Во каква Македонија би сакале да живеете?

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Во ваква Македонија не би сакал да живеам ....... тоа е тоа, нема потреба да се лажеме.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Би сакала да живеам во Македонија со помалце(ич) криминал,насилство,омраза,дискриминација,материјализам...

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Си ја сакам Македонија...убава ми е и вака...па без проблеми животот би бил досаден....ни фалат само малку повеќе финансии и се ќе биде во ред...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Vo potpolno istava Makedonija, so istiot narod. Edinstveno bi gi smenil sudiite koi kje pocnat da go primenuvaat ustavot i zakonite vo R. Makedonija. Propishanite kazni pogreshno parkiranje da se penaliziraat a ne da se kinat, kriminalcite da se zatvorat a ne da mi ja vodat politikata, politicharite da nemaat imunitet i sve tako dalje shto e povrzano so zakonot :)

Член од
3 декември 2008
Мислења
66
Поени од реакции
4
Јас сакам да живеам во обединета Македонија
:helou::helou:

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Би сакала да живеам во Македонија која е целосна без пропагирања од страна на сите соседи дека сме "нивни", Македонија која ќе има власт која ќе ги задоволува интересите на граѓаните и нема да ги продава или затвора сите фабрики па така многу луѓе нема да останат на милост и немилост на животов без да можат да скрпат крај со крај.

Би сакала да живеам во Македонија каде што нема да има мито и корупција во сите можни институции. Исто така би сакала да живеам во Македонија која ги задржува сите млади таленти и високо образовани луѓе наместо да ги остава својата егзистенција да ја бараат во други држави каде ќе бидат далеку повеќе ценети и подобро платени за разлика од родната земја.

:salut:

L

Lezbiangirl

Гостин
обединета демократаска без корумпираност и криминал

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Хм.. Абе супер ни е државичкава. Само би било боље да не не чепкаа од страна, да не остаа да си живееме на раат, да не ни негираа име, нација и вера.:smir:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Без криминал, без насилство. Со повеќе дружби меѓу луѓето како порано, без овие новиве глупи закони, со подобра економска состојба и без турбо фолк.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
...Македонија каде владее монархистичка власт! Зезам се =)
Сакам Македонија да биде држава како пред стотици години , во свои рамки, каде македонската нација ќе биде многу побројна и каде ќе има власт, каде ќе се веат македонски знамиња наместо албанските(ова е случај за во Тетово) каде нема да постои сиромаштија, каде сите ќе бидат еднакви и каде еден јазик ќе биде официјален, еден јазик за сите а не како денес каде во парламентот зборат на албански и кој не јазик, Па каде го има тоа на друго место? Го нема!! И сакам на сите високи позиции, функции да бидам македонци :pipi: и задна желба ми е да не зависимо од нечие вето мислим да не ни пречи вето за влез во НАТО (ова не е само замисла, ова е желба која сакам да биде вистинита)

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Би сака да зивеам во македонија без лажговци..

Д

Демијан

Гостин
Обединета-цела Македонија без предавници,србомани,бугарофили и со Македонци со национална свест на едно нормално ниво со патриотизам во нив,зошто само со тоа се чува суверенитетот на оваа наша Македонија!

Член од
16 јануари 2008
Мислења
32
Поени од реакции
2
Во обединета Македонија, Македонија која ке успее да си ги задржи мозоците, и Македонија која ќе биде барем малку посреќна и побогата од ова што е сега. Ама Македонија каква и да е, таква е, наша си е, и си ја сакаме.

Kajgana Shop

На врв Bottom