Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
28 ноември 2022
Мислења
446
Поени од реакции
846
Poddrska. I jas ke bojkotiram.

Junesko meso 950den/kg , telesko 1300den/kg , ajde ,,da ne redeme,, mnogu e!

Lazni esenski, novogodisni ,,kosnicki,, servirani od Vlasta, se so cel da ,,ne gi navredat,, biznismenite, a da ,,udrat silno,, vrz dzebot na ,,site onie koi im dadoa Vlast,,.
Imame Vlast koja povtorno ,,raboti protiv svojot narod,,. Edni takvi ,,izgonivme,, no drugi ,,dovleckavme,,.

Bojkot, poraka do site ,,onie koi ne cedat kako limun,,. Samo poraka do biznismenite.

Ednas da vidime vo Makedonija sloznost, vistinska sloznost protiv onie ,,koi ni go praznat paricnikot,,.

Ne na socijalni mrezi, ,,tamu sekoj e silen,,.
Vo praxa t.e. na delo da se vidime dali Makedonakiot narod ,,ke se vozdrzi,, da ne poseti market, granap ili bilo sto kade se prodava hrana BAREM EDEN DEN.

Ova ke bide eden dobar ,,pokazatel,, dali ,,sme evoluirale,, barem 1% kako nacija ili prodolzuvame so ,,neka mu umre kozata na komsijata,, i ,,sekoj za sebe,, so 0% megjusebna solidarnost.
Ili petok kje bide ,,prostoto,, nema da ima guzva ,,jas na raat ke pazaram,, -tipicen ,,dolen,, makedonski mentalitet. Od takvi ,,potona Makedonija,,!

Me ,,interesira,, kako kje bide rezultatot t.e. dali ke bide uspesen bojkotot vo petok. Pred se da go vidam rezultatot ,,dali sme evoluirale,, ili ne mrdame ,,od mrtva tocka,, kako nacija.

Последно уредено:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.891
Поени од реакции
30.814
Каква еволуција.
Џабе ти е на тебе што месото, сирењето и останати артикли ќе ги платиш поефтино кога останатите пари ќе ги фрлиш по болници.
20+ години наназад не трујат, деца со респираторни проблеми, канцери и други тешки инфекции еден бојкот нема а тука за еволуција збориме.
Еден ден бојкот на маркети е ништо.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.851
Поени од реакции
1.605
Одма кај нас партиски подршки и преписки ! Ало за ова да успее политика надвор од истото! Факт е дека увезуваме скоро се , но се ставаат ненормални маржи. Еве земете масло за јадење сончегледово коа се вадат на цената на берзата. Истото е моментална цена 50 ден а се продава 88 денари најефтино.Млекото го откупуваат по смешни 25 ден за литар , а го продаваат по 67 денари. Оризот до вчера се збореше за откупна ниска цена , а за 900 грама плаќаш 89 денари.. Само бојкот.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.742
Поени од реакции
6.144
Еве земете масло за јадење сончегледово коа се вадат на цената на берзата. Истото е моментална цена 50 ден а се продава 88 денари најефтино.

Млекото го откупуваат по смешни 25 ден за литар , а го продаваат по 67 денари. .. Само бојкот.
Дали знаеме, пример, колку се трошоци за производство на литар зејтин? Значи колку се троши на струја, нафта, плати, придонеси, даноци, амбалажа, дистрибуција, кало...?
Ако не знаеш, тогаш СЕ ти е тресење од ракав...

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.018
Поени од реакции
2.362
Ако е скапо сирењето, земи сврти кози/овци/крави и напрај муабет во продавниците за достава на производите, напрај ги 20-30 денари поевтини и ќе се наполниш пари. Истото го реков кога маслото поскапе многу, има земја земи ја под заем израсти сончоглед па ќари од високата цена. Само со натпревар помеѓу производителите и продавниците ова се решава. Вампир економија не ни треба што е диктирана од собрание.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.753
Поени од реакции
4.522
Јас велам да се собереме и сами да си отвориме продавница. Сите заинетересирани нека ми пишат во приватна порака.

Ќе купуваме директно од дисконт без маржата од 3-5% што ја имаат маркетите.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.165
Поени од реакции
13.404
Некако иницијативава ми е имплусивна, без конкретно решение и не гледам како би вродила со ефект.
1. Го земаме примерот од хрватите кои масовно се организираа за пазарење во Словенија, така да независно колку денови траеше блокадата имаа решение со кое ќе бидат истрајни и како ќе им функционира бојкотот. Ние немаме баш план, истите што не пазар во петок, ќе испазарат се во сабота/четврток, нема да се дирне прфитот на маркетот, само ќе се создадат нови гужви ала корона времето.
2. Гледам банери се прават на time.mk да се поддржи протестов, тоа се сериозни пари, медиуми секаде се објавува и на телевизии, додека кога се протестираше за чист воздух, да не умираат веќе невини деца од белодробни заболувања, немаше никаква поддршка, ниту банери ниту бутур. Изгледа да се дирнат фармацевските бизниси и приватните болници не оди во прилог ни на едните ни на другите, сите си имаат парче од колачот. Така да во најмала рака позадината тука ми е сомнителна.

Ко иницијатива јас би ја поддржил, ама не гледам како би никналo решение на проблемот од ова, ако е целта да види сопственикот на маркетот дека страда профитот и е во минус па да е приморан да намали цени за да не затвори, тоа нема да се случи со еднодневниот протест во петок.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.018
Поени од реакции
2.362
Јас велам да се собереме и сами да си отвориме продавница. Сите заинетересирани нека ми пишат во приватна порака.

Можиш дирекно да одиш кај сточари/земјоделци и поевтино од дисконт да земиш многу од продуктите. Јас мислам проблемот е што немаме доволно сточари/земјоделци, новите генерации само во канцеларија сакаат.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.742
Поени од реакции
6.144

Не ти треба да собираш луѓе
И сега можеш да отидеш по оние 10-тина магацини пред Кванташки и да си купиш што сакаш. Минимум ти е 1 пакет. Разлика на цена ти е минимум 5%.

Kajgana Shop

На врв Bottom