Во каква Македонија би сакале да живеете?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас да почнувам кажувам во каква Македонија би сакал да живеам, тоа би изгледало на утoпија, што не е воозможно...она што е реално е со повисок стандард, економски јака држава во која би се почитувале законите и би владеело правото без никаква дискриминација

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Сакам да живеам во Македонија каде што ќе можам да заработувам, да живеам нормален живот и да не ми требаат визи за да шетам.

И еднаш нека се смени политиката која ја води нашата влада. Аман само не уназадуваат.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Убава си е Македонија. Луѓето можда и не чинат ама Македонија е прекрасна

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Анастазија напиша:
Убава си е Македонија. Луѓето можда и не чинат ама Македонија е прекрасна
Tocno imame krasna zemja uste da znaefme da ja cenime !!!!

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Биче боље..... само пари ни фалат....тогаш све ке биде супер... нема да има ниту штрајкови... ниту национална омраза :icon_lol:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
vo vakva ko sto e... pravis sto sakas... zakon e.. mala si e... si se znaeme megju sebe... zabava.... nema ogranicuvanja...t.e. ima ama nikoj ne gi recka... :) sto treba povekje ?

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
vo evropska makedonija kade sto ke nema korupcija, kriminal i ekonomski stabilna zemja

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Pa vo slicna na segasnata, so pomalku korumpiranost i so pocisti ulici....

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Македонија како што јас ја замислувам има реални шанси да биде таква и најверојатно после сите тестови на големите сили дали можеме да опстоиме како засебна држава, ќе се оствари мојата визија за мојата татковина.
Македонија географски се наоѓа на стратешко место и сето тоа треба да го искористиме.
Јас утре ја гледам Македонија како Европска држава, без дискриминација, верска, етничка или било каква; ја гледам како држава која има грандиозна историја и многу страдања низ вековите, гледам како другите народи ја признале нашата историја и слават заедно со нас, никој не го оспорува нашиот идентитет, нашиот јазик, нашата култура. Гледам како вечните страдања на Македончето завршиле.
Гледам, сонувам, посакувам...

Член од
25 март 2007
Мислења
204
Поени од реакции
14
Птичји Грип напиша:
Македонија географски се наоѓа на стратешко место и сето тоа треба да го искористиме....
Aj objasni mi molim te, kakvo strateshko znachenje ima mestpolozbata na Makedonija??? Da ne go sfakash malce zdravo za gotovo ona "Nie sme vo srceto na balkanot"?

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Da se kreni Standardot malku , kulturata i se razbira glavniot grad

Vo novata dum dum,drzava dum dum, Bitola e glaven grad.:baeh:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Bi sakala da ziveam vo onakva Makedonija a da ne mi treba viza za da otidam vo Solun, ekonomski stabilna i bogata.........Bi sakala da ne srekavam na sekoj cekor pesimisti koi ocajno i postojano kukaat deka zivotot ne im cini i edvaj cekaat da napustat vo stranstvo.....

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Vo Makedonija kade lugeto bi se smeele pocesto

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.905
Поени од реакции
50.570
Во обединета Македонија (лето Солун зима Боровец)Македонија со вработен народ,со висок стандард ,1000 фабрики за ајвар(да моли светов да му дадеме да јаде)Македонија без наркомани и педери,Вардар освојувач на лига Шампиони,МЗТ на евролига,
Али кога ова не е можно само да му порачам на тој над мене
Битола главен град...КОГА МРТОВ КЕ ПРДНЕ!!!:bilokojzbor: :bilokojzbor:

Kajgana Shop

На врв Bottom