Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Член од
4 јули 2013
Мислења
25
Поени од реакции
33
Те сфатив...
Убаво разбрав се што ми кажуваше.
Уствари и сам знаеш дека сакам да те слушам кога зборуваш и раскажуваш,тоа
го правиш многу искрено,речиси совршено.
Не знам колку ти ме сфати мене во целава ситуација,бидејќи јас не зборував многу.Молчев ,чувствував како да немам што да кажам ,едноставно се беше кристално јасно уште од самиот почеток на кој му се знаеше и крајот.
Чекај кој почеток, кој крај?
На што?
Тоа ми остана како дилема,не знам што имаше помеѓу нас,знам само дека беше убаво,и дека можеби во некој друг простор и време ќе имаше можност да стане нешто повеќе,ама не,не на овој начин.
Тоа е,утнат тајминг ептен.
У секој случај стварно ми е мило што те запознав и познавам,и искрено,од срце ти посакувам среќа понатака,и можеби ќе звучи клише ама ќе ми биде многу драго после некое време да ми пишеш и да ми кажеш дека си ја нашол таа,вистинската.

Член од
26 август 2013
Мислења
213
Поени од реакции
245
Драга И.

Не негирам дека те сакам, напротив, сега кога ти тешко сакам да сум до тебе и покрај тебе ама поради фактот шо не се разбираме најдобро нашата врска го има фатено тој правец: правецот кон разделба. Не си крива ти, не сум крив ни јас.. некои работи едноставно оти не зависат од нас ами од некои други. И плус фактот шо ми имаш кажано некои работи шо мене не ми беа многу симпатични да ги слушнам не знам дали некојпат ќе може се да се врати како по е било. Стварно не знам оти убаво знаеш дека за некои работи доволно е еден пат човек да ми прегреше и повеќе не е тоа шо е бил. Посакувам да можам да ја изменам таа црта од мојот карактер ама не можам. Тие некои работи се посилни од моето ЈАС. Не сме маленки и тава убаво двајцата го знаеме ама за некои работи треба да му допуштеме на времето да ги направи как шо треба.. следната недела ке си уште подалеку. Не знам како се осеќам... пред некој ден ко ти пишах искрен бех со тава шо ти пишах а са од др страна се си мислам дека ке е подобро шо ке одиш на подалеку. Може таму ке ти биде среќата и ке успееш да застанеш на своја нога. И да: без оглед на се, јас ке си останам достоен на едно ветување шо ти го бех дадел и ти може го имаш заборавено... може нема да сум тука до тебе ама ке бидам на дистанца да секојпат осетеш мојата близина дури и кога мислеш оти си сама со сите свои проблеми. И за крај само ке ти посакамChe tu possa avere sempre il vento in poppa, che il sole ti risplenda in viso e che il vento del destino ti porti in alto a danzare con le stelle.

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Вчера ги најдов оние ебани тетратчиња кога ме остави,па се замарав сама себе и пишував па вчера пак ги прочитав.И во врска со љубовта сакам да ти кажам дека...And suddenly,I felt nothing.
Опозит на љубовта е рамнодушноста.Веќе немаш значење.Веќе си никој и ништо.А мене ми е многу убаво,фала му на Господ,што те прати,што сакав,имав и изгубив и научив многу - се преродив.
Прост е стилот на кој го напишав ова,но јебига некогаш вулгарностите точно умеат да доловат се.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Уствари сакам да те прашам дали јас ќе сакам некој после тебе? Стварно ме интересира.. Те сакам долги 5 години, тоа значи ти имаш свој придонес за тоа каква личност сум денеска и јас не можам да се замислам каков сум бил пред тебе да те сретнам.

Но нашата приказна заврши, а мене ме пукаат бедови. Ти си таму далеку среќна знам, но те замолувам да престанеш веќе да се шеташ во моите мисли пошто стварно не можам, не можам вака да издржам. Кога ќе ми тебе на текне ко кнедли да голтам, ме пукаат флешови на сите наши моменти. Знаеш и самата колку те сакам, знаеш и самата дека никад више нема да можеме да бидеме нешто, знам и јас.. знам ама сеуште живеам у илузија дека МОЖДА еден ден ти ќе се појавиш а јас по обичај ќе ти простам се, пошто сум слаб на тебе, пошто мене можеш да ме имаш кога сакаш. Знаеш како е да го чекаш денот што нема никад да дојде? Зошто те знам, зошто колку и да сакам да ми се јавиш најдобро е никогаш тоа да не го направиш,тоа е единственото решение.

И уште еднаш да те прашам дали јас некад ќе бидам среќен со друга како што бев со тебе?

Лека ноќ

Член од
9 јули 2013
Мислења
53
Поени од реакции
93
Љубов, денешната средба предизвика сите потиснати чувства да испловат на површина.
А таман помислив дека сум успеала да ги удавам....
Кога ли ќе престане се?
Кога ли ќе престане да ме обвиткува оваа тага кога се твое ми се враќа назад?
Болно е.
Не можам веќе, не сакам и не знам како понатака...
Зошто љубов дозволи толку солзи да исплачам за тебе?
Зошто дозволи да те љубам толку силно, толку многу, толку длабоко ?
Зошто дозволи сите огништа на љубовта да се разгорат во мене кога мислеше да си отидеш ?
И тој поглед и таа насмевка... ме убиваат, ме распарчуваат, бездушно ме растргнуваат...
Не си свесен колку ме болиш, не си свесен дека жал ми е не е доволно моќен збор за да ме излечи...
И молам, тивки, нечујни молби испраќам во бесконечноста се ова да престане...

AntiSpamMaster

Find Beautiful Girls from your town for night
Член од
18 август 2011
Мислења
112
Поени од реакции
83
Не постои нешто што веќе не сум ти го кажал. Самата многу добро знаеш дека ми недостигаш во секој проклет момент кога не сме заедно и нажалост не можеме многу нешта да превземеме околу тоа, затоа ќе ти кажам само едно нешто. Те сакам...

Gea

месечинка
Член од
11 октомври 2011
Мислења
217
Поени од реакции
720
Кретену, толку многу ме збунуваш и ми будиш најразлични чувства што веќе половина час дремам со табов отворен, пишувам и бришам...Да бев Ана Франк со друга тема, ќе ги искинев и запалев сите страници од дневникот!!
Толку сум полна со чувства, емоции, мисли, а сепак празна во моментот кога треба да се соочам со тебе. Се‘ исчезнува...Постоиш само Ти, а потоа...среќа...љубов...моменти...инстант задоволство...како противтеза на мојата фрустрираност, очај, загриженост и совест.

Е-б-и с-е.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
:vozbud:Идиот сум...Можам да одам на избор и ке го освојам првото место за најголем дебил.:pipi:
Абе па,ме мрдна денес,а згора на тоа заради тебе утрово брзајки да ти вратам на пораката си ја удрив главата од зид и сега имам модринка.Ете што прави таа љубов...И после пак вели...Односно цело време ми молчиш заради таа љубов која ја имаш кон мене :icon_lol:Трпи ме ти мене душичке,трпи ме,само не знам до кога.
Те сакам.......бла бла бла,доста пишував текстови,снемувам инспирација кога сум нервозна.
Ајт. :*

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Проклет да е денешниов датум, да не се појавеше ти пред една година токму денес немаше да биде вака.. немаше да го доживувам сега ова.. ќе бев среќна.. ќе имав се во животот.. она што го барав, она што го заслужував.
Пред една година на овој ден доволно беше едно НЕ да ни ги раздвои патиштата и никогаш да не се сретнеме.. Ти немаше да бидеш во мојот живот, а ни јас во твојот..
немаше толку да ме боли, немаше да бидам она што сум денес... немаше да живеам со пола душа..
Камо да можам да го вратам времето сега :place:

Член од
9 јануари 2013
Мислења
619
Поени од реакции
466
ПРЕМНОГУ МИ НЕДОСТИГАШ И ТЕ МОЛАМ КАЖИ МИ КОЈА Е ПРИЧИНАТА ШТО СЕ ОДНЕСУВАШ ВАКА? :(

никогаш не ја игнорирај личноста која се грижи за тебе, ВИСТИНСКИ И ИСКРЕНО ТЕ САКА, се бори за тебе... затоа што таква личност ретко се наоѓа

M

MrzaRules

Гостин
Најголемата среќа на светот е да најдеш личност која ќе биде твоја. Твоја љубов, твоја најдобра пријателка. Некоја што ќе направи се за да бидеш среќен и ќе стане личноста за која ќе вреди да се бориш. Јас ја најдов таа личност, ме прави премногу среќен, и после секој преубав момент поминат со неа чувствувам како се повеќе и повеќе ја сакам. :rolleyes::love:

Kajgana Shop

На врв Bottom