ај гит сега одма се фаќате за политика секоја ситуација ја користите да ја затруете со политика.

И едно прашање до вас. Што ако владата не го организираше погребот? Што ако оставеше семејството само да се грижи понатака во врска со Тоше? Е тогаш сите ќе плукаа како не им е срам не се интересираат и слично. Ама вие си имате гоолем проблем во вашите мозочни клетки.
брат ти гледам дека си патриот ама од тие што гледаат тв:) без навреда.никој нема мозок .што сте се запнале владата да владата.
владата и да не сака мора да помогне нешто како што му помогна на родители кои синовите му беа киднапирани или убивани.нив кажиму го тоа.дали му помогнаа.со пари брат не се помага особено кога не се твои:toe:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Им се може да праат спектакли од туќи несреќи а??? :aplauz::aplauz: за нив. Еј. Колку бараш за лепење плакати?:pos2:
Извини пријателе ова за мене прашањево е ??????? Колку барам за лепење плакати ?????????

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Темава е многу глупа и може директно да се прати во канта, а не да се избрише, за да може да сведочи колку глупости и простотилак може за една вечер да се изнапишат, а во последно време се почесто е тоа, откако се насобраа дечишта да бистрат политика.

Зарем во оваа земја веќе ништо не е свето?!

Ако владата не го организираше погребот,Тоше ќе си имаше мирен погреб а не спектакли да прават од тоа.И ако им е сето тоа шо го пиша задача на министерствава и владата шо има да се перчат толку?
Уште од првото мислење на темата сереш без врска, ама за ова морам да ти замерам.

Тоше беше најјакиот уметнички бренд кој што го имаше Македонија, поголем и од Симон Трпчевски, и од Борис Трајанов и од Влатко Стефановски. Погребот на толку популарна личност е нормален и треба да е многу голем, кога веќе е нужно да се направи. Да се испрати со највисоки почести!

H

HITCH

Гостин
Јас бев на концертот народ викаше ама сега кога видов на сител клип се потресов ништо не се слуша.... Инаку мислам дека глупост направија овој се вклучил од ваму од таму и на сите им се сдосади и не испадна како што треба требаше повеќе да не остават нас да пееме а тие што дојдоа, пеачите, можеа барем малку да прозборат на Македонски

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Темава е многу глупа и може директно да се прати во канта, а не да се избрише, за да може да сведочи колку глупости и простотилак може за една вечер да се изнапишат, а во последно време се почесто е тоа, откако се насобраа дечишта да бистрат политика.

Зарем во оваа земја веќе ништо не е свето?!

Уште од првото мислење на темата сереш без врска, ама за ова морам да ти замерам.

Тоше беше најјакиот уметнички бренд кој што го имаше Македонија, поголем и од Симон Трпчевски, и од Борис Трајанов и од Влатко Стефановски. Погребот на толку популарна личност е нормален и треба да е многу голем, кога веќе е нужно да се направи. Да се испрати со највисоки почести!
Да е глупа темата нема да има толку коментари. Тоше ти го глеаше ко бренд или ко човек? Јас серам ти си ВМРОвец.Шо е разликата?

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
да бе Грујо зборува народ го свири. Имам едно прашање надвор од тема: Кој му пишува говори на Премиерот некако многу му се тапа? Требаше кога веќе доби награда земи ја кажи два три збора и крај а не се зазборе ко на митинг
Да бе да, кај е видол толку народ на едно место.Не требаше да си чита од листот.И Грујо, дај веќе научи кај треба, а кај не треба интонација!!!!!!!!!!!

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Немаше ништо лошо во излегувањето на премиерот пред аудиториумот кој дошол за Тоше...Не ми беше јасна наградата што беше ЛИЧНА....Секој премиер од секоја влада дали е СДСМ или ВМРО или која и да е би го напраиле истото за човек како Тоше....Само едно како трн ме бодеше а тоа беше говорот на Нашиот златен речит премиер....Па на што личеше тоа мајкуму пред цел балкан да читаш...на ништо мизериа....Ако се секавате на бубамара годинава каков говор кажа Игор Џамбазов а не прочита ни една реченица или тоа го напраи не приметно...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да е глупа темата нема да има толку коментари. Тоше ти го глеаше ко бренд или ко човек? Јас серам ти си ВМРОвец.Шо е разликата?
Заслужуваше Тоше таков погреб. Шо требаше да биде погребан ко да беше само уште еден граѓанин? Кога сите знаеме каков човек беше? Не е ни битно која влада го организирала, кога на погребот присуствуваа луѓе од сите партии. Зарем све мора да биде исполитизирано. Како приметувате такви ствари во такви моменти? Што е битно кој организирал погреб? Зарем некој во таа болка се запрашуваше за политички потези?

А што се однесува до Грујо. Не гледам ништо лошо во тоа што Владата го поддржала концертот, дури и во одредена мера добро е, да се знае дека државата нешто прави и тоа со статуетката мање - више не ни ја приметувам, зашто не ми е битно, битна ми беше енергијата, фактот дека е обожаван и фактот дека сфатив дека ништо не е исто...Моја замерка е што читаше. Многу неискрено делува кога читаш, требаше од срце да си каже што мисли и да гледа во публиката, но не и да чита.

Заебете ја политиката во вакви моменти,Тоше ги сакаше сите, не му беа битни политичките игри.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
A што политичко имаше во говорот?
И го читал..ко демек мора да го научи на памет..може се збунил, може мислел дека нема да може да се сконцентрира на она што треба да го каже. Па и тој е човек со чувства како сите нас, и можеби ова делува на него.

И што ако Руслана го читала текстот? Што сакаш да кажеш со тоа? Да не не испеа убаво? Да не немаше глас за да продолжи да пее?

Е да слабо се пееше на македонски..можеби затоа што повеќето пееа на српски.
Ај не уништувајте ваков настан со глупи коментари.
Според МЕНЕ,глупо е да те следат 30 милиони луге како и оддаваш почит на една важна личност,а ти да го читаш текстот и да следиш кој ред си :/ Стварно нема смисла...

бтв Кој спомна политика?

Kajgana Shop

На врв Bottom