Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

D

devojcence

Гостин
nema nikogas da ti pisam gjabe cekas ne si go gubi gjabe vremeto i ne ocekuvaj nisto od mene oddamna si vekje zaboraven i umren za mene. tolku.

Член од
17 мај 2014
Мислења
124
Поени од реакции
214
Фала ти за вчерашната вечер. Совршено беше :love::love::love:

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Те сакам зашто немаш поим од математика,но гениј си за коефициенти во кладилница.
Те сакам затоа што се појави од никаде,а стана цел на мојот живот
Те сакам зашто ти смета чадот од моите цигари.
Те сакам поради начинот на кој се смееш.
Те сакам зашто твоите очи ме гледаат само мене.
Те сакам зашто имаш слаткоречива мелодија во гласот.
Те сакам кога поцрвенуваш од лутина,знаејќи дека јас сум причината.
Те сакам кога поспано зборуваш во сонот.
Те сакам и кога ме караш како да си ми татко.
Те сакам зашто се топам во твоите пазуви.
Те сакам зашто прв наутро ме будиш,а си последна мисла пред да заспијам
Те сакам зашто твојот допир ги буди пеперутките во мојот стомак
Те сакам зашто не потклекнуваш пред егото додека јас плачам
.Те сакам кога си поигруваш со палавото праменче над челото.
Те сакам зашто за тебе сум најубава и кога сум без шминка
Те сакам зашто ме предупредуваш дека сум се здебелила,па ми купуваш чоколадо
Те сакам зашто ме исправаш каде грешам
Те сакам зашто за тебе секогаш ќе бидам победник,иако сум паднала ниско
Те сакам зашто си мој најверен другар со кој можам да се бакнувам до доцна во ноќта
Те сакам зашто ми го разбубавуваш денот,а ноќта ја правиш послатка.
Те сакам зашто слатко псуеш кога ќе те претекне друг автомобил
Те сакам зашто си прв и последен кој го отклучил моето срце.

Дениција

on my eighth life
Член од
17 март 2014
Мислења
241
Поени од реакции
899
Sunday
Wake up
Give me a cigarette
Last night's love affair is looking vulnerable in my bed
Silk sheet
Blue dawn
Colgate
Tongue warm

We've got obsessions
I wanna erase every nasty thought that bugs me every day of every week
We've got obsessions
You never told me what it was that made you strong and what it was that made you weak

M

Mario Gómez

Гостин
Една година заедно. <3 25 мај 2013 година, сабота, го памтам датумов пошто вечерта Баерн освоија ЛШ. Double win. :D Барем нема годишнините да ги заборавам од сега натаму. :)

B

babsyy

Гостин
Не ми се верува дека после толку долго време сосема случајно те видов. А тек кога прозборе и ти одвратив цело тело ми трепереше, срцево мислам дека ќе ми излеташе. Солзите беа неизбежни после тоа.

Како луди трчавме еден по друг, не можевме еден без друг. Секогаш бевме ненормални во очите на другите, па кога ќе размислам и така е, 5 саати дневно ги поминувавме на мсн/скајп, 8 саати надвор гушкајќи и бакнувајќи се (и секогаш криејќи се од другите заради забраната), и уште 3 саати на телефон откако ќе се вратиме дома повторувајќи непрестано колку се сакаме, колку не можеме еден без друг, а јас уживав дур ме заспиваше со приказни за нашата иднина со некои идилични слики коишто си ги имавме замислено. Секогаш се чудеа како не си здосадивме, ни забранија да се гледаме и повторно го правевме тоа скришум, љубов и страдање истовремено. 4 ипол години поминаа, речиси 5.

Не верував дека од тебе деновиве ќе чујам "еднаш се љуби, а тоа еднаш го имавме ние, и со никоја друга нема да го имам", иако 2 години поминаа од тогаш.
Затоа што истото го чувствував и јас, безуспешно пробувајќи да те преболам наоколу. Ти за мене не си еден обичен бивш кој ќе го заборавам после неколку дена пијачка со некој друг шалабајзер.
Ти за мене си единствената вистинска љубов.

Само ти ги знаеше моите омилени работи, омилени парфемчиња, чоколатца. Киндерчиња со пораки внатре. Книги со најубави посвети, осмомартовското мече со срценце, подарокот што ми го остави во гаражата за сама да си барам трагови и да го најдам.
Моето чекање со часови на твојата улица на најладното, само за да те почекам да успееш да се искрадеш од дома и да те видам макар и на 15 минути. Твоето чекање со часови на нашата клупичка пред мојата зграда.
Толку мали, а толку заљубени...
Нема ден да не се сетам на тебе, сакам да си среќен. Да засакаш некоја како мене. Каде што нема домашните да ни поставуваат екстремни ултиматуми ако не се разделиме.
Некои работи навистина се случуваат само еднаш, ако барем ти го почувствуваш ова повторно со друга јас би била пресреќна. Се надевам дека ќе успеам и јас во тоа, наместо безуспешно да барам утеха дека ќе те пронајдам во некој друг.
Во мене никогаш нема да има никаков гнев за тебе. Иако знаеш дека со месеци се затворив дома и страдав откако заврши нашата приказна, вината не беше твоја.
Иако во очите на другите секогаш беше ладнокрвен, само јас знам која топлина ја чувствував кога ќе ме бакнеше, гушнеше, нежно ќе ме погалеше и ќе си заспиев на нашата клупичка. Имај најубав живот, од се' срце ти го посакувам тоа.

папа бебенце...

Kajgana Shop

На врв Bottom