Во што веруваат атеистите?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Брат, грешка си...тоа атеистиве тврдите дека сте Богови....
Ние само тврдиме дека сме ја сватиле вистината...а далеку од тоа да сме Бог...
Кој ти го кажа ова?
Види, God is often conceived of as the supernatural creator and overseer of humans and the universe.
Тука меѓу нас има и такви?
Аман бе.
Вистината. Во врска со што?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кој ти го кажа ова?
Види, God is often conceived of as the supernatural creator and overseer of humans and the universe.
Аман бе.
Ме праќаш во лудница и очекуваш одговор за вистината?
Кој е ненормален меѓу нас?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ме праќаш во лудница и очекуваш одговор за вистината?
Кој е ненормален меѓу нас?
Кој бе Гурџи те праќа у лудница:eek:

Абе багра атеистичка, ти велам јас. Нема место во овој свет, бетер од Содома и Гомора , за оние што ја знаат вистината.:(

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Слабо си читал тогаш....имаш такви примери....

уууу сега не знам кое е поголемо разочарување, дали ти имаш вакво размислување или почитуваш некој кој размислува вака.
Ова размислување е едно од најразорочувачките кои сум ги слушнал, а поготово ако доага од некој тн мудрец.
Со еден збор Катастрофа

С

Само Човек

Гостин
Кој ти го кажа ова?
Аман бе.
богов шо го кажуваш е теистички концепт
ти си прв шо кажа у каков бог не верува
браво

пс. и ја не веруам у твојов бог..уф надгледува..,телескоп има ли бе

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
богов шо го кажуваш е теистички концепт
ти си прв шо кажа у каков бог не верува
браво

пс. и ја не веруам у твојов бог..уф надгледува..,телескоп има ли бе
Ja, ko shto te pamtam, hristijanin beshe, ne?
Ili dijalektika neka ti se desila?

С

Само Човек

Гостин
Ja, ko shto te pamtam, hristijanin beshe, ne?
Ili dijalektika neka ti se desila?
сеуште сум човек кој го почитува и разбира Христовото учење кое нема везе со она на црквата
--- надополнето: 11 септември 2012 во 15:42 ---
по којзнае кој пат по 100г ќе има недајбоже ошоизам и ќе нема блага веза со она шо го велеше мастерот
--- надополнето: 11 септември 2012 во 15:43 ---
и да ќе има и такви кои ќе му се молат

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
уууу сега не знам кое е поголемо разочарување, дали ти имаш вакво размислување или почитуваш некој кој размислува вака.
Ова размислување е едно од најразорочувачките кои сум ги слушнал, а поготово ако доага од некој тн мудрец.
Со еден збор Катастрофа
Не се разочарувај...животот е многу краток за да го поминеш во разочарувања.....
Стани си атеист...то ест...Бог на самиот себе и ќе ти биде многу весело....:pos:
Оди си на јога...тамо ќе се пронајдеш,...потоа иди во некоја сектичка...ги има на форумот колку сакаш....така ќе ти помине животот како два и два...:facepalm:
Ќе помине животот покрај вас без да го видите...:pos:
Потоа ќе се реинкарнирате тоа атеистиве и пак од почеток...и се така...повеќе животи...ако не се претворите во пепел претходно...:tapp:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
сеуште сум човек кој го почитува и разбира Христовото учење кое нема везе со она на црквата
Znaci, hristijanin si, ama ne si?

...OK, togas, vo 'tvoeto' hristijanstvo Jahve e kjorav?!? Ne e seznaen? Ne ti drzhi kusur?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Не се разочарувај...животот е многу краток за да го поминеш во разочарувања.....
Стани си атеист...то ест...Бог на самиот себе и ќе ти биде многу весело....:pos:
Оди си на јога...тамо ќе се пронајдеш,...потоа иди во некоја сектичка...ги има на форумот колку сакаш....така ќе ти помине животот како два и два...:facepalm:
Ќе помине животот покрај вас без да го видите...:pos:
Потоа ќе се реинкарнирате тоа атеистиве и пак од почеток...и се така...повеќе животи...ако не се претворите во пепел претходно...:tapp:
zuvotot go luti i mu godi a strastite go cinat gluv i slep. i taka pak od pocetok, no popusto, zivotot mu zaminal vo nepovrat za sekogas,

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
zuvotot go luti i mu godi a strastite go cinat gluv i slep. i taka pak od pocetok, no popusto, zivotot mu zaminal vo nepovrat za sekogas,
Која комбинација Суфи и Факирист. Ова ќе да е нешто добро, може ќе биде идната број еден религија :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom