Не се сомневав дека ќе дојде и тој ден. Денот кога ти ќе молиш.
Ах, само да ми беше до мене ОНОЈ ден кога ја прели чашата ... мислам дека немаше да остане еден читав дел од тебе. Ез ај сед : Никој не рекол лош збор за мене, па нема ни ти.
Ме навреди, можеби непромислено, несакајќи.. но продолжи да го порекнуваш тоа како никогаш да не си го изустил. Се заколна во најмилото.
Всушност што зборам јас? За тебе ништо нема значење освен нарцисоидниот ти.
Погоди што? Молењето не се исплатеше. Проба да ме вратиш со некои мили зборови и умилкувања. Мислеше дека веднаш ќе ти речам : Да, простено ти е, можеме повторно да се гледаме и се да биде по старо, јас твоја марионетка, а ти мој господар.
Никогаш повеќе, со никого.
И си бил `лошко` како што рече, а тоа не умееше да ми го признаеш порано.
Единствено ме нахрани тоа што те спуштив од облаци. Никогаш нема да ми биде криво што како замена дојде онаа што не ја нарекуваш ни твоја девојка, туку само формална придружничка за излегувања. Таа пак, кутрата слепо ти верува на истите твои приказни, како и сите останати. Истите фори кај сите.. прочитана книга. А ти кутриот сеуште не ти текнува од каде ги дознавам сите информации поврзани со твојот факд ап лајф.
Мизерија.
Последниот пат кога ми пиша не почувствував ама НИШТО од она што постоело некогаш... Само ме полазија морници и во еден миг како да го занишав своето тело за да ги отфрлам сите чувства за тебе кои останале. Се смеев до солзи на твојата глупавост и понижувањето.
Кругот се сврте и пак ти водев инат како мало дете, а тоа го сакаш. Само овој пат беше во моја полза, а не за да го храни твоето его.
Ќе се обидам да им верувам на твоите желби посветени на мене, а јас за тебе... немам ништо. Што да ти посакам натаму кога за тебе спас нема?
Човекот кој се појави во мојот живот е надоместок за сите претходни како тебе, а најмногу за тебе, како лидер, крунисан со првото место на најѓубре маж кој сум го запознала. И никогаш нема да дозволам да дознаеш дека го запознав, уште помалку ти да го запознаеш.
Тој е нешто ново за мене... Нешто за кое не знам.
Тој знае како да се однесува. Тој е оној...вистински заводник, романтичар, отворен, забавен, чувствителен, разумен, совесен, реален, амбициозен, дружељубив, мил, шармер... фер.
Можеби на почетокот се се чини совршено, но мислам дека глумците како тебе научив да ги препознавам. Ме разбира потполно. Уживам да го слушам додека ми зборува, а и тој исто. Нагон на страст која се прелева во нежности и мислувања. Прекрасен микс на чувства.. Нема дофат за она `чудното` додека ми е во близина. Не ме гледа онака како што останатите ме гледаат. И надворешноста се брои и цени.
Луѓето како него можат да успеат со силната волја во се што ќе посакаат, мило ми е што беше толку упорен, а не беше воопшто напорен. Ми бил пред очите, а јас бев заслепена...од тебе. Ти си оној кој само оди надолу. Паѓаш во бездна без завршеток.
И после се што си им сторил на луѓето околу тебе ти очекуваш дека ќе те следи среќа и дека нешто ќе ти тргне од рака? Со почетокот си го предвиде крајот.
Ќе се држам до него, затоа што двајцата заслужуваме... ти беше само уште една лекција која требаше да ја научам.