Вратари

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Не сакав да отварам нова тема, па затоа решив мојот пост да го сместам тука. Има една работа што не можам никако да ја сварам. Имено нашата ноќна скопска шема е се само шема не е. Поточно мислам на оние локали каде на врата стојат по 2,3,4,5 и.т.н. утепани горила кои бираат дали си доволно добар да влезеш и да се забавуваш за твои пари?:tapp: Знам дека многу од вас нема да се согласат со мене, но јас мислам дека тоа не е коректно.
Пишувам за ова затоа што сум испровоцирана од еден вчерашен настан. Брат ми и другар му биле во Картел, па кога се затворил пошле накај Картел клубот. Таму фино лепо ги застанале на врата и ги прашале дали имаат резервација и овие немале, али брат ми има ВИП картица директно дадена од гадата и им ја покажал. А тој на врата му рекол дека тоа ништо не значи... Долга е приказнава, али битно на крај газдата им се јавил и ги пуштиле. Инаку брат ми си е супер, изгледа одлично, влегувал до сега без проблеми било каде, не прави проблеми, не му фали ништо (луѓе оваа го кажувам сосема објективно).

Но не е поентата во тоа. Да го оставиме брат ми на страна. Зарем сметате дека е во ред, па макар бил и најголем клошар, без пара во џеб, ружен, невкусно облечен да не влезе некаде и да не се забавува со останатите, тоа е според мене чисто деградирачко и дискриминаторно општество. Знам дека во многу развиени земји тоа така функционира, но таму си има правила. Или е во прашање дрес код или возраст или популарност, овде кај нас не знаеш дали ќе те пуштат да влезеш преку ред или пак ќе те вратат. Мене тоа ужасно ме живцира. Да застанам дотерана и пицната и некоја сељачина да ме гледа од глава до пети и да ми пресуди дали сум јас доволно добра да влезам и да му направам промет. Ужас! Протестирам!:nenene:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.805
Поени од реакции
11.419
Такви сме шо да праиме, кога сите ќе почнеме да размислуваме малце повеќе и да не сме ограничени него да гледаме малце пошироко, ќе биде друг муабетот, јбг тоа е, сеа за сеа, ќе биде вака, 15 век :pos:
И само еден пример - па цела маса и коа иде на кафе се пицнуе ко не знам кај да иде, а уствари за 90 денари, да се пицнувам ко за на крштевка, не ми штима, ок е мислам, ама такви сеирџии сме ние...И ете во диско на врата после како е.

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Такви сме шо да праиме, кога сите ќе почнеме да размислуваме малце повеќе и да не сме ограничени него да гледаме малце пошироко, ќе биде друг муабетот, јбг тоа е, сеа за сеа, ќе биде вака, 15 век :pos:
И само еден пример - па цела маса и коа иде на кафе се пицнуе ко не знам кај да иде, а уствари за 90 денари, да се пицнувам ко за на крштевка, не ми штима, ок е мислам, ама такви сеирџии сме ние...И ете во диско на врата после како е.

:pos2: E bas taka. Uste da posneme da nosime periki i balski fustani, a vie maskite frakovi i neznam ti sto uste. Uzas. :pos2:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Мене тоа ужасно ме живцира. Да застанам дотерана и пицната и некоја сељачина да ме гледа од глава до пети и да ми пресуди дали сум јас доволно добра да влезам и да му направам промет. Ужас! Протестирам!:nenene:
На кој начин протестираш? Со тоа што следното излегување, “пицната“ ќе дремеш пак пред Картел, Инсомниа или не знам кој е веќе моментално елитен кафич?
mans напиша:
Не бе друже... ти не ги приметуваш оние поинаквите од пиц-пиц феноменот. Јас обожавам да пијам кафе/пиво/сокче/пилешки прсти/похован кромид/you name it на кеј секој ден, цел ден... и немам проблем со наметнтиот “дрес код“. Денес бев во жута маичка поголема два броја на која пишува “Ја волим Бања Лука“ и три четврта пантолони кои кога ќе седнеш скутот им се претвара во нешто кое личи ко да ти е дигнат. Све е состојба на умот. Не сакаш таква шема, игнорирај ја, исмејувај ја, шо ти е мерак. Не сакаш да дремеш пред врата, ја имаш Маракана во секое време... :helou:

Z

ZeroStyle

Гостин
Aбе ја читам темава и си размислувам...
Да им се собереме да ги исчукаме? :motor:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Дур има фраери и фраерки кои пошо не ги пуштиле ќе ги псујат и вреѓаат, дур има фраери и фраерки кој ќе им викаат сеа ќе свртам телефон ќе леташ од работа, дур има фраери и фраерики кој им се курчат на вратарите ќе има и курчење од нивна страна.
1. Не се у тренерки, сите вратари се у кондури. Барем момците од лупус. Што се во левел, хард рок, колосеум, динамик.
2. Ти јави се на кој сакаш нема да го избркаат него од работа. Пошто да беше фраер кој може да сврти телефон и да го избркаат од работа немаше да те враќа од дискотека.
3. Вратар е, он мрзне на ладното за да одлучи кој ќе влезе во дискотеката, кој нема да влезе.
4. Вратар е, ако некој седи на сепарето што е резервирано за некој друг, он ќе дојде и ќе ти ја учука една пошо си му рекол на келнерот кога те замолил да станеш дека ќе го убиеш.

Вратар е бе, му се може. Он е тамо да го држи редот во дискотеката. Он го креира редот. Ако сака ќе влезеш, ако нејќе нема. Ако е гужва ќе си почекаш да искочи некој, после ќе си влезеш.

Башка сите вие што зборите дека вратарите немаат образование, да ве прашам, вие имате факултет? Средно имате завршено? Со што просек ви е средното?

Знаеш дека тоа на македонски се вика злоупотреба на службена должност?

Вратари во странство. Тие што ги глеаш ти со сакоа и сл. се шминка. Во лорет де мар, во белград, во софија, во шарм ел шеик (кај што сум бил) тие седат и викаат добар ден, ти зимаат јакна, ти бараат келнерка да те однсе до сепаре ако сакаш да трошиш пари, тие се шминка. Кога ќе дојде до тепачка настапуваат други лица, кој се баш такви незгодни.
Лупус и сличните такви компании за ОБЕЗБЕДУВАЊЕ на имоти и лица не пуштаат вратари по дискотеките, туку луѓе кои што треба да бидат таму за да го задржат редот и мирот во дискотеката т.е. на сите гости да им биде удобно. Тие не се на куров достојни да бираат кој да влезе, може да бираат доколку некој уште пред врата почнува да прави глупости. Или евентуално некој порано да заврши со журка затоа што правел неред т.е. нарушувал безбедност на гостите во локалот.

За обезбедувањето во странство. Истите фаци се, дури на тие што прават проблеми прво два пати со убаво им објаснуваат дека ќе летаат, а веќе од трета летаат надвор ко партали, а дури надвор кркаат шамари и завршуваат во станица. Ама тоа ни е бе, некултурен народ, идиоти вратари идиоти и ние....дур има овци ќе има и џемпери.
Ко што рече Виктор, златна Маракана постои:) е сега што нема да стојам со гаџа чорапа и цврчак фрфуљот јак курац

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Друже, достојни се бе. Бар за мене. А народот што иде у странство у дискотеките и народот што иде тука у дискотеките е различен. Затоа се различни и вратарите.

Дали е достоен или не е достоен не си ти да кажуваш. Газдата на клубот го кажува тоа. А тебе ако не ти се свиѓа едноставно можеш да не идеш у тоа диско.

Шо би рекол едо маајка:

Svi znamo repat svako moze Severinu jebat
I svako u klubu moze redare izlemat
Fejkeri napadaju fejkere svi pljuju sminkere
Glume nigere i po kuci nosaju viklere

Z

ZeroStyle

Гостин
Си се опишал со еден збор во тајтлот...Секоја чест.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Тајтлот е одржан во 2,560 мислења соу фар.

Z

ZeroStyle

Гостин
Тајтлот е одржан во 2,560 мислења соу фар.
Никој не рече дека не е одржан :motor:

Само умешност е да се опишеш себеси со еден збор. Ама можеби и не е толку тешко на мрчаторите , а?:nesum:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.805
Поени од реакции
11.419
Не бе друже... ти не ги приметуваш оние поинаквите од пиц-пиц феноменот. Јас обожавам да пијам кафе/пиво/сокче/пилешки прсти/похован кромид/you name it на кеј секој ден, цел ден... и немам проблем со наметнтиот “дрес код“. Денес бев во жута маичка поголема два броја на која пишува “Ја волим Бања Лука“ и три четврта пантолони кои кога ќе седнеш скутот им се претвара во нешто кое личи ко да ти е дигнат. Све е состојба на умот. Не сакаш таква шема, игнорирај ја, исмејувај ја, шо ти е мерак. Не сакаш да дремеш пред врата, ја имаш Маракана во секое време... :helou:
Се извинувам, заборавив да пишам дека исклучоци постојат :) У право си и ја тоа го практикувам, ама од брзање прееска се забораив шо како..:wink:
Не поштуем тренерица ама затоа најнормално си се фурам и ја
ае поздрави

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
На кој начин протестираш? Со тоа што следното излегување, “пицната“ ќе дремеш пак пред Картел, Инсомниа или не знам кој е веќе моментално елитен кафич?

ЕЕЕ сакаш груба игра а?:zlo:
Не бе Викторче. Јас си имам одредени места каде одам и каде не треба некој да ми дава оцена. А, протестирам онака платонски:toe:. Многу ме изивцира тоа од вчера и морав да пишам, колку да се испразнам. Сега сум добро. :helou:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Информација од најпрва рака. Двајца од обезбедувањето по скопските дискотеки дипломирале. Во јунска. Едниот на дефектологија, тоа за глуви, слепи деца. Другиот на ликовна академија. На две дипломски сум сеа. Што се купува на дипломска?

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Друже, достојни се бе. Бар за мене. А народот што иде у странство у дискотеките и народот што иде тука у дискотеките е различен. Затоа се различни и вратарите.
Каков е тој различен народ шо оди во дискотеките во странство а каков е тој тука? Луѓе со култура се сегде исти,кај и да живеат.

Дали е достоен или не е достоен не си ти да кажуваш. Газдата на клубот го кажува тоа. А тебе ако не ти се свиѓа едноставно можеш да не идеш у тоа диско.
Кој газда го кажува?Да не стој случајно газдата на вратата па тој ти кажува.Газдата можи да кажи не пуштајте со тренерки,со патики и дресови,а сигурно не дава опис на симпатични и несимпатични па да влезат или не.Кај нас те пуштаат да влезиш според то дали му си симпатичен или не на вратарот.Пошто ко ќе влезиш во еден Колосеум ќе видиш дека внатре има облечени по обични фармерки и излитено блузе и некој облечени ко за на свадба.И по кое правило тие се заедно внатре?Очигледно не по кодекс на облекување.:toe:

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Dimitarc: Информација од најпрва рака. Двајца од обезбедувањето по скопските дискотеки дипломирале. Во јунска. Едниот на дефектологија, тоа за глуви, слепи деца. Другиот на ликовна академија. На две дипломски сум сеа. Што се купува на дипломска?

Фаерка, онаа шо ја носат вратарите за да изгледаат по страшно :):):):):):):)

Kajgana Shop

На врв Bottom