Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Џ

ЏинЏер

Гостин
Се заљубувам... повторно... во тебе.
После толку години поминати заедно, не верував дека повторно ќе доживеам при помислата на тебе пеперутките да ми играат ча-ча-ча во стомакот.
Велат дека никогаш нема да биде како што било на почетокот. Велат откако ќе помине првата фаза на заљубеност, останува само навика.
Ама еве, можело и од навиката повторно да се распламти љубовта. Силна, жешка, искрена. Како некогаш, на самиот почеток.
Но сега знаеме подобро. Нема да дозволиме повторно да завладее монотонија, нели? Ќе знаеме да го одржиме овој пламен што ни ги грее срцата и прави повторно да се чувствуваме како заљубени тинејџери. А не треба да вложиме многу. Само малку, само тронка внимание е доволно за да биде ЗАСЕКОГАШ.
Те сакам. Повеќе од кога било.

1LBitch

6 мај 2014
Мислења
8
Поени од реакции
9
Ех само да знаеше што сакам да ти кажам...
Знам дека не ти е сеедно...
Мислиш среќна сум?
Јас тоа и го сакав... Ти никогаш нема да дознаеш како навистина јас се чувствувам.
Јас нема тоа да ти го дозволам!
Ке ме гледаш среќна и насмеана за да те боли онолку колку што ме боли и мене, а и повеќе...
Ке кријам се додека болката не исчезне. Мислеше ќе те молам. Ама јас си заминав.
А сега и покрај твојата насмевка јас ти го гледам искршениот поглед. Многу добро те познавам, не можеш да скриеш од мене.
Знам дека ако можеш би го вратил врамето. Ама ти не се каеш за тоа што го направи...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Секогаш те идеализирам, а кога доаѓа моментот да ме слушнеш, ја слушаш само непријатната тишина.
Words fail me every time we meet. Even in my memories.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Пρемногу е сκапа,многу баρа,а малце дава!:coffee:

Член од
5 април 2014
Мислења
30
Поени од реакции
25
Колку далеку треба да одам, за да ја најдам и вратам нашата љубов која ти му ја продаде на минатото :( ?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Кога те гледам,мислам дека си најубавото нешто што сум го видел.
Кога сум во твоја близина, ми се тресат колената, пелтечам, тресам зелени.
Кога ме погледнуваш, умирам од илјадници громови и повторно се раѓам.

Sent from my ST21i using Tapatalk

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Се караме, се лутиме еден на друг но секогаш си се враќаме.. И кога си лут, уморен или нервозен биди овде, покрај мене... И после се, повторно би те бирала. Во илјада животи, во илјада светови моето срце е само твое, јас сум само твоја.
И го мразам секој ќилометар што ме раздвојува од тебе... Те сакам.

@codeblock@

"Prediction is difficult, especially the future."
Член од
9 март 2014
Мислења
61
Поени од реакции
18
Ми го даде најубавиот поклон што можеше за роденден ти благодарам. Прекрасно е чувството кога си покрај мене, сакам да гледам како се смееш, а смешна си ми кога се лутиш (особено кога те зезам и провоцирам :D).Јас сум несмасен трапчо и можеби те нервирам понекогаш али ништо не е со лоша намера. Те сакам „глупичка“.[DOUBLEPOST=1399798998]

Kajgana Shop

На врв Bottom