Сталкерот
Резидентен космонаут
- Член од
- 5 јуни 2012
- Мислења
- 5.761
- Поени од реакции
- 7.593
Herpa derpa derpИ кога влегуваше во тебе, што чувствуваше ти? Што ти правеше, нечестивата сила?
Herpa derpa derpИ кога влегуваше во тебе, што чувствуваше ти? Што ти правеше, нечестивата сила?
Ubavo ti e koga e vaka vo tebe ili boli?Порано можеше, сега неможе бидејќи сега во мене Бог и секоја нечиста сила, бега од мене затоа што бега од Оној кој е во мене. Госпдо Исус Хрисос .
Ти бајаги си забеган, галиба-Значи самиот писател на библиската книга немал за цел да објаснува како нештата се направени, како тие функционираат и слични ДЕТАЛИ.
Тоа е задача и цел на научните книги, а не на Библијата.-
Штом не се, несовршено се разбира познати својствата/тајните на оние суштества кои уште не сме ги откриле (а дел се на Планетава) дали можеме Генезис да ја толкуваме?
Кажете атеисти: (без иронија, ако е можно)) кои се тие суштества?
Според слободната волја (на писателот Генезиски) моено горно скромно се надоврзува на Човековата слободна волја; Требаш слободна волја за прашувања, нели?Ти бајаги си забеган, галиба
Како бре маже да ти кажеме и наброиме некои си суштества кои ти си ги замислил у твоето главче
А некои дури и си ги заприметил на планетава, велиш У јебо те, ова е веќе сериозно.
Живо ме интересира кои од тие суштества битисуваат со нас, а ние обичните смртници (читај атеисти) не ги гледаме?
Она што досега јас сум видел се духови, вампири, вештерки, ликани, орки, тролови, вилењаци и волшебници.
Од пред 50 ина години на чело им е волшебникот Гандалф.
За други суштества, не знам, барем јас.
Биди љубезен и просветли не.
Kolku si ti lom, kolega...својствата/тајните на оние суштества кои уште не сме ги откриле (а дел се на Планетава) дали можеме Генезис да ја толкуваме?
Кажете атеисти: (без иронија, ако е можно)) кои се тие суштества?
Има ли атеисти на форумот да ми одговорат?Пошто голем дел од атеистите мислат дека се Бог...прашање:
Дали вие го создадовте универзумот?
Модератор...може ли наградно за ова прашање....
Замисли, да не се замислуваа како атеисти сега заедно со тебе ќе се радуваа.Има ли атеисти на форумот да ми одговорат?
Пошто голем дел од атеистите мислат дека се Бог...прашање:
Дали вие го создадовте универзумот?
Модератор...може ли наградно за ова прашање....
Абе дечко, напиши барем еднаш реченица која има било каква смисла.Нема дел на „синава“ Планета каде нема живот, или има дел? Зошто Антарктикот подоцна стана континент (ако не се лажам) (пак подпрашања се знае кон кого)?
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:53 ---
Според слободната волја (на писателот Генезиски) моено горно скромно се надоврзува на Човековата слободна волја; Требаш слободна волја за прашувања, нели?
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:53 ---
...и за одговорубања
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:55 ---
Едит :
...и за одговорувања
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:58 ---
За што не ни треба слободна волја?
Изгледа не те игра никој веќеИма ли атеисти на форумот да ми одговорат?
Крајно време беше да се сетите.Изгледа не те игра никој веќе