Вратари

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
А за тие што рековте дека си ја вршат работата заборавив да кажам...во повеќето случаеви и така и е, посебно од кога излегоа оние законите за малолетници у кафичи, сеа он треба да ризикува да си ја изгуби работата, и на газдата треба да му ризикува кој знае колку евра за тебе да те пушти како малолетник у кафичот. А и стварно има некои луѓе што стварно не треба да се пуштат заради нивно добро, а и сите добро знаете за какви луѓе зборам пошто сигурно имате видено некој таков у дискотека како се губи и сте си помислиле ”абе што прае овој овде кој го пуштил внатре?” Он можда има 17 години и е постар од мене али дали е за таа сцена тоа питање е...

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
69
Сведок бев пред некој викенд на една инцидентна дешавка баш у една од нашите "најелитни дискотеки"(Б2) како еден дечко пробуваше да фати врски на врата.Пази го случајов:
дечкото:Прке,Прке(се дере ко будала)
Прке:Кажи бе мајмун
дечкото:Абе те бара ***** ( не е ни битно името) од ***** (а уште помалку од кај е).И му подава мобилен телефон на Прке
Прке:Еј кај си бе ****,Како бе да ги пуштам 5 пиштоли ми се собрале тука ќе ги пуштам,ај не ме заебаај,знам бе знам,не бе нема шанси.Мали ај пали патиките,за тебе вечерта е завршена тука.
дечкото:опашот меѓу нозе и да го нема
Е ај сеа вие кажете ми дали би се избламирале до толку,како прво да му даам телефон на ПРКЕ,па треба да го фрлам мобилниот после,ко второ да бркам врски за да му остаам 1000 денари на шанк,и ко трето на крај да ме понижи и он.
Море мамата на све тоа нафурано,мамата.:bip: :bip:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
436053 напиша:
Сведок бев пред некој викенд на една инцидентна дешавка баш у една од нашите "најелитни дискотеки"(Б2) како еден дечко пробуваше да фати врски на врата.Пази го случајов:
дечкото:Прке,Прке(се дере ко будала)
Прке:Кажи бе мајмун
дечкото:Абе те бара ***** ( не е ни битно името) од ***** (а уште помалку од кај е).И му подава мобилен телефон на Прке
Прке:Еј кај си бе ****,Како бе да ги пуштам 5 пиштоли ми се собрале тука ќе ги пуштам,ај не ме заебаај,знам бе знам,не бе нема шанси.Мали ај пали патиките,за тебе вечерта е завршена тука.
дечкото:опашот меѓу нозе и да го нема
Е ај сеа вие кажете ми дали би се избламирале до толку,како прво да му даам телефон на ПРКЕ,па треба да го фрлам мобилниот после,ко второ да бркам врски за да му остаам 1000 денари на шанк,и ко трето на крај да ме понижи и он.
Море мамата на све тоа нафурано,мамата.:bip: :bip:
Е смешки ПРКЕ ПРКЕ!! А бе шо идат луѓево на такви места ако не ај да не ме свати некој погрешно.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Во ред, не праиме муабет за пилиштари да се пуштаат во дискотеки, него онака ко ќе се прават избацувачите баш газди...на некој им наплака на некој не, па се изживуваат пред врата (нормално со возрасни не со ДЕЧИШТА) ради некој што му ја смувал женската на избацувачот и слично...забегавте вие од темата

Член од
2 јуни 2006
Мислења
238
Поени од реакции
6
Za da vleguvash sekade treba da si ili dudlach ili "eptem manga" bivshi zatvorenik pa da ti se plashat treto nema.

Normalno i komshiski vrski pomagaat... ama navleguvash vo dudlastvo ...

Samo ke povtoram sum bil sekade po Balkanot ama nie sme ubedlivo najgolemi SELJACI...

MAL SOVET:

IDI na blef , samo pravo ne go ebi dva posto vratarot , samo namigni mu i samouvereno projdi niz vratata ako te vrati nikomu nisto ako ne ke si vlezesh e toa ti e toa

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ehh...Мене многу ме курчат такви МАНГИ шо дремат на врата и сеа прво те глеа онака од глава до пети..размишља едно време и после ти кажуе дали моеж да влезеш или ај пријатно...ми иде да:pishtoldz

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Еј не можам да ги поднесам тоа избацувачите.Еднаш дојдовме скрос до врата и не исфли од редот а пушти некои 3 години помали од нас.
И кога ќе земат да туркаат и да се понашаат ко газди како што е и темава ми иде да ги скршам од мавање (само уште кога би можел :pos2:).

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Alal da vi e za temava !!!

Eve ja pricinata zosto izbegnuvam da odam na mesta kade ima nekoj na vrata. Ce dojdes nekade kulturno da vlezes i da si pomines ubavo, a tamu na vrata ima nekoj kopuk- da mi izvinat isklucocite, i ce te izgleda od glava do petici kako da si prv vagabont, a od mojata rabota gi poznavam vecinom od licata sto stojat po vratite, i koga ce go vidam nekoj prv problemdzija u grad i zastanal na vrata i dosol red on da vrati nekoj, pa mi se odmiluva i da vlezam :toe:. Dodusa vo posledno vreme se popraveni rabotite, na vratite stojat gledam malku popismeni decki, ama ponekade uste ima od nepismenine :).

A da ne spominjam za kontrolata kakva garderoba nosam, ednas me vracaa zosto sum nosel patiki u edna skopska diskoteka, trebalo so konduri da bidam, patikite bea taka neupadlivi, ne od onie bas sportski, baska kostaa 100 E. a toj gledam gi pusta nekoi so kondurcinja od 500 den. Barem da bese nekoe ekskluzivno mesto da ne mi e krivo, ima uste mnogu za ovaa tema, ama aj drugpat :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Враќање ради носење на нешто што повеќе личи на патија отколку на кондура а не е спортска патика е едно многу големо клише, и што е најочајно не само кај нас туку на светско ниво, доказ дека редарите се неспособни да најдат друга причина за да вратат некого.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Bacillus gagous напиша:
Враќање ради носење на нешто што повеќе личи на патија отколку на кондура а не е спортска патика е едно многу големо клише, и што е најочајно не само кај нас туку на светско ниво, доказ дека редарите се неспособни да најдат друга причина за да вратат некого.
Ех, тоа ти е само одраз на духот на средината, малограѓанштинава ќе не уништи:toe: А тоа не ззвршува тука...сте заприметиле дека келнерите во кафичите се најголемите “шизици“? На крајот од него зависи дали ќе седниш или ќе висиш како магаре цела вечер, само поради тоа што не си го познавал? Очигледно оваа дејност кај нас е поинаку сфатена, али ај да не одам офф-топик..

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Ако се појават уште неколку како во Процес, малку избацувачите ке се смират и ке имаат респект кон лугето што сакаат да влезат во некој нокен клуб.Ми се има случено да не ме пуштат па затоа никогаш повеќе не сум отишол таму, тие губат, не јас

N

NeMiRnA

Гостин
Izbacuvacite nemaat nikakvo pravo,osven da gi vrakaat onie pod 18(sea sum fraerka iam 18,se salam:)).Ednostavno toa e edinstvenoto mesto kade mozat da se pokazat,da bidat glavni,da bidat nad nekogo,da se isponasaat,da izlecat nekoj kompleks...nisto poveke...Do dusa i zatoa se izbacivaci,a ne obezbeduvanje,ima i fini decki od kulturni agencii sto se stavaat vo nekoi kulturni objekti da obezbeduvaat,a ovie po diskotekive namerno se biraat takvi bez gram pamet da ne kazam,za da mozat i da utepaat nekoj od mavanje bez osobena pricina...toa e...na kraj kraevi tie gubat od dobivka ne jas,mozam da otidam i na drugo mesto i da si pominam super...

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Aleee напиша:
Ако се појават уште неколку како во Процес, малку избацувачите ке се смират и ке имаат респект кон лугето што сакаат да влезат во некој нокен клуб.Ми се има случено да не ме пуштат па затоа никогаш повеќе не сум отишол таму, тие губат, не јас
Искрено кажано,за болдираново,не знам баш колку тие губат,а ти нема да влезеш во дискотеката.
Реално-ДА,најчесто се идиоти тие на врата,се понашаат максимално,глумат нешто,ама тоа им е работа и тоа е единственото место каде што можат тоа да го прават.Лично не сум имал скоро никакви проблеми со тие на врата,иако знаеле многу пати да напраат глупости,ама јбг,такви се и тоа е тоа!

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Јас имам пари во џебот, сакам да ги потрошам на пијачка. Не губам ништо и да не ме пуштат, и прилично сум кул ако не ме пуштат, ми се случило два-три пати. На друго место можам да пијам, и да потрошам тоа што сум наумил.

Ако не ме пушти заради облека или стил, нема да се навредам, затоа што ако одам на место кај што не одговара на она што сум јас со она што тие сакаат да влегува, не се тие криви. Затоа што знам каде припаѓам и кој ми е стилот, ретко се случило и да почекам на врата, не па да ме вратат.

Ме враќале кога бев копиљ. (најчесто ова е причина за да не ве пуштат)

Ако сакам да излезам во елитна дискотека, сигурно нема да облечам патики и кежуал веар, затоа што ги намалувам шансите да ме пуштат. Но ретко се случува да сакам да влезам во елитна дискотека.

Затоа, ако си копиљ, или не си во склад со имиџот на местото, не пробувај да влегуваш, зашто ќе ти се повреди егото. :kesa:

Но сепак, се согласувам дека има идиоти на врата.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.030
Поени од реакции
51.301
NeMiRnA напиша:
Izbacuvacite nemaat nikakvo pravo,osven da gi vrakaat onie pod 18(sea sum fraerka iam 18,se salam:)).Ednostavno toa e edinstvenoto mesto kade mozat da se pokazat,da bidat glavni,da bidat nad nekogo,da se isponasaat,da izlecat nekoj kompleks...nisto poveke...Do dusa i zatoa se izbacivaci,a ne obezbeduvanje,ima i fini decki od kulturni agencii sto se stavaat vo nekoi kulturni objekti da obezbeduvaat,a ovie po diskotekive namerno se biraat takvi bez gram pamet da ne kazam,za da mozat i da utepaat nekoj od mavanje bez osobena pricina...toa e...na kraj kraevi tie gubat od dobivka ne jas,mozam da otidam i na drugo mesto i da si pominam super...
Totalno se slagam so ova sto go kaza da imal jadniot mozok nemalo da e vratar.

Kajgana Shop

На врв Bottom