Во што веруваат атеистите?

D

Daedalus

Гостин
Секако дека родителското воспитување може да биде многу ограничувачко и катастрофално лошо. Тоа е толку јасно. Да беше малце „покапатибилен“ во читањето на моите постови, ќе видеше за што се залагам кога се работи за воспитување на деца и образовен систем: секуларен хуманизам, едукација, толеранција. Отсуството на последново и бладањата за есктремизам одлично те квалификуваат за нов атеистички ајатолах на форумов.
Ги прочитав повеќето твои постови каде очајно пробуваш да оставиш впечаток на човек кој видел многу работи во животот. Најверојатно више нема да одговарам на твоите постови и провокации за кои како што приметив не си баш најомилен. Така да и да квотуваш мои постови во иднина нема да добиеш повратен одговор. Постои нешто како култура на однесување.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Ги прочитав повеќето твои постови каде очајно пробуваш да оставиш впечаток на човек кој видел многу работи во животот. Најверојатно више нема да одговарам на твоите постови и провокации за кои како што приметив не си баш најомилен. Така да и да квотуваш мои постови во иднина нема да добиеш повратен одговор. Постои нешто како култура на однесување.
Марамче немам, инаку радо би ти помогнал...
Пристапуваш игнорантно и целосно незапознаен со мислењата и ставовите на членот, потоа го извртуваш кажаното и на крај очекуваш некој да реагира соодветно твоите заклучоци и да се "закопа" во хипотетички примери, кои на крај ќе доведат до бладања за водород.

Јас те разбирам дека сега, како млад член, сакаш успешно да се умилкуваш на мускулоатеистите. Ама има градација јеботе. Пoчни со Miki1, со spiros. Таму учи да спинуваш правилно, да вадиш од контекст, да обвинуваш за некултура и неукост и да влечеш патки од шапки.
Многу аматерски им се лижеш вака. Неискусно.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Ако деците учат за ристос, тогаш Хитлер е незаобиколива лекција. Хитлер е директна последица на Католичкото а подоцна и протестантското сатанизирање на Евреите во Европа во континуум од 1500 години, ако не и повеќе. Ќе мора ристос и овој крст да го носи.

I SAID A GLASS OF JUICE NOT GAS THE JEWS!

D

Daedalus

Гостин
Марамче немам, инаку радо би ти помогнал...
Пристапуваш игнорантно и целосно незапознаен со мислењата и ставовите на членот, потоа го извртуваш кажаното и на крај очекуваш некој да реагира соодветно твоите заклучоци и да се "закопа" во хипотетички примери, кои на крај ќе доведат до бладања за водород.

Јас те разбирам дека сега, како млад член, сакаш успешно да се умилкуваш на мускулоатеистите. Ама има градација јеботе. Пoчни со Miki1, со spiros. Таму учи да спинуваш правилно, да вадиш од контекст, да обвинуваш за некултура и неукост и да влечеш патки од шапки.
Многу аматерски им се лижеш вака. Неискусно.
Као прво, не се умилкувам на никого туку искоментирав што јас мислам за неговиот став, а он си започна со агресивно однесување и навреди за мојата капатибилност, па соодветно му вратив.

Второ, не знаев дека тука на форумов имате "газди" на кои некој треба да се умилкува....

Трето, сум членувал во многу странски форуми, така што не знаев дека на Кајгана има таков локален менталитет за кој претпоставувам се одговорни таквите како тебе.

Четврто, претпоставувам другарчиња сте со дечкичот, гледам многу си ми налутен.

Петто, начинот на кој ги гледаш работите(умилкување и слични кафански муабети) кажува многу за тебе, ја сум си доен да дебатирам, и ако читаш поназад, ќе приметиш дека има одредени работи за кои не се сложувам со одредени атеисти, како на пример концептот дека интелигенцијата е поврзана со религијата.

Шесто, научи ме како искусно треба да им се лижам. Не знаев дека во тоа постои уметност.
Таквите како тебе изгледа знаат која е разликата во искусно и неискусно лижење.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Еве еден интересен и смешен документарец од Бил Маер

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Во што веруваат атеистите.... ? ,Зошто толку енергично се обидуваат да докажат дека бог не постои...?, И дали се обидуваат и самите да се убедат во тоа нивно твредње ?!!...
Изгледа како ... не веруваат во ништо. Единствената грижа им е како да си го наполнат стомакот.
--- надополнето: 18 април 2012 во 19:17 ---
Ако има Бог и е гневен на тие кои не го слават, немајте гајле јас ќе сум жртвата- како Исус.Не се секијте ќе ви ги прости гревовите,мене не мора.Немам.
Зошто немаш грев? Зарем ни си жив?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Изгледа како ... не веруваат во ништо. Единствената грижа им е како да си го наполнат стомакот.
Патетичен обид да се дискредитира атеистичката фела етикетирајќи ја како неморална. Жално.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Јас сум атеист и верувам во себе и во она што ќе го видам со свои очи.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
--- надополнето: 18 април 2012 во 19:17 ---

Зошто немаш грев? Зарем ни си жив?
Духовниот, нематеријалниот стомак that is...:)

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Патетичен обид да се дискредитира атеистичката фела етикетирајќи ја како неморална. Жално.
Се согласоувам со тебе. Жално, но вистинито.
--- надополнето: 18 април 2012 во 19:30 ---
Духовниот, нематеријалниот стомак that is...:)
Неееееееееееееееее!!!!!!!!!! Оној стомак кој си го носат на телото, материјалниот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Што подобро да му се улижува на неговиот замислен бог, за да не го мачат цела вечност во пеколот, туку да ужива во рајот.:)
И таму да му биде полн стомакот.

Духовно...

Kajgana Shop

На врв Bottom